Blogg

Solceller anpassade för bostadsrättsföreningar

17 okt 2021

Många bostadsrättsföreningar vill idag satsa på mer miljövänliga alternativ för uppvärmning. Därför har det tagits fram lösningar med exempelvis solceller, som kan vara ett alternativ.

Idag talas det mycket om miljön och hur man ska försöka göra vad man kan för att vända trenden av alternativ som förstör miljön. Ibland kan det vara svårt att försöka vända en trend där det finns vanor och önskemål som man plötsligt måste ändra på. Det kan exempelvis innebära att kostnaden blir dyrare. I andra fall kan det däremot vara många andra fördelar med ändringen än enbart den miljömässiga. Solceller för bostadsrättsföreningar är en sådan åtgärd som blivit mycket populär, just för att det enbart innebär fördelar på alla sätt. Fördelar som man kanske inte tänker på initialt, men som sedan blir så uppenbara att man som förening kan undra varför man inte tänkt på det förut.

Bättre miljö och ekonomi med solceller för bostadsrättsföreningar

När ni som bostadsrättsförening bestämmer er för att installera solceller kan det kännas som ett drastiskt och lite ovant beslut. Kanske har ni inte kännedom om solceller eller hur det går till. Det enda som egentligen krävs för att installera solceller är att ni har en yta att sätta dem på. Det brukar inte vara något problem för en bostadsrättsförening eftersom det är extremt ovanligt att man inte har en takyta av något slag. Och det är egentligen allt som krävs. Börjar ni fundera över solceller som en lösning, eller ett komplement, så finns det möjlighet att be om råd och information gällande solceller i stort och hur det skulle fungera för er.

Med solceller kan ni inte enbart förbättra miljön utan även sänka era kostnader. Det är något som få tänker på i ekvationen. Det går att tänka att ni ska använda solceller som ett komplement och därmed sänka era kostnader. Det finns till och med de bostadsrättsföreningar som kan tjäna pengar på sina solceller. Tänk er själva hur härlig känsla det hade varit ifall ni som förening kan erbjuda era medlemmar gratis uppvärmningskostnader, och dessutom få en pott för intjänad såld energi. Den potten kanske ni kan använda till andra kostnader, som är löpande eller som uppkommer då och då. Men ni kan även använda den till något som kan liva upp tillvaron lite extra som en bastu med relax i källaren eller kanske en riktigt härlig utemiljö som är i allas smak.

En målare i Örebro ger ditt hus ett välförtjänt lyft

15 okt 2021

Att måla om ditt hus in- eller utvändigt ökar trivseln i ditt hem. Kanske ett rött, svart eller gult hus passar in fint i omgivningen. Kontakta gärna en målare i Örebro om det är dags att måla om.

Börjar färgen på ditt hus se tråkig ut kan det vara dags att måla om det. Att måla om huset ger ett lyft för de som bor i huset, grannar och för hela bostadsområdet. Innan du tar beslutet om vilken färg du vill ha på ditt hus bör du tänka på en del saker. Välj en husfärg som passar med omgivningen. Har du tänkt byta till en helt ny färg på huset kan det vara en god idé att kolla upp med kommunen så att färgen är ok. Du kanske vill ha målat lite inomhus på samma gång. En målare i Örebro hjälper dig gärna att få ny fräsch färg både på utsidan och insidan.

En målare tar hänsyn till färgen på taket

Om du ska måla om ditt hus bör du tänka på vilken färg du har på taket. Taket är en stor yta och syns ofta ihop med fasaden. Det kommer att påverka hur färgen på fasaden uppfattas. Om du till exempel har ett ljusgrått tegeltak och målar ditt hus i en varmare grå färg kan taket se blåaktigt. ut. När du köper färg till ditt hus talar du om vilken färg du har på taket så får du hjälp att välja rätt nyans på den färg du vill ha.

Att lyxa till det med en stenskiva i Göteborg

9 okt 2021

Om man vill få ett riktigt gediget och slittåligt kök eller ett lyxigt badrum i Göteborg så finns det väl inte någon bättre lösning än att specialbeställa och sätta in en vacker stenskiva.

När man renoverar eller bygger gör man ofta en stor investering som skall vara så klassisk och snygg som möjligt, och den ska kännas rätt i många år. Stenskivor är inget man hugger till och installerar själv, men det finns företag i Göteborg med omnejd som har specialiserat sig på att tillverka just den typen av stenskivor.

Vill man få ett hembesök och råd om vad som passar bäst så kan man bara höra av sig till ett sådant företag. De hjälper en från att välja till slutmålet att leverera och installera en vacker och tålig bit polerat naturmaterial.

Många olika utföranden och färger att välja på

Färger och mönster varierar oändligt, så den stenskiva i Göteborg man väljer är absolut unik. Ett företag med skickliga hantverkare skär till den efter mått och ser sedan till att den också får en skinande blank yta. Förr var det vanligt att man hade skivor av marmor i kök eftersom de också var ett bra underlag när man skulle baka. Numera finns det också stenarter som granit eller kompositmaterialet Silestone.

När den solida skivan är på plats kommer den att påminna om naturen och hålla sig snygg i åratal. Allt annat förändras, men ett stycke natursten passar alltid in och fogar sig till en ny miljö.

Hyra byggställningar för projektet i Stockholm

6 okt 2021

Har du ett byggprojekt där du behöver kunna jobba säkert och enkelt på en högre höjd? Då kan du hyra egna byggställningar i Stockholm för alla typer av åtgärder och behov som du kan ha.

Om du har ett byggprojekt så kommer du alldeles säkert också att behöva byggställningar av något slag. Det kan vara ifall du ska bygga ett nytt hus eller ifall du ska utföra en renovering. Med byggställningar tar du upp marken till den plats du ska jobba, och slipper därmed stå och vingla på en stege. Du kan enkelt ha material och verktyg vid din sida utan att vara orolig för att tappa dem, eller behöva hålla dem med en hand under tiden som du arbetar med den andra. Frågan är bara ifall du ska köpa eller hyra byggställningar i Stockholm till ditt projekt?

Byggställningar efter behov

När du behöver byggställningar så kan behovet variera under tid. Ena veckan kanske du behöver mindre och nästa mer. Fördelarna med hyrda byggställningar är att du kan få precis de byggställningar som du behöver just då. Och ifall du även behöver hjälp med att montera dem så går det också bra. Det enda du egentligen behöver göra är att planera ditt arbete och se till att ställningar byggs där du önskar att ha dem. I många fall händer det också att man kompletterar ställningar med någon typ av lift, som en saxlift eller en bomlift. Allt för bästa arbetsutförande och för att få det bästa resultatet.

Byggstädning som underlättar jobbet i Stockholm

3 okt 2021

Tänk om du skulle försöka laga mat med hela spisen full av matrester och verktyg. Precis samma anledning finns det till att utföra en byggstädning i Stockholm. Det underlättar jobbet.

Om du någon gång har försökt renovera i ditt hem med fullt av saker runt dig, laga mat med en diskbänk full av disk, eller städa utan att röja först, då kan du säkert relatera till varför man utför en byggstädning. Byggstädning innebär att man kastar allt smått som kommer när en byggnation sker, och även att man tar bort allt damm och annat mindre skräp. För även ifall man är duktig på att hålla efter när man bygger så tar det alldeles för lång tid att bygga och städa samtidigt. Därför väljer man istället att anlita någon som kan utföra byggstädning i Stockholm.

Proffs på byggstädning

Yrkesarbetare är dyra och behöver kunna fokusera på det som de ska utföra. Därför väljer man istället att ta in proffs på byggstädning för att komplettera och främja framåtskridandet vid en byggnation. Men en byggstädning är svårare än vad man kanske kan tro vid första anblicken. Det är nämligen mycket viktigt att veta vad som ska städas och vad som ska kastas. Vid en vanlig städning är det lättare att veta att det bara är damm och smått skräp som ska bort, men vid en byggstädning kan det vara större saker som exempelvis delar av reglar och gipsskivor. Kunskap om städningen och vad som ska kastas är därför mycket viktigt. Läs mer om byggstädning på denna hemsida: byggstädningstockholm.biz

Målare som hjälper dig i Vasastan

30 sep 2021

Att vara målare i Vasastan låter som en riktigt rolig vardag. Tänk att få måla hela dagarna i en sådan vacker stadsdel. Om du älskar att vara målare kan det nog vara ett riktigt drömjobb.

För den som drömmer om att få måla vackra hus och underbara, gamla interiörer, kan ett jobb som målare i Vasastan kanske vara ett av drömjobben. Här kan det nog vara möjligt att få stryka färg på anrika gamla väggar både på utsidan och på insidan. I gamla hus finns det alltid något som behöver renoveras. Ofta tar man då till färg för att få till det bra. Det är då en målare kommer in i bilden såklart.

Målare stryker hellre färg på hus än omkring på gatorna

Har du måleri som din passion, kommer lyckan vara fullständig när du kan stryka på ett lager färg och förgylla en fasad eller fullständigt förvandla en sjaskig och dåligt underhållen vägg på insidan till en lysande och härlig färgupplevelse. Vem skulle inte vilja bli målare i Vasastan.

När du tar steget till att bli målare kommer du upptäcka att det finns mer att göra än att måla. Det är inte alltför sällan som ett måleri görs i kombination med tapetsering. Ingen ände på det kreativa med andra ord. Som målare behöver du ha en god portion av kreativitet och hantverkskänsla med dig till ditt jobb varje dag. Du bör också vara lösningsfokuserad och ha en känsla för vilka färger som passar ihop. Läs mer om målare på denna hemsida: målarevasastan.nu

Hitta en bra golvläggare i Huddinge till er renovering

26 sep 2021

Ni har bestämt er för att renoveringen av huset ska bli av under semestern. Ni behöver ha hjälp av en riktigt bra golvläggare i Huddinge. För era golv är väldigt slitna och behöver bytas ut.

Ska ni göra om hemma och behöver hjälp med att lägga nya golv också? Då ska ni anlita en bra firma som utför golvläggning i Huddinge. Att lägga golv kan vara riktigt knepigt, men det beror också på vilken typ av golv ni har nu samt vilket golv ni planerar att lägga in istället. Har ni inte bestämt er för vilken typ av golv ni vill ha så kan en golvläggare även bistå med hjälp kring det området. Om ni helt har bestämt er för vilken typ av inredning ni ska ha i resten av huset så kan golvläggaren hjälpa er att bestämma vilket golv som passar bäst in tillsammans med det.

Sådana golv lägger golvläggare

Parkettgolv, fanérgolv eller plastmatta? Ett massivt ekgolv eller något enklare? Oavsett vad ni väljer att använda er av för golv i ert hus så har golvläggaren kunskap om olika slags golv och vad de har för typ av egenskaper. I kök till exempel kan det vara både snyggt, bekvämt och praktiskt att välja en plastmatta. Det är skönt att gå på och är enkelt att torka av när det spills på golvet. Finns det barn i familjen kan sådant också vara bra att ha i åtanke vid val av golv. Vissa golv tål mer än andra, till exempel.

Badrumsrenovering är ett teamwork

21 sep 2021

Det ska dras nya rör, elektrikern kopplar strömmen och plattsättaren har fullt upp med allt kakel. Badrumsrenovering är perfekt att lämna på entreprenad, så man slipper samordna själv. Badrummet behövs hela tiden, och man vill få det färdigt så fort som möjligt vid en renovering.

Plattor, vitvaror, badrumsmöbler och belysning har man säkert tittat ut i förväg, men allt ska på plats också. En entreprenadfirma tar på sig att hålla i projektet, och då ser de till att alla yrkesmän gör sina jobb i rätt ordning. Man vill slippa onödiga väntetider. En välkänd entreprenör har lättare att få hantverkare att passa tider än vad en privatperson har.

En investering i välmående

När du gör en badrumsrenovering i Göteborg är det en god investering. Dels får du ditt eget mysiga spa hemma, och dels blir din bostad mer attraktiv när badrummet är renoverat. Du kan utnyttja ROT-avdraget för att få ner arbetskostnaden lite, men det är viktigt att du anlitar riktiga proffs. De har exempelvis certifikat för våtrumsarbeten, så det är inget du ska försöka dig på att göra själv som privatperson.

Det roligaste är att se när allt tar form, från tomma väggar och golv till nya plattor, ny inredning och snygg belysning. Det finns så mycket snyggt när det gäller badrumsmöbler, och allt är nytt och fräscht när man renoverar. Det är en härlig doft i badrummet av alla nya material i golv och väggar. Bara bytet till en ny duschkabin kan höja humöret avsevärt, och man trivs bättre hemma.

Ska du köpa ny bänkskiva i Göteborg?

13 sep 2021

Att renovera om i köket är alltid en fröjd. Det går att göra på så många olika sätt och använda så många olika material. Behöver du välja ny bänkskiva i Göteborg finns det massor att välja på.

Håller ni på med en köksrenovering där hemma? Ser allting ut som kaos och det känns som om att det aldrig kommer att bli färdigt? Lugn, det kommer att bli bra. Det är bara lite rörigt innan ni är igång med uppbyggnaden igen. Men det är när man kommer dit som det kan bli lite svårt. Det är nämligen inte alls särskilt lätt att veta vilka material eller utseenden man ska välja. När det gäller bänkskivor till exempel så är det ofta det allra svåraste valet som vi gör när det gäller inredning i köket. Vilken bänkskiva passar bäst in med resten av inredningen i köket och vilken är mest hållbar?

Bänkskiva i natursten

Ska ni välja bänkskivor i Göteborg till exempel så är det allra bästa ni kan göra att kolla online vad som finns att tillgå. Det finns bänkskivor i alla möjliga olika material och utseenden och alla har de olika egenskaper och tålighet. Bänkskivor i natursten är idag ett väldigt populärt val bland de olika bänkskivor som finns. Det är ett tåligt material som kommer att hålla i många många år framöver. Det är dessutom ett väldigt snyggt och dekorativt val som kommer ge ert kök en förhöjd känsla. Tillsammans med exempelvis mörka skåpsluckor kommer det gifta sig väldigt bra.

Målerifirma i Stockholm

8 sep 2021

Börjar färgen flagna och fasaden se sliten ut? Färgen på en fasad är viktig och har också vårdande egenskaper. Genom att ta hjälp av en målerifirma i Stockholm får man en fasad som håller tätt.

Färgen på fasaden hjälper till att hålla fukten ute och att motverka mögel och röta. Men givetvis är kulören och färgen också viktiga för själva utseendet och hur vi uppfattar ett hus. Hur ofta man behöver måla om fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med, men också hur pass utsatt huset är för väder och vind. Inte sällan kan man behöva måla om husets södersida tidigare än övriga då solen sliter en hel del på färgen. Inför ommålningen är grundarbetet viktigt och fasaden måste först skrapas och lagas. Det är ett gediget och viktigt arbete som kräver en skicklig målerifirma.

Ta hjälp av en målerifirma för att hitta rätt kulör

Ofta målar man fasaden med samma färgtyp och kulör som tidigare, men det går ibland att byta. Vill man byta kulör kan det vara bra att titta på andra liknande hus i området för att få inspiration. En professionell målerifirma kan också komma med bra tips och råd. När det gäller byte av färgtyp går det att exempelvis måla över en slamfärg med en täckfärg, men inte tvärtom. Därför ska man tänka sig för mer än en gång innan man byter färgtyp. Innan man byter färg eller kulör på fasaden kan man behöva ansöka om tillstånd från kommunen. Läs mer om målning på denna hemsida: målerifirmastockholm.nu/

Få ett nytt golv med golvslipning i Täby

7 sep 2021

Ett gammalt, slitet golv som blir som nytt igen. Hur går det till? Jo, det är enklare än du kanske tror. Om du anlitar ett företag för golvslipning i Täby så kan du njuta av ett nytt golv igen.

Du har ett vackert gammalt golv som du inser att du måste göra något åt. Varför inte prova på en golvslipning? Nej, fy för att behöva täcka hela lägenheten och sedan ändå vara tvungen att städa damm i månader efteråt. Om det är det som håller dig tillbaka så kan du släppa på spärrarna direkt. För idag har golvslipningsmaskinerna en ansluten dammsugare som gör att det inte blir något lösflygande damm. Det är bara att slipa, behandla och sedan ha ett nytt och vackert golv igen. Hur du hittar ett bra företag? Sök på “golvslipning i Täby”!

Rätta till misstag med en golvslipning

Om du har gjort en golvslipning och behandlat men är missnöjd med din behandling så går det att göra om. Antingen har du gjort en behandling som går att ta bort eller så får du helt enkelt slipa om golvet igen. Därefter är det bara att göra en annan behandling och hoppas att du valt rätt denna gång. Det här sättet att kunna förändra ditt golv på är något som endast fungerar med ett gediget trägolv. Därför är det ett golv som många föredrar, där möjligheterna är oändliga och golvet har en mycket lång livslängd. Väl värt den extra kostnaden.

Spara energi med nya fönster i Umeå

21 aug 2021

Äldre fastigheter i Umeå har ofta vackra fönster. Lika ofta har de fönster som läcker energi kopiöst. Nu finns nya möjligheter att inte behöva offra varken utseende eller värmekostnader.

Vi är många, vi som suckat över våra fönster. Bor du i ett äldre hus i Umeå kanske du anar varför. Äldre hus är oftast välbyggda och har unikt och vackert utseende. Fönstren är en integrerad och viktig del av utseendet som gör ditt hus så vackert. Tyvärr fanns inte samma möjligheter förr att tillverka fönster på ett sätt som både ger ljusinsläpp och skydd.

Fönster av äldre modell ger ofta ett klimat som blir alltför varmt under heta sommardagar och sprider för mycket kyla vintertid. Du behöver uppvärmning av din bostad men du eldar för kråkorna när så mycket energi läcker ut fönstervägen. Du behöver uppdatera dina fönster.

Utseende och funktion

Fönstrens utseende behöver harmoniera med husets övriga utseende för att ge ett enhetligt intryck. Därför har många tvekat inför att skaffa moderna fönster i PVC. De har ansetts se plastiga och alltför moderna ut. Man tvekar inför fönsterbytet. Samtidigt måste man spara energi.

Nu är saker och ting annorlunda. Idag är inte fönster i PVC vita plastramar köpta på lågprisvaruhus. Idag finns de att köpa i olika färger och stilar. Det finns också fönster som har målats för att se ut som träådring.

Med nya fönster får du alla fördelar. De är snygga och de stänger ute kyla och värme. De håller dina energikostnader nere och ger ditt hus ett vackert utseende. Mer om fönster kan du läsa på denna hemsida: http://www.fönsterumeå.se/

Boka en målare i Stockholm

21 aug 2021

Det finns ingen anledning till varför du ska utsätta dig själv för tristessen och energidräneringen att måla om hemma. Inte när du istället kan boka en målare i Stockholm som gör jobbet åt dig.

Det finns de som påstår att det är terapeutiskt att måla. Att doppa penseln i färgburken och sakta men säkert dra penseldragen över staketet, väggarna, fasaden eller vad det nu är du ska måla. På ett rofyllt sätt ser du långsamt hur ditt arbete ger resultat. Vilket skitsnack. Det är inte alls terapeutiskt att måla. Det är långtråkigt, energikrävande och tar fruktansvärt lång tid. Dessutom blir det aldrig bra när du ska göra det på egen hand. Det är inte så konstigt att du låter färgen blekna och flagna utan att ta tag i det själv. Upplevelsen av att måla är så mycket värre än att se en fasad förfalla.

Viktigaste att du slipper

Det finns dock såklart en annan lösning. Du kan ju ta in en extern, professionell målare istället. Med en professionell målare som tar sig an dina projekt i Stockholm kan du istället sitta på altanen och sippa på en drink medan jobbet utförs. Du kan sitta och mumla för dig själv att “det där ser jobbigt ut” och på ett plan hoppas att målaren hör vad du säger. Eller sitta och ropa goda råd till målaren. Det viktigaste är nog att det är du som slipper vara den som sitter på huk och drar penseldrag upp och ned hela dagarna.

Behöver du en låssmed i Göteborg?

16 aug 2021

Har du någon gång råkat ut för att tappa bort dina nycklar eller glömma dem så vet du hur det känns när du står där vid dörren och nycklarna är borta. Som tur är finns det låssmed i Göteborg.

Tänk dig följande scenario. Det är lite som en mardröm. Du kommer hem helt utmattad och vill bara komma innanför dörren för att kraschlanda på soffan eller dyka rakt ner i sängen. Efter några minuter då du känt igenom alla dina fickor eller gått igenom din väska börjar du nervöst undra, var är mina nycklar?

I vild panik tömmer du ut och in på dina fickor eller häller ut allt du har i väskan på golvet för att hitta dem. Sakta men säkert går insikten upp för dig. Du har glömt dem eller tappat dem någonstans. Tankarna far omkring och du undrar upprört var du såg dem sist. När använde du dina nycklar senast och var lade du dem efter du använt dem? Inuti ditt huvud hamrar orden. Tänk, tänk, tänk!

En räddande ängel kan vara en låssmed i Göteborg

Mardrömmen fortsätter. Huvudet vägrar tänka logiskt och konkret. Sedan kommer paniken krypande, Var ska du sova i natt? Hur ska du orka hålla dig vaken tills du läst problemet? Finns det något som kan avslöja vart nycklarna går? Vad gör du nu? Finns det hjälp att tillgå?

Var finns det för räddande ängel i den här situationen? Vem kan du ringa? Finns det någon slags jour?

Sakta tränger en tanke igenom hjärndimman som all panik skapat. Kan en låssmed hjälpa dig? Har låssmeder någon slags utryckning dygnet runt? Det skulle i så fall kunna vara din räddande ängel. Kontakta en låssmed i Göteborg. Tack och lov har du fortfarande batteri i mobilen och kan börja googla på just orden “låssmed Göteborg”.

Träff på låssmed i Göteborg

Tack och lov börjar mardrömmen ta slut. Du får träff efter träff på “låssmed Göteborg” och hittar så småningom ett journummer så att du kan ringa efter hjälp. Aldrig förr har du varit så glad över att träffa en vilt främmande människa mitt i natten.

Tacksamheten flödar över till alla människor som jobbar dygnet runt. När du vaknar upp efter den mardrömmen letar du reda på journumret till din låssmed i Göteborg och kan sova gott om nätterna. Nycklarna kollar du både en och två gånger så de ligger på rätt plats inna du ska hem.

Säkerhetsdörrar som är exakta kopior av fastighetens ursprungliga dörrar

14 aug 2021

Länge var det många som avstod att byta till en säkerhetsdörr av estetiska skäl. Men idag kan man få en säkerhetsdörr som är anpassad både till arkitektur och specifika säkerhetskrav.

Den mahognybruna säkerhetsdörren är en klassiker och länge var det den enda säkerhetsdörr som fanns för privatbostäder. Många ägare av lite äldre fastigheter föredrog därför att hellre behålla sina ofta vackra dörrar. Inte sällan var dessa spegeldörrar med glas eller höga dubbeldörrar, helt anpassade till både hus och trapphuset.

Men idag behöver man inte längre kompromissa med utseendet bara för att man vill ha en säker dörr, utan det finns säkerhetsdörrar även för äldre fastigheter. Det går även att få specialtillverkade och handgjorda säkerhetsdörrar, som är exakta kopior av fastighetens ursprungliga dörrar.

En säkerhetsdörr skyddar mot både inbrott och brand, men är även ljudisolerande. Många som byter till en säkerhetsdörr upplever därför ofta att de sover bättre eftersom de slipper ljud från trapphuset.

Ibland passar en gallergrind bättre

En säkerhetsdörr kostar en hel del, men kan i många fall innebära en lägre försäkringspremie eftersom den skyddar bättre mot inbrott och saktar ned ett brandförlopp. Man brukar även kunna få ett bättre pris om man är flera stycken i samma hus som beställer säkerhetsdörrar på en gång.

Har man inte råd eller tvekar att byta ut sin gamla dörr, kan man i stället komplettera den med en gallergrind. Vill man installera en gallergrind i Stockholm ska man vända sig till ett företag som är specialiserade på detta och som har egen tillverkning.

← Äldre inlägg