Blogg

Stålhallar håller länge

12 jan 2022

Många moderna byggnader har stomme av stål och det finns många tillfällen där stålhallar är det bästa alternativet eftersom stål är formbart och inte så tungt så det blir lättare att hantera.

Stålhallar kan användas inom alla områden som behöver förvaring, lager eller bara massor av utrymme. Stål är ett så bra material eftersom det inte är så tungt men det är ändå stadigt och stabilt.

Stål kan användas både inomhus och utomhus och i stålhallar bygger man skelettet till själva byggnaden av bärande bjälkar som svetsas ihop. Att det kan svetsas ihop på plats gör det mycket smidigt att bygga stora hallar. Man kan transportera moduler till byggplatsen och sedan svetsa ihop det där. Oavsett om man ska bygga en ny padelhall, en kylförvaring för livsmedel eller ett transportlager så är stålhallar ett bra alternativ.

Företag som arbetar med stålhallar har en stor och modernt topputrustad verkstad

Mycket i framställningen görs med automatiserade maskiner som arbetar efter de mallar man ger dem. Företaget som bygger stålhallar har därför automatisering av bland annat blästring, såg-, borr- och fräsmaskin för balk och automatiska robotsvetsar.

Målningslinjen är också automatiserad och det material som används är alltid av högsta kvalitet. Kundnöjdhet är alltid viktig och kunden ska därför ha insyn i hela tillverkningsprocessen och ha möjlighet att påverka. I kundnöjdheten ligger naturligtvis också att man håller de leveranstider som avtalats.

Företaget som tillverkar stålhallar har stor miljömedvetenhet och använder därför så miljövänliga produkter som möjligt och genom att stål inte är så tungt minskas transporterna.

Ta professionell hjälp med att riva hus

5 jan 2022

Att riva hus kan ske av olika anledningar. Utöver den mest givna - att huset är gammalt, dåligt omhändertaget och bortom räddning sett till renovering och upprustning - så ser man idag att många köper hus i spekulativt syfte. Innebärande att man köper ett hus för att komma åt tomten. Med tanke på tomtpriserna så är detta tillvägagångssätt ekonomiskt fördelaktigt.

Men, att riva hus är något som alltid ska ske professionell. Det är ett projekt som kräver kunskap, erfarenhet, rätt maskiner och ett tydligt fokus på säkerhet. Allt detta ger ett tydligt svar: som lekman ska du inte själv ge dig på att riva hus. Ta alltid professionell hjälp.

Det första som krävs i samband med att man ska riva hus är emellertid ett godkännande för projektet i fråga. På samma sätt som när man planerar att bygga hus så krävs det också att man har en kontakt med Byggnadsnämnden i den kommun man bor i. Detta för att man ska beviljas ett rivningslov. Saknas ett sådant och där man ändå sätter igång så kan man drabbas av ett ganska kraftigt vite. Rådet är att man alltid i samband med rivning - även om det handlar om någonting mindre - kontaktar Byggnadsnämnden och ser över vad som gäller enligt detaljplanen i området.

Riva hus - så hittar du rätt partner

Hur ska man då agera för att hitta rätt partner i samband med en husrivning? Vi går igenom några viktiga punkter. Det finns många företag som erbjuder tjänsten - i synnerhet i större städer - och därmed finns också en ganska varierande kvalitet.

Om du ska riva hus så har du också en gemensam nämnare med andra personer i samma situation: du vill få jobbet klart fort så att du direkt kan komma igång med att bygga. Se därför till att anlita ett företag som kan garantera att arbetet är klart inom en viss tid. Det är det första rådet, men i övrigt finns även fler sådana som kan leda till en tryggare, säkrare rivning av ditt hus. Vi radar upp några:

  • Rätt planering. Att riva hus - hur svårt kan det vara? Väldigt svårt. Det handlar om att planera allt minutiöst och att se till att huset i fråga först undersöks. Vad händer om man halvvägs in upptäcker asbest? Rätt företag planerar sin rivning från grunden, vilket ger ett effektivare jobb då man väl sätter igång.
  • Bortforsling. Att rivningen sker löpande med bortforsling är viktigt. Du som privatperson ska inte bli lämnad kvar med en massa bråte på gården.
  • Sortering. Idag handlar mycket om att återvinna och återbruka. Vad kan användas igen? Utöver detta så ska även rätt sak ha rätt plats. Metall, element, stammar, ytskikt, takpannor, gips och så vidare: allt måste sorteras i enlighet med det miljölagar som finns.
  • Rätt maskinpark. En stor del av rivningen sker med hjälp av maskiner. Har företaget de maskiner som krävs? Ju större maskinpark man kan visa upp - desto bättre är det för dig som kund.
  • Referenser. Kolla alltid upp hur många tidigare kunder som står redo att rekommendera företaget för att riva hus. Finns inga sådana? Det skulle vi definitivt tolka som en varningssignal.

Läs mer här: rivahus.com

Bygga hus med byggsats

28 dec 2021

Har du drömmar om att bygga hus? Med en byggsats kan drömmen slå in! Fast du kanske funderar på vad som egentligen ingår i en byggsats? Och är det någonting mer än bara det materiella?

Att drömma om att bygga hus är vanligt. Det är inte så konstigt kanske. Man har ju då chansen att få utforma sitt drömboende från scratch. Det är inte dåligt det. Man dagdrömmer om alla delar huset ska sättas ihop av. Bjälkar och brädor, dörrar och fönster. Men om man väljer att köpa en byggsats, är det mer än så. En byggsats innehåller allt material som behövs, förutom själva arbetet med tomten och marken. Man kan säga att allt ovanför marknivå ingår.

Vad innehåller en byggsats för hus?

Vad brukar då en byggsats för hus vanligtvis innehålla? Först och främst ytterväggar och allt som hör där till. Fönster, dörrar, isolering, vindskydd … Det innehåller allt takmaterial, såväl inne som ute. I byggsatsen kommer även innerväggar, golv, trappa, lister, fönsterkarmar – you name it! Såklart ingår även inredning till kök och våtrum: spis, ugn, tvättmaskin, toalett o.s.v. Om du hittat en aktör och byggsats som du gillar, kolla då även upp om immateriella saker ingår. Med det menas t.ex. hjälp med kalkyler, avtalsvillkor, färdigställande av huset och besiktning.

Från att marken är iordningställd ska alltså en byggsats innehålla det som behövs för att bygga ett helt hus. Inklusive säkerställd kvalitet. Från första hammarslaget till inflyttningsklart. Lycka till med din husdröm!

Mögelsanering - ta bort mögel på djupet

27 dec 2021

Att mögel uppstår är i sak inga konstigheter. Mögel är en organism som trivs utmärkt i varma, fuktiga utrymmen och som - tyvärr - också tenderar att både föröka- och sprida sig. Mögel är ett problem som kan påverka både hälsan och och bostadens konstruktion. Därför är det nödvändigt att sätta in åtgärder så fort som möjligt och anlita en firma som erbjuder en mögelsanering. Det senare bör emellertid ske på djupet.

För många privatpersoner så är mögel synonymt med att bostaden är kontaminerad för alltid. Mögelangrepp ses som ett hårt slag som är nästintill omöjligt att parera. Riktigt så illa är det inte. Har du en villa i Stockholm och upptäcker mögel i exempelvis källaren eller på vinden så behöver det inte innebära en katastrof. Däremot så innebär det att du måste agera och att du, så snart som möjligt, anlitar en firma för mögelsanering i Stockholm.

Varför professionell mögelsanering i Stockholm?

Du ska inte - som många väljer att göra - försöka åtgärda problemen på egen hand. För många innebär det att man tipsas om att gå loss med en stålborste och borsta bort angreppen. Det är inte att rekommendera: i själva verket så ger det en motsatt effekt - sporerna sprider sig och hamnar även på andra områden i bostaden. En professionell mögelsanering i Stockholm sker med andra metoder och - framförallt - på djupet och i ett preventivt syfte.

Det senare är viktigt. I samband med att en undersökning sker så kommer företaget du anlitar för en mögelsanering i Stockholm även att titta närmare på varför mögel fått fäste. Det innebär i sin tur att du kan rekommenderas åtgärder som förhindrar framtida angrepp. I de flesta fall så handlar det om ventilation och brist på sådan. Som ovan nämnt så trivs mögel utmärkt i fuktiga, varma utrymmen och det gör att exempelvis källare, badrum och vindar är perfekta platser för organismen att föröka sig på.

Rätt ventilation i dessa utrymmen kan förhindra mögel från att få fäste igen. Det kan innebära att man exempelvis borrar hål för en bättre luftgenomströmning eller att man sätter in exempelvis någon typ av fläkt. Ett ventilationsgaller är även det en lösning som kan fungera på vinden. Det finns många lösningar - men det viktiga är att man först och främst identifierar var problemet härstammar från.

En mögelsanering i Stockholm i sig är inget större projekt. Företag idag använder sig av förfinade metoder och har exempelvis medel som direkt tar bort möglet - utan att skada vare sig huskroppen eller miljön. Det gör skillnad direkt!

Bergvärme i Karlstad är pålitlig

21 dec 2021

När man funderar på vad som är bäst att använda för att värma upp en fastighet är det alltid lönsamt att kolla upp om det går att installera bergvärme i Karlstad, för det är jämn och billig värme.

Den allra bästa värmen är den som redan finns. Bergvärmen finns där nere i marken så det enda som behövs är att borra ett hål för att få tag på den. Ja, man behöver ha en bergvärmepump också förstås om det ska fungera.

Företag som sysslar med bergvärme i Karlstad vet var man kan borra för att nå den. Kontaktar man dom så kommer dom ut på besök och tittar på marken. Om allt ser bra ut så har de en egen rigg som de kommer ut med och borrningen kan börja. Det enda som krävs av en själv är att man skaffar tillstånd från kommunen att borra.

Det är en billig och stabil lösning att installera bergvärme i Karlstad

När man borrat sig igenom jordlagren så fortsätter man ner i berget tills man når rätt värme och då sätts ett rör ner så att man kan ta tillvara på energin. Företaget finns sedan med och tar hand om installation och montage av själva pumpen.

Även om Karlstad är känt för sina många soltimmar så är bergvärmen det säkraste sättet att hålla fastigheter uppvärmda. Det går att installera i villor, bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter som ett modernt och miljövänligt alternativ. Att det dessutom kan dra ner uppvärmningskostnaderna med upp till 80 % är ju också en fördel.

I Stockholm värnar målare om miljön

25 nov 2021

När man ska måla om är det inte alla som tänker på miljön och att välja färg som är Svanenmärkt. Anlitar man målare i Stockholm tänker de miljömedvetet från projektstart till projektmål.

Att måla om är att ge ett lyft oavsett vilket projekt det handlar om. Det kan vara såväl utomhusmiljö som inomhusmiljö, en ny fräsch kulör och man får ett lyft. När man ska måla om inomhus brukar många vara noga med att välja en färg som är inte släpper ifrån sig kemikalier. Utomhus är det lätt att glömma det och även där göra ett val som är bra för miljön.

Miljömedvetna målare

Om man lejer bort sitt måleriprojekt till en målerifirma kan man redan vid valet av företaget göra ett miljövänligt val. Anlitar man en målare i Stockholm finns det företag som låter miljötänket genomsyra hela kedjan. Det handlar bland annat om att alla företagsbilar drivs med el. En annan aspekt är att ta hand om – och återvinna – byggmaterial när man är ute på arbetsplatser.

Likaså när det gäller val av färger så använder målarna Svanenmärkta färger. Det gör att man som kund tryggt kan lita på att färgen blir både det bästa för det nymålade och för miljön. Det är bra att tänka hållbart i renoveringar. Har man ett kök som funnits i många år men som börjar bli slitet kanske man inte behöver riva ut allt bara för att. Ibland kan det räcka med ny färg på luckor och skåp för att ändå få känslan av nytt.

Målare i Södermanland

22 nov 2021

Börjar det bli dags att måla om fasaden? Att måla om husets fasad är ett större arbete som kräver lång planering. Det kan därför vara bra att tidigt kontakta en målare i Södermanland.

Husets fasad måste vara intakt för att fukt inte ska kunna tränga sig in och orsaka fukt- och mögelskador. Väder och vind sliter hårt på fasaden och förr eller senare måste alla hus målas. Hur ofta man måste renovera fasaden beror på vilket slags färg huset är målat med, och hur pass skyddat huset ligger. Ett kustnära hus som utsätts för salta vindar och sol måste målas om betydligt oftare än ett hus som ligger mer skyddat. För att en fasad ska hålla så länge som möjligt måste man också vara noga med underarbetet när man målar om. Även färgens kvalitet har stor betydelse för hur länge fasaden håller.

En målare kan enkelt se vilken färgtyp huset tidigare målats med

Bästa tiden att måla om huset är under de sommarmånader då luftfuktigheten är som lägst. Vädret får gärna vara vackert men det är inte bra om det är gassande sol. Då torkar nämligen färgen för snabbt och hinner inte tränga in i träet som den ska. Det är också viktigt att man målar fasaden med rätt slags färg. Ofta väljer man samma färgtyp som man tidigare använt, men det är inte alltid man vet vilket slags färg huset är målat med. Men anlitar man en målare i Södermanland får man hjälp med att välja rätt färg, och även att färgsätta huset om man vill.

Välgjord golvslipning i Göteborg

10 nov 2021

Att äga ett trägolv med vacker patina är sann lycka. Ibland behöver man slipa golvet på grund av fula fläckar eller jack som syns. Då bokar man en golvslipning i Göteborg och får jobbet fixat.

Har man ett trägolv i sin bostad är det ren och skär lycka. Att låta fötterna få vandra över ett naturligt golv mår de bra av. Det skänker också en fin känsla till bostaden med ett vackert trägolv. Fler och fler vill ha naturliga material även inomhus och försöker ta fram gamla vackra trägolv.

Ibland har golven fått fula fläckar av möbler som stått på samma plats i många år. Det kan också vara fula jack och märken som stör ögat. Då kan man slipa golvet och få ett golv som känns som nytt igen. Tänker man beställa golvslipning i Göteborg finns det firmor som har erfarenhet och kunskap av golvslipning.

Golvslipning ger golvet ett nytt liv

När man har slipat golvet kan man behålla det obehandlat om man vill. Har man ett obehandlat golv ska man komma ihåg att det inte finns något skydd på golvet utan att det bara är slipat. Vill man ha ett skydd som också gör golvet tåligare så finns det lite olika behandlingar man kan applicera på golvet.

Hårdvaxolja är ett effektivt skydd som gör att golvet klarar hårt slitage. Är man ute efter någon färgnyans på golvet kan man betsa golvet och använda en färgpigmentering. Det finns fler behandlingar man kan välja mellan. Fråga din golvslipare för tips och råd.

Dags att investera i nya fönster?

4 nov 2021

Hur mycket påverkar egentligen fönster din vardag? Vi skulle säga att fönster överlag påverkar vardagslivet betydligt mer än vad många tror. Dels så har vi det rent estetiska. Fönster kan liknas vid fasadens ögon. De ramar in och de adderar en unik känsla. Att exempelvis ha stora fönster ger ett intryck, att ha mindre - välplacerade sådana - ger ett annat. Här har man ett val att göra som villaägare: hur vill du att folk utifrån ska uppleva din villa? Genom rätt val av fönster kan du förmedla ett nytt intryck.

Samtidigt så ska man också peka på det självklara: fönster har ett syfte och detta i att ge dig ett ljusinsläpp. Vi behöver ljus och vi behöver detta även om vi befinner oss inomhus. Fönster öppnar upp och ger ett flöde av ljus - något som ger oss energi. Utöver detta så påverkar ljusinsläppet även inredningen positivt: ett ljust och fräscht hem upplevs alltid som mer tilltalande än en mer lugubert sådant.

Det finns även ett tredje skäl till varför frågan om fönster bör spela en större roll i en villaägares vardag. Det handlar då om ekonomi och energi. Har du problem med för höga räkningar för uppvärmning och anser du att du har hög värme men att det ändå är kallt inomhus? Detta är ett problem som ofta går att detektera till vilket skick dina fönster håller. Tillsammans med taket så är nämligen fönster den stora boven i dramat om energiförluster. Äldre fönster tenderar nämligen att vara otäta. Det innebär konkret att den varma luften inifrån åker ut genom fönstren och att kall luft utifrån hela tiden pressas in. Vilket ger en sämre inomhusmiljö och som, utan tvekan, bidrar till en högre räkning för energi och uppvärmning. Hur ser dina fönster ut?

Kontrollera dina fönster

Ett råd är att hålla fönstren under uppsikt och gärna börja den resan med en professionell översyn. Låt en expert kontrollera skicket på dina fönster och göra en bedömning av hur länge de kommer att hålla innan det är dags för åtgärder. Gällande det senare så behöver det per se inte innebära nya fönster.

Nej, det går även att utföra en fönsterrenovering som dels kostar mindre pengar och dels också bjuder på en ganska lång hållbarhet. Men, i vissa fall så är det också nödvändigt med en nystart och med nya fönster. Rådet då är att sondera marknaden. Idag finns det betydligt fler alternativ vad gäller fönster än tidigare. Detta både vad gäller storlekar, vad gäller form och vad gäller material. Material är en viktig punkt här. Många tänker sig att fönster alltid ska vara i trä och att det är det enda alternativet.

Visst, träfönster är vackra och de har fördelar rent estetiskt. Men, det är också ett material som kommer att kräva underhåll och som är ganska kostsamt att investera i. Här kan exempelvis plastfönster vara en nog så bra lösning. Dagens plastfönster är överlägsna gårdagens. De är utvecklade för oss i Norden och med vårt klimat i åtanke. Rent estetiskt så imiterar de trä på ett väldigt trovärdigt sätt och då fönstren i fråga dessutom både är billigare och underhållsfria så är det värt att överväga. Kolla alltid alternativen innan!

Täta fönster med tätningslist

2 nov 2021

Om man gillar att slösa pengar så kanske inte tätningslist är något man vill ha. Är man däremot ekonomisk och tänker till så är tätningslist en väldigt smart sak att sätta i fönster och dörrar.

Att använda tätningslist är inget för folk som gillar att vaska champagne i tid och otid. Har man för mycket pengar så gör förmodligen ett otätt fönster varken till eller från. Är man däremot lite mer ekonomisk och vill ha en mer jämn temperatur inomhus, då är man något på spåren. Ett fönster som inte är tätat i listerna brukar vara otätt. Det brukar i sin tur visa sig i exempelvis drag och så kallade köldras på vintern.

Förhindra köldras med tätningslist

Ett köldras är när den kalla uteluften kommer in i fönsterlisterna. När den kommit in så säger man att den rasar ner mot golvet i rummet. Det gör att termostaten på elementet under fönstret inte förstår att det är varmare inne i rummet jämfört med vid fönstret.

Ett sätt att förhindra detta är att sätta in en tätningslist. Det är inte så att ett rum blir helt utan ventilation med en tätningslist dock. En tätningslist släpper igenom viss luft också, men hindrar den kalla luften från att komma in.

Tätningslister finns i lite olika utföranden och färger för att de ska fungera i alla fönster och dörrar. Man kan också välja mellan att limma fast listen eller använda självhäftande, det är en smaksak. Tätningslisten ger ett jämnare klimat inomhus som är bra för både plånbok och miljö.

När en fasadrenovering är nödvändig

30 okt 2021

Husets utsida är i så dåligt skick att ni inte vet riktigt vad ni ska ta er till. Detta är ingenting ni klarar av att göra iordning på egen hand. Ni behöver anlita någon för en fasadrenovering.

Ni flyttade in i ert hus för många år sedan och ni har älskat varje minut av dessa år. Ni har varit noga med att ta hand om huset, både invändigt och på utsidan. Men under de sista tio åren har ni båda blivit äldre och ni har haft fullt upp med annat i livet. Så huset har därmed blivit lidande. När ni nu står och ser på ert hus så inser ni vad det senaste årtiondet har åsamkat ert älskade hus. Det krävs en rejäl fasadrenovering på huset för att det ska bli iordning igen. Men hur ska ni klara av att göra det på egen hand?

Rusta upp huset med en renovering av fasaden

Ni behöver inse att ni får anlita någon firma som kommer och gör iordning huset åt er. Ett företag som inriktar sig på just renovering av fasader. Ni bokar in ett första möte. Hantverkaren går igenom ert hus på utsidan och konstaterar att det både behöver målas, putsas och bytas ut brädor på ert hus. Det är ruttet på sina ställen och ni riskerar att få stora skador inne i huset om det inte görs iordning. Ni bestämmer att de får komma och göra en fasadrenovering under kommande månad. Efter renoveringen är huset i perfekt skick igen.

Ritprogram bygga hus - skapa det hus du drömmer om

28 okt 2021

Funderar du på att bygga hus? Idag ser vi att fler och fler svenskar de facto tar drömmar till verklighet. Man väljer att bygga hus snarare än att investera i ett befintligt. Detta kan dels förklaras av det självklara - man får det hus man drömt om - men även av det faktum att det synts en kraftig ökning gällande bostadspriser över hela landet.

Att köpa ett befintligt hus kostar även det sina miljoner och varför då inte lägga lite mer pengar på att få skapa ett hus som, fullt ut, passar sin egen stil och livssituation? Givetvis så handlar detta även om var i Sverige man bor.

Det finns emellertid ganska mycket att tänka på vad gäller husbyggen. Dels så handlar det om lagar och regler som man måste sätta sig in i. Man kan inte bygga utan ett bygglov och för att erhålla ett sådant så kommer det också krav på ritningar och på att exempelvis byggnaden ligger i linje med den detaljplan som finns i området.

Utöver detta så tillkommer även övrigt arbete; vilket företag ska man anlita för projektet, hur mycket kostar detta, vilken entreprenadform passar och hur gör man exempelvis med vatten, el och avlopp? Att bygga hus handlar till mångt och mycket om att sammanfoga miljoner små detaljer till en enhet.

Anlita en arkitekt och få ett stöd genom processen

Här är en rekommendation att man tar professionell hjälp. Många väljer bort en arkitekt direkt, men faktum är att det underlättar att ha en sådan vid sin sida. Fördelarna är fler än nackdelarna. Den enda egentliga nackdelen handlar om priset, men även det går att påverka genom att undersöka marknaden. Det finns billigare och dyrare arkitekter.

Fördelarna med att anlita en arkitekt är att du dels får alla dina drömmar konkretiserade. Arkitekten lyssnar in på dina idéer och skapar ett hus baserat på dessa. Dessutom får du ett hus som byggs för framtiden - både vad gäller material och energilösningar: det ger dig ett billigare boende på sikt. Utöver detta så kommer du även att ha ett stöd genom hela resan. Utöver din KA - kontrollansvarig - så blir arkitekten den som du kan bolla idéer och tankar med.

Ny tjänst ger dig möjlighet att skapa själv

Det finns dock idag verktyg som ger dig en möjlighet att skapa på samma sätt som en arkitekt. Iplanner är en tjänst - en gratis sådan - där du kan använda ett ritprogram för att bygga hus. Du kan leka med vinklar och rum, du kan använda 3D lösningar och du kan hela tiden också få kostnader för hur förändringar och lösningar du gör. Det gäller för såväl material som för - så småningom - hantverkare.

Iplanner är mer än bara ett ritprogram för att bygga hus: det är en nästan komplett tjänst att använda från start till mål. Vill du inte anlita en arkitekt då är detta ett alternativ som rekommenderas.

Nyckelfärdiga hus för dem som inte är byggkunniga

26 okt 2021

Du går omkring och drömmer om att bygga ett eget hus, men det är svårt eftersom du inte ens kan slå i en spik. Oroa dig inte. Det finns en stor marknad för nyckelfärdiga hus att välja bland.

Det är något väldigt speciellt med att bygga ett helt eget hus. Känslan av att själv ha fått välja allt ifrån husets storlek till planlösning, ytskikt och allt annat. Men att även få vara den första som går in i huset, och som börjar bo där, är mycket ovanligt, och det är en känsla som många tycker mycket om. Men hur ska du kunna få den där härliga känslan av ett nytt hus när du inte är det minsta snickarkunnig? Dina kunskaper inom byggande sträcker sig till att montera ihop möbler, och även där kan det vara en utmaning. Då är det extra fiffigt att det finns nyckelfärdiga hus att köpa på marknaden.

Tryggheten med nyckelfärdiga hus

Att bygga hus är alltid lite oroligt. Det är mycket som kan gå fel och mycket som kan ta längre tid än planerat eller bli dyrare. Men om du istället väljer något av alla nyckelfärdiga hus, så kan du bara signera avtalet och luta dig tillbaka. Tryggare kan det inte bli. För med ett nyckelfärdigt hus behöver du inte göra någonting, och du behöver inte heller oroa dig för någonting. Leveranstiden finns i kontraktet och om något går fel så är det hustillverkaren som får stå för alla kostnader som uppstår. Läs mer om nyckelfärdiga hus på denna webbsida: nyckelfärdigahus.nu  

Golvläggare i Göteborg slipar många slags golv

26 okt 2021

Du kanske har undrat över vilka golv som kan slipas, svaret blir då att de flesta trägolv kan slipas men det är några olika faktorer som spelar in. Det kan dock en golvläggare i Göteborg svara på.

De flesta trägolv kan slipas men det behöver vara tillräckligt med trä för att det ska kunna gå. Man brukar säga att ungefär fyra millimeter ska vara kvar av träet för att det ska kunna slipas. Det låter väldigt lite men faktum är att det räcker. Då talar vi givetvis om att en hantverkare som vet vad hen gör är med och gör själva arbetet. Det går ju inte med vilken klåpare som helst. Då kan det ju bli snett, och ska man då rädda hela situationen kan det innebära att man behöver slipa ner mycket mer än det var tänkt från början.

Golvläggare i Göteborg gör jobbet

För att ditt golv ska vara perfekt från början kanske du vill ha en golvläggare som vet vad hen gör när den lägger in ditt golv. Likaså kan det vara bra att hen kan slipa golv. En riktig allt i allo med många strängar på sin lyra med andra ord. En golvläggare i Göteborg lägger golvet så det ligger på rätt sätt och kan det här med att anpassa formen och lägga till exempel en parkett med fiskbensmönster.

Ett jobb som är gjort rätt från början underlättar när ett fint trägolv ska till att slipas eller på annat sätt renoveras i framtiden.

Överlåtelsebesiktning - viktigt när du ska köpa hus

25 okt 2021

Att undersöka att ett hus är i gott skick är en del av det du som köpare behöver göra innan du skriver på kontraktet. Med en överlåtelsebesiktning får du koll och köper inte grisen i säcken.

Som köpare av ett hus gör man rätt i att först se över husets skick. På så vis köper man inte grisen i säcken och riskerar att känna sig lurad efteråt. Hus har fel och brister, så är det bara. Det är svårt att hitta ett hus som inte har något fel eller problem. Men det mesta går att lösa och därför är det så bra att man kan göra en överlåtelsebesiktning innan köpet går i lås. Med en besiktning gås huset igenom av en besiktningsman. Denna person bör vara opartisk och inte ha några egna intressen i huset det gäller. Det är inte bara huset som besiktas och gås igenom, även den mark som ligger kring huset ses över i en överlåtelsebesiktning.

Vad ingår inte i en överlåtelsebesiktning?

Många tror att en överlåtelsebesiktning är ett krav när man köper hus, men så är det inte. Men det ligger i köparens eget intresse att göra en sådan, så inga överraskningar blossar upp senare. Man vill veta vad som väntar när man gör ett sådant stort köp som ett hus ändå är. Besiktningsmannen undersöker inte elen, värme, vatten eller ventilation i bostaden vid en besiktning av huset. Sådana undersökningar får man boka in själv av en annan typ av besiktningsman. Läs mer om överlåtelsebesiktning på denna sida: https://www.svenskfastighetsbesiktning.se/

← Äldre inlägg