7 kontrollfrågor du bör ställa när du anlitar en målare

Känner du att det är dags att måla om sommarstugan? Eller längtar du efter ett nymålat kök? Oavsett vilka måleridrömmar du har så är det en god idé att anlita en målare. Ta del av hjälpsamma tips!

Känslan av ett nymålat rum känner de allra flesta av oss till. Det nya rummet känns fräscht, härligt och inspirerande. En ny färg kan verkligen göra all skillnad när det kommer till känslan i ett rum. Men det finns en hel del att tänka på när man funderar på att måla om. Vad är det för något som ska målas om? Utomhus eller inomhus – olika klimat kräver olika förberedelser och typer av färg. Vad är det för rum som ska målas – ett sovrum är enklare än ett badrum då det senare är ett våtrum som kräver speciell färg anpassad för det fuktiga klimatet. Det lättaste är helt klart att anlita någon med erfarenhet av måleri och som vet hur det ska göras, oberoende av plats och yta.

När är det läge att anlita någon?

Rör det sig om ett enklare målerijobb så kan man, om man känner sig tillräckligt självsäker, ofta göra det själv. Så länge ytan fortfarande är bra det vill säga. I vissa fall har man målat en vägg så många gånger att det helt enkelt inte blir bra med ett lager till, och att färgen inte fäster eller att det blir buckligt och bubbligt. Då är det läge att kalla in en målare. Det kan det även vara om du funderar på att måla om i ett badrum. Detta eftersom att våtrum kräver större noggrannhet och en speciell typ av färg. Det gäller även när det ska målas på hög höjd. En husfasad kanske inte kräver lika stor noggrannhet som det gör inomhus, men med tanke på höjden så bör man inte göra det själv.

Vem ska man vända sig till?

En målarfirma kan ofta erbjuda flera olika typer av tjänster. Så att du ska kunna vända dig till dem oavsett vilket typ av jobb som ska utföras. Målaren utför inte bara själva målandet utan lägger även fokus på planering, material, färg och eventuell höjd. För även om du tänker att “äsch, det där klarar väl jag av själv” så är det många gånger som gemene man inte ser de där små detaljerna som i slutändan gör världens skillnad.

7 Apr 2020