Blogg

RSS

Solcellsinstallation sparar pengar i framtiden

4 jul 2022

Att investera i framtiden kan kännas konstigt nu. Men det är det man gör med en solcellsinstallation. Om några år kan man börja räkna hem det ekonomiska.

Solceller på taket är kanske inte en dum idé ändå, tänkte Felix. Att jordbruket förbrukade mycket el gick ju inte att komma undan. Han hade funderat på att göra en äng med solceller och betande får, men var inte riktigt helt hemma i tanken ännu. Just nu användes åkern till grödorna han odlade.

Felix sneglade på maskinhallen och ladugården. Det fanns ganska många kvadratmeter yta där som inte utnyttjades till något mer än tak. Solcellerna skulle inte heller störa på något sätt utan bara vara nyttiga. Han bestämde sig för att läsa på mer hos Intercept Solar för att få mer fakta.

Solcellsinstallation framtidens ekonomiska källa

Vad han insåg att han missat var att många takpaneler hade plast som inte tålde ammoniak. Däremot rekommenderade de en åker för att sätta upp en solcellsanläggning. Felix tittade på kartan över åkrarna. Det fanns faktiskt en möjlighet att anlägga en sådan med lite fix.

Han bestämde sig för att skicka efter information från firman och läsa på ordentligt innan han slog till. Även om det skulle bli en stor utgift nu, så verkade det som att det skulle gå plus om några år, vilket inte var fel. Granngården hade ju flera gånger frågat om det fanns en åker till fåren, nu fanns det en chans att samarbeta. Det här kunde bli hur bra som helst med solceller på åkern.

Fogfria golv i Stockholm är hygieniska

29 jun 2022

Om du letar efter golv som klarar alla krav på hög hygien, är de fogfria golv du kan få i Stockholm den enklaste, billigaste och mest lättskötta lösningen.

Verksamheter inom livsmedelshantering och hälso- och sjukvård har högre krav på hygien än andra och då behövs det golv som lever upp till de förväntningarna. Golv på vårdcentraler, i livsmedelsindustri, storkök och restauranger utsätts dessutom för hårt slitage av vagnar och personal så de måste vara slitstarka.

De fogfria golv som används inom industri och lagerverksamhet har fördelen att de är tål hårt slitage och de klarar spill från kemikalier och oljor. Genom att de är fogfria samlas det heller inte damm och smuts i skarvar och de går att spola av med vattenslang om det finns golvbrunnar i lokalen.

Fogfria golv passar därför lika bra på ett industrigolv som i ett kök i Stockholm

Det är lätt att tro att industrigolv är grova och tråkiga betonggolv men så är det inte längre. De fogfria golven läggs ovanpå betonggolvet och ger en vacker yta som tål tung belastning. De moderna golv som läggs av företag som Stockholms Fogfria Golv AB, kan dessutom färgas in i ljusa och behagliga färger.

Letar du efter ett golv som kommer att hålla sig snyggt i många år och dessutom är lättskött, hygieniskt och slitstarkt är de fogfria golven lösningen. De går snabbt att lägga in och om de av någon anledning skulle skadas är de lätta att reparera. Det är dessutom enkelt att kontakta företaget för ett kostnadsförslag.

Stålbro - en enklare lösning som ökar framkomlighet

20 jun 2022

Med en stålbro skapar man inte bara en smidig överfart. Bron är lätt att uppföra och stål är ett mycket tacksamt byggmaterial som använts i flera generationer.

Kanalen som delar stadskärnan i två delar är ett trevligt inslag i stadsmiljön, men under åren har röster höjts kring brist på framkomlighet. För att ta sig från den östra till den västra sidan måste man som gång- eller cykeltrafikant ta långa omvägar för att ta sig över kanalen.

Flera förslag på att bygga en överfart har lagts fram men inget av dem har vunnit gehör. För dyrt, för smutsigt eller för omständligt har varit några av motargumenten. Men på det senaste mötet var det flera som nämnde lösningen med en stålbro. Troligtvis kan det vara en bra lösning på problemet. Vi ska titta på varför i nästa stycke.

Fördelarna med en välbyggd stålbro

En stålbro är att föredra på fler än ett sätt. Stål är ett mycket tacksamt material att arbeta i, det kan formas som man vill, har väldigt liten miljöpåverkan och kan dessutom återanvändas gång på gång. Har ni planer på att uppföra en bro någonstans i ert närområde, ta gärna och kika lite närmare på de alternativ som finns. Ni kommer förmodligen kunna hitta etablerade leverantörer av stålbroar i er kommun. En välbyggd stålbro underlättar inte bara framkomligheten, utan kan även vara ett estetiskt snyggt inslag i stadsmiljön. Mycket mer kan sägas om dessa broar, men detta kan vara en bra start för den nyfikne. Läs mer om stålbroar här: www.stålbro.se

Därför måste du ta fram konstruktionsritning i Västerås

11 jun 2022

En konstruktionsritning är nödvändig när du ska bygga nytt i Västerås. De flesta byggen kräver bygglov, och de flesta bygglov kräver en konstruktionsritning.

Du som ska bygga så litet, inte behöver väl du ansöka om bygglov? Jodå, sannolikt behöver du det. Det är nämligen en lång rad olika typer av byggprojekt som kräver att du skickar in en bygglovsansökan till kommunen, och får den godkänd. Även den typen av byggen som du kanske inte trodde behövde ansökas om lov för.

Byggnationer som kräver bygglov är till exempel en nybyggnation, en tillbyggnad, större altanbyggen, garage och carports. Eller, faktiskt, om verksamhetsområdet ska ändras för en fastighet. Det vill säga, nästan alla typer av byggen. Och till de flesta av dem – särskilt till de lite större byggena – räcker det inte bara med en arkitektritning. Det krävs också en konstruktionsritning.

Konstruktionsritning tas fram av en konstruktör i Västerås

Den som tar fram en konstruktionsritning för ett bygge kallas konstruktör. Han eller hon är alltså inte arkitekten som slarvigt brukar sägas “ritar” huset som ska byggas. Konstruktören omvandlar arkitektens skisser eller ritningar till en djupgående konstruktionsritning som visar hur huset faktiskt kommer att byggas.

Och för större byggnationer är denna typ av ritning alltså helt avgörande för att din bygglovsansökan ska gå igenom. Kommunen vill helt enkelt veta att huset du planerar att bygga verkligen kommer bli ett ordentligt byggt hus när det står klart, och att dina byggplaner faktiskt är genomförbara och inte bara några rosa husdrömmar.

Med asfalt under fötterna växer gränserna för vad som kallas Stockholm

5 jun 2022

Asfalt hjälper dig som tycker Stockholm inte växer fort nog. Ta saken i egna händer och anslut din skogstomt till det allmänna vägnätet med en rejäl asfaltsväg.

Stockholm stad bara växer och växer. Snart finns det nog ingen skog kvar längs hela vägen till Södertälje eller Gnesta. Villaområden och lägenhetshus breder ut sig över det som nyss var skog och fält. Och då krävs det en hel del asfalt. Tur att Stockholm har så bra leverantörer av just asfalt.

Men ibland går inte stadsutvecklingen riktigt lika fort som du kanske tänkt dig. Kanske har du köpt en billig tomt långt från stadens gränser, med tanken att den ska stiga i värde så fort ordentliga vägar och kommunikationer är på plats? För dig som ligger lite i framkant med Stockholms expansion kan det vara klokt att ta saken i egna händer.

Asfalt snabbar på urbaniseringen av mark utanför Stockholm

Du som saknar väg till ditt hus kan själv ringa upp en leverantör av asfalt i Stockholm. Självklart ska du se till att du får mer än själva materialet. Var noga med att beställa själva tjänsten att lägga asfalten på plats också, enligt konstens alla regler. Fundera också över hur lång asfaltsväg du har råd att anlägga. Även om du vill nå det befintliga vägnätet kan det bli dyrt om sträckan dit är alltför lång. Och glöm för allt i världen inte att ansöka om tillstånd hos rätt kommun. Än är du inte en del av Stockholms stad.

Braskaminer i Göteborg ska vara enkelt och prisvärt

21 maj 2022

Installation av braskaminer i Göteborg ska vara en enkel och smidig operation och inte ett dyrt storprojekt som i slutändan kostar mycket mer än det smakar.

Det finns flera anledningar till varför man vill ha en braskamin. Mysfaktorn är bara en av många. Moderna braskaminer av idag är så pass täta och effektiva att de har blivit en mycket bra lösning för att värma upp ett hem.

Förr i tiden räknade man med att endast 40 % av kaminens värme kom hemmet till godo. I dag är den siffran 80 %. Med de priser som finns på el och olja idag blir vedeldad braskamin ett mycket intressant alternativ vid uppvärmning av ett hem. Läckage av frigjorda ångor är också minimala med moderna braskaminer.

Braskaminer höjer värdet på huset

Inte nog med att kaminen är mysig och innebär ett ekonomiskt sätt att värma upp huset, när du väljer att installera en braskamin i Göteborg har du också fått en fastighet vars värde stigit med 10 %. Mäklarsamfundet gjorde en genomgång av fastighetspriser i olika områden och kunde konstatera att detta var siffran som skiljde hus åt som i övrigt var helt lika.

Men i slutändan vill vi ha en kamin för att vi älskar att sitta och titta in i elden. Vi har det med oss från våra förfäder som i generationer suttit runt elden om kvällarna, grillat sin mat och berättat historier. Brasan är en samlingsplats och en plats för ro och avkoppling. Förr, nu och i framtiden.

Markiser till restaurang i Göteborg

18 maj 2022

För att gästerna ska få möjlighet att sitta ute och njuta av den goda maten krävs rätt förutsättningar. En av dem kan vara snygga markiser från Göteborg.

Restaurangen som Anders köpt var perfekt. Visserligen låg den inte inne i centrala Göteborg men platsen uppvägde det. I stället för att betala dyr hyra i stan hade han köpt en byggnad för ett bra pris. Nu kunde han lägga pengar på viktiga detaljer som skulle förhöja gästernas upplevelse under restaurangbesöket.

Restaurangdelen skulle ge gästerna möjlighet att sitta inne eller ute i den vackra trädgården. Bord skulle placeras tillsammans med fina parasoller som kunde fällas upp och ner efter behov. Till terrassen skulle han beställa en stilenlig pergola som gav skugga och skyddade mot duggregn. Han hade hittat företaget där inköpen skulle göras.

Markiserna gav ett vackert första intryck

Det var mycket som skulle göras på restaurangen så företaget som sålde markiser i Göteborg lovade att skicka en säljare till Anders. När denne kom satte de sig ute i solen och Anders bad en av de anställda att hämta kaffe. Säljaren visade olika typer av markiser men rekommenderade en pergola som skulle passa perfekt i både färg och syfte.

Som komplement rekommenderade säljaren sidelines. De fungerade som markiser som man drog ut från väggen. Med dem kunde man hindra blåst eller använda dem som avskiljare. Det var ett givande möte och en pergola och några sidelines beställdes. Allt skulle levereras och sättas upp i slutet av samma vecka. Lycklig insåg Anders att han skulle kunna öppna till helgen.

Pålning gör att du kan bygga ditt hus varsomhelst

16 maj 2022

Med pålning kan man förankra byggnader mot vilket underlag som helst. Pålningen ger din husgrund en stabilitet som du kan förverkliga dina drömmar på!

Tänk dig att du hittar drömstället att placera ditt hus på. Kanske har du hittat den där nästan overkliga utsikten, eller närheten till just den sportanläggning eller det naturområde som du hade hoppats på. Vad gör du då om du upptäcker att det är nästintill omöjligt att bygga huset för att marken och underlaget är för ostabilt?

Jo, lösningen är inte att överge dina drömmar och leta efter nya säkrare platser för husbygge. Istället kan man anlita ett företag som utför pålning. Genom att sätta ner djupa pålar i marken kan du bygga ditt hus på i princip vilket underlag som helst utan att vara orolig för husets stabilitet.

Pålning - en god start

Med pålning så görs byggandet flexibelt. Får man tag på ett professionellt företag med lång erfarenhet så görs pålarbetet med minimal påverkan på såväl miljö som husets design. Genom att slå ner långa stål eller cementpålar i marken förankrar man byggnaden mot fast mark eller berg. Det spelar egentligen ingen roll hur marken ser ut – någonstans under ytan finns det fasta förankringspunkter och den proffsiga pålningsfirman kommer att hitta en lösning som passar dig.

Efter det behöver man aldrig oroa sig för att huset står ostadigt. Med ett gott pålverk kan du koncentrera dig på roliga saker som hur husets fasader eller trädgård ska se ut, samt vilken inredning du ska ha. Läs mer om pålning på denna hemsida: www.pålning.nu

Maskinuthyrning i Stockholm perfekt för dig som vill ha en uppdaterad maskinpark

11 maj 2022

Maskinuthyrning i Stockholm gör att du alltid kan vara säker på att använda marknadens modernaste maskiner. Och det måste du göra för att kunna konkurrera.

Du som just står i färd med att köpa in nya maskiner till företagets maskinpark bör kanske tänka om lite. För du kan nämligen tjäna mycket på att strunta i att köpa – och hyra maskinerna i stället. Då slipper du tunga engångsinvesteringar, samtidigt som du slipper ansvaret för exempelvis underhåll.

Det finns alltså många fördelar med att hyra istället föra att köpa. Det är nämligen firman som står för maskinuthyrning som har ägaransvaret för eventuellt struliga maskiner. Du som använder maskinerna som hyrs ut kan vända dig till uthyraren för snabb service. Särskilt bra är det då utrustningen behöver reklameras. Då slipper du trasslet med reklamationen till tillverkaren, och kan njuta av att en ny maskin snabbt kommer på plats via uthyraren.

Maskinuthyrning ger tillgång till de fräschaste maskinerna i Stockholm

Det finns ett flertal firmor som erbjuder maskinuthyrning i Stockholm. Eftersom du bara hyr maskinerna behöver du inte vara lika noggrann som inför ett köp, men se till att välja en leverantör som hyr ut moderna maskiner. Det är viktigt att uthyraren uppdaterar sitt utbud med jämna mellanrum.

En av poängerna med att hyra är ju nämligen att du ska kunna använda marknadens modernaste maskiner, och byta utrustning ofta. När du köper sitter du sannolikt fast med samma utrustning i många år, eftersom det är så dyrt att köpa helt nytt.

Köksrenovering, en investering i Uppsala

9 maj 2022

En köksrenovering i Uppsala innebär inte bara nytt och uppdaterat kök. Den ger även bostaden ett högre värde vilket innebär högre vinst vid försäljning.

Erik och Anita hade planerat en köksrenovering länge. Men alltid kom det något emellan. Så till sist verkade allt ha lugnat ner sig och de tog kontakt med en bygg- och inredningsfirma. De hade hört mycket gott om företaget som låg i Uppsala och hört sig för om huruvida de kunde ta sig an köket.

De hade satt sig ner tillsammans med en av hantverkarna som kommit på besök för att gå igenom projektet tillsammans. Efter det hade de fått en offert på hela jobbet så att de kunde se över sina finanser och eventuellt justera någon detalj. Ekonomiskt var de glada att rot-avdraget fanns.

Köksrenoveringen blev positiv i flera bemärkelser

Köket hade blivit precis som de tänkt sig. Så många smarta lösningar, såsom de smala hyllorna man kunde dra ut och ha överblick över alla varor. Lådorna de valt i stället för skåp i den nedre regionen var perfekta för kastruller och annat. En annan bonus var den inbyggda mikron som gjorde att det blev mer plats på bänkarna.

Ett år hade gått sedan de äntligen gjort en köksrenovering. De hade tänkt bo kvar i Uppsala för all framtid men livet ville annorlunda. De fick båda två erbjudande om drömjobb på annan ort och var tvungna att flytta. Vid försäljningen insåg de att renoveringen hade ökat värdet på huset. Ett stort plus när de skulle köpa sitt nya hus.

En bra arkitekt i Östersund har fokus på hållbarhet och miljö

9 maj 2022

Anlita en arkitekt till ditt husbygge i Östersund som låter miljötänk och hållbarhet genomsyra hela verksamheten. Bygg huset som en hyllning till naturen.

Du som bor i en naturskön stad som Östersund sätter säkert stort värde på naturen och miljön. Då är det inte konstigt om du vill leta dig utanför stadens gränser och bygga hus mitt ute i det sköna gröna. Men hur gör du för att huset inte ska kännas som en inkräktare i den fridfulla jämtländska naturen?

Du måste naturligtvis ta hjälp av en arkitekt. Och dessutom behöver denna arkitekt vara profilerad mot hållbart byggande och låta miljötänket genomsyra hela verksamheten. Allt från materialval till arkitektoniska linjer ska naturligtvis vara en hyllning till naturen när en naturälskare som du bygger hus.

Välj en arkitekt som hör hemma i naturen runt Östersund

En arkitektfirma som Kärnvirke Arkitektur kan ha allt det du söker och lite till. För visst vill du även tänka lokalt vad gäller ditt val av arkitekt? Det finns många fräsiga arkitektbyråer i Stockholm som nog kan rita snygga kåkar, men du vill ju komma åt kärnan av Östersund. Då behöver du ha en arkitekt som kan området.

Och låt det gärna ta lite tid. Kom ihåg att du vill bygga långsiktigt. Det är ingen idé att tänka att du ändå ska renovera om några år, och att det alltså inte är så viktigt med vad du väljer för snickerier och andra detaljer. Renoveringshetsen är faktiskt inget annat än miljösvineri. Du ska ju bygga hållbart.

Kontrollera taket årligen med takläggare i Uppsala

4 maj 2022

Är det dags för ett takbyte i ditt hem? Detta är något man inte gör allt för ofta. Så när det är dags, anlita proffsen som kan sin sak - takläggare i Uppsala.

Det är ett stort projekt att byta tak i sitt hem. Ofta är det inte något man gör direkt, utan man börjar med en besiktning av taket. Är taket inte i alltför dåligt skick, så kanske det går att rädda och bara byta ut delar. I annat fall är det lika bra att ta bort allt och börja om på nytt. Tak har en väldigt lång livslängd om man behandlar det rätt, så det lönar sig att göra det. Man får se takbytet eller renoveringen som en investering för huset. För även om huset ska säljas, så får man ut mer om taket är nybytt, helt och fint.

Takläggare med stor kunskap

Anledningen till att man inte ska byta taket själv är egentligen ganska självklar. Man är uppe på en hög höjd och behöver kunna röra sig en del. Till på köpet ska man hålla på med fysisk aktivitet samtidigt. Det är minst sagt inte något för alla. Men för takläggarna är det inget problem. Anlitar du takläggare i Uppsala hittar du riktiga experter som arbetar med riktigt bra produkter. Du kommer ha ett tak som håller en lång tid framöver med deras hjälp. De arbetar dessutom med olika sorters material för taket, välj och vraka bland de olika materialen som finns. Mer om att ta hjälp av en takläggare finner du här: www.takläggareuppsala.se

Brandtätning gör fastigheten säker

29 apr 2022

Det bästa är att anlita ett företag som arbetar med brandsäkerhet redan när man planerar en byggnad så att man kan minska de ytor som behöver brandtätning.

När man bygger brukar man se till att konstruktionen indelas i brandceller vilket innebär områden som hindrar en eldsvåda från att spridas till hela byggnaden. Det finns alltid en risk att dessa brandceller skadats genom att man i efterhand gjort genomföringar av ventilation eller kablar vilket kan skapa glipor och hål där rök och gas kan ta sig fram.

Om man redan på planeringsstadiet anlitar ett företag som arbetar med brandskydd och brandtätning går det att minimera dessa risker. Man kan dra ner på antalet genomföringar, och de som finns går att täta. Har man en äldre byggnad är det klokt att utföra årliga kontroller av brandskyddet för att undersöka att all brandtätning fungerar som den ska.

Man inspekterar och gör brandtätning i sprickor, hål och glipor

Vid en inspektion av brandskydd tittar man inte bara på släckningsutrustning, nödutgångar, brandvarnare och beredskap, utan ser också till att alla brandceller är dugliga. Även i nyare byggnader kan det ha tillkommit kabelrör för fiber, övervakningskamera eller larm som skapat glipor. Dessa glipor går lätt att fylla med brandtätning om de upptäcks.

Det medel som används vid brandtätning är oftast i form av en lättarbetad massa som lägger sig runt rör eller balkar och på det sättet skapar en helt tät övergång mot vägg eller bjälklag. Den brandtåliga, följsamma massan finns i olika former och anpassas till underlaget.

← Äldre inlägg