Blogg

Hur fungerar totalentreprenad?

23 nov 2020

Behöver du hjälp med totalentreprenad? Hitta en firma som kan hjälpa dig. De sköter allt från början till slut. De är experter på byggprojekt och erbjuder den personliga service ni behöver.

Behöver ni hjälp med ett byggprojekt? Tar ni hjälp av en totalentreprenad kan de hjälpa er hela vägen. De ger personlig service till sina kunder och är experter på byggprojekt. De som arbetar har stor kompetens och kan sköta hela projektet, ni väljer själva hur delaktiga ni vill vara. En sak ni måste göra är att godkänna det de gör.

Ta kontakt med en firma, de flesta erbjuder kostnadsfri konsultation där även offert ingår. Det går också att få ROT-avdrag här. Det är ett avdrag som görs direkt på fakturan, med andra ord behöver ni inte ens ligga ute med pengarna.

Skräddarsytt för er

De kollar in projektet ni ska göra, de tittar på vilken personal och vilket material som lämpar sig för arbetet samt i vissa fall kontaktar de även er arkitekt. De håller er uppdaterade hela tiden under arbetets olika skeden. Deras arbetare som utför jobben är certifierade för de olika momenten. Skulle det behövas kan de även ta in extra hjälp. De skräddarsyr allt speciellt för er.

Behöver ni anlita en firma kommer ni ha god kontakt för att arbetet ska göras så bra som möjligt. De kommer inte lämna ett arbete ni inte är nöjda med. Hitta en seriös och professionell firma som kan hjälpa er. Kolla även upp om tidigare kunder varit nöjda med deras arbeten.

Drömmen om en inglasad balkong

22 nov 2020

Sitter du och huttrar på din balkong? Tittar du avundsjukt på grannarna som myser på sin inglasade och ombonade uteplats? Det är din tur nu att investera. Att glasa in en balkong går snabbt.

Köpte du din lägenhet för länge sedan? Kanske var det inte alls vanligt att glasa in balkongerna då. I takt med att samhällsstandarden ökar och folk kräver högre livskvalitet har allt fler föreningar valt att glasa in alla eller enskilda balkonger. Kanske är det så att er bostadsrättsförening planerar att göra en gemensam upphandling för balkonginglasning i Västerås. Kolla det först. Det blir alltid lite billigare om entreprenören får göra ett gäng balkonger på samma ställe istället för att rycka ut för enbart en inglasning. Det är vanligt att föreningar upphandlar större investeringar tillsammans, såsom säkerhetsdörrar, fönster och ja, balkonger. Det blir en bättre lösning både för de boende och för entreprenören.

Vilken stil vill du ha?

Hur vill du då att din balkong ska se ut? Ska det vara helglas från golv till tak eller vill du ha kvar ditt räcke och enbart ha glas upptill? Många moderna byggnader har helglas och istället frostat eller färgat glas och ibland med mönster på. Vad får ni välja på där ni bo? Troligtvis finns det regler som begränsar dig, allt för att det ska vara enhetligt och inte se allt för brokigt ut. Gör ni en gemensam upphandling inom din bostadsrättsförening löser ni givetvis även detta gemensamt. Oft krävs det även byggnadslov och alla färger och modeller kanske inte blir godkända. Lyssna in vad som gäller just hos er innan du låter fantasin dra iväg alltför långt. Tänk funktionellt, med väl utvald dekor och inredning löser du sedan resten.

Hur fantiserar du?

Hur går dina tankar kring en balkonginglasning? Hur förhöjer den investeringen just din livskvalitet? Är du en person som älskar att odla och vill ha balkongen som ett växthus på våren och sommaren? Eller är du en kreativ konstnär som vill sitta ute och måla vyerna du ser? Oavsett vad du drömmer om att kunna göra så kommer du att uppleva en större livskvalitet i och med att du får ytterligare en yta till din lägenhet. En yta som du visserligen redan hade men som plötsligt får så många fler användningsområden. Öppna fönstren och sola, låt brisen sakta fläkta dig medan du njuter av sommarens pocketbok. Stäng till om kvällen när ni äter middag och efterätt utomhus. Läs mer om balkonginglasning på denna hemsida: https://www.balkonginglasningvästerås.se 

Proffsiga målare sätter färg på Sveriges framsida

18 nov 2020

Drömmer du om himmelsblått, solgult eller kanske grått som västkustens karga klippor? En målare i Göteborg hjälper dig att sätta mer färg på tillvaron, så att du får mer tid över till annat.

Upplever du ditt hem omodernt, färglöst och trist? Kanske känns det som om all inspiration flög ut genom dörren för länge sedan, och aldrig kom tillbaka? Låt en målare hjälpa dig att hitta den på nytt - och ge ditt hem ett riktigt lyft med ny färg eller nya tapeter. Vare sig du föredrar skandinaviskt ljust och fräscht, mörkt som synden eller en färgglad och mönstrad flirt med det glada sjuttiotalet, kan en duktig målare stå till tjänst.

Hitta ett proffs i Göteborg med omnejd

Bor du på västkusten och önskar anlita ett måleri i Göteborg med omnejd finns många duktiga firmor att välja mellan. Enmansföretag, småfirmor och stora målerier med en hel arsenal av målare - alternativen är många och valmöjligheterna flexibla. Och precis som västkusten är Sveriges framsida, är Göteborgs målare även de främsta. Här är man van vid påfrestande väder som piskande vindar, gassande sommarsol och riktigt råa vintrar - varför man också är riktigt bra på fasadmålning och annan exteriör målning som faktiskt håller. Interiör målning och tapetsering då? Toppkvalitet även där. Enklaste sättet att hitta en målare nära dig i eller omkring Göteborg, är genom en snabb sökning på nätet. Låt ett proffs sätta ny färg på din tillvaro - och få ett trevligare, fräschare och mer ombonat hem.

Timmerhus, en vacker investering

13 nov 2020

Finns det något mer inbjudande än ett timmerhus nära vatten? Bara tanken på en sådan plats med hus byggt av naturmaterial gör att man landar. Man känner den speciella känslan av att vara hemma.

Att hitta det där huset är inte alltid det enklaste. Letar man efter fritidshus idag så stöter man ofta på nybyggen i modern stil. Att hitta det genuina timmerbygget är inte alla förunnat. Men givetvis finns de där ute. Även om de troligtvis inte är till salu. Är det så att man på allvar har bestämt sig så behöver man inte lägga ner timmar på att leta efter det perfekta fritidshuset på nätet. Färdas när och fjärran i bilen för att se dem på riktigt. Faktum är att det räcker med att hitta mark. Kanske står ett ruckel på den perfekta platsen. Riv det. Boka sedan in tid med byggföretag som fokuserar på vackra timmerhus. Då får man precis det man önskat på den perfekta platsen. Men kom ihåg att se efter vilka regler som gäller.

Hur går man tillväga?

Det är faktiskt ganska enkelt. Sök efter fritidshus av timmer på nätet. Lägg gärna till orten som man vill bygga på. När man hittat rätt entreprenör så är det bara att ta kontakt och börja ta fram ett koncept som passar den egna familjen bäst. Det finns flera olika möjligheter, så det är bara att välja. Det är viktigt att man ser till att få alla detaljer på plats. Så lite förarbete är aldrig fel. Man vill inte komma på att man glömt nått mitt i bygget. Det är dessutom viktigt att göra en kalkyl för hur mycket allt får kosta. Så se till att få en offert på alla kostnader för att hindra framtida krångel. Se även till att få ett datum på papper då bygget ska vara klart.

Varför inte tänka större?

Har du tänkt sig ett fint fritidshus vid vattnet? Då kan det vara en fin idé att lägga till en bastu i planeringen. För visst kan man se sig själv sitta i bastun en fin sommarkväll? Att tillsammans med goda vänner kunna njuta av lite rekreation är svårslaget. Värmen från bastun och känslan av det cirkulationsökande björkriset. Detta följt av ett dopp i den svalkande sjön. Gästerna tycker nog det blir ännu bättre när de dessutom får sova kvar i den timrade gäststugan som man valt att bygga lite i utkanten av tomten. Där får gästerna lite avskildhet.

Ge golven nytt liv med hjälp av golvslipning

12 nov 2020

Våra golv slits med åren och det är inte mycket att göra åt, men det är inte svårt att fixa när det väl hänt. Man behöver inte alltid lägga nytt golv - det går faktiskt att göra underverk bara med hjälp av en slipmaskin. Läs vidare för att få veta mer.

Vi nöter på våra golv när vi går omkring på dem dag ut och dag in, och våra barn leker och kör med bilar och andra leksaker som kan ge fula märken och repor. Det är ingenting konstigt med det egentligen; saker och ting slits med åren och så är det bara. Att lägga in ett helt nytt golv är ett stort jobb och det behöver inte kosta så mycket att få sina golv uppfräschade. Med hjälp av golvslipning kan man få sina golv att se som nya ut igen till en mycket mindre kostnad.

Ett massivt trägolv med lyster och glans

Trägolv är exempelvis väldigt slittåliga och håller i väldigt många år, men även dessa blir nötta och tråkiga till slut och kan vara i behov av en liten renovering för att återfå sin forna glans och lyster. Genom att slipa dina golv kan detta uppnås med god effekt. Ta hjälp av en firma som sysslar med just golvslipning, kanske i Bromma eller på en annan ort någonstans i landet. Det går naturligtvis att ge sig på uppgiften själv om man känner att man klarar det, men annars finns det proffs som kan göra det jobbet åt en.

Lösning för en kall och frusen kropp

12 nov 2020

Vill du ha det varmt och skönt i hemmet? Kanske har du någon gång funderat på att sätta in en eldstad? Undrar du över hur det går till och vem som får lov att montera in en? Här finns nu svaren.

Det är inte bara människan som stundtals har en kall och frusen kropp. Även en huskropp kan vara nedkyld. Letar du efter kaminer i Stockholm så borde du hitta vad du behöver. Stockholm är ju Sveriges största stad vilket innebär att man kan hitta det mesta där. Men har du koll på vad du verkligen vill ha? Eller är det stora drömmen som ligger och värker i kroppen? Den om att ha det mysigt när kylan kommer krypande och du saknar värmen utomhus.

Kanske funderar du på att värma det pyttelilla huset eller den lilla kolonistugan och tror att det kan räcka med en kamin. Utbudet är stort och det handlar både om att hitta sin design och att få det att matcha storleken på innehållet i plånboken. Om man nu har pengar i sin plånbok. Det är väl snarare innehållet i kortet som gäller i denna nya tid vi lever i.

Modeller och design

Kaminer kan du hitta i flera material. En täljstenskamin tar lite längre tid att värma upp men värmen hänger i länge och är jämn. En spiskassett kanske passar dig som har en öppen spis och hellre vill ha en kamin än att elda för kråkorna i den öppna spisen. Det blir helt enkelt mer värme för varje vedklamp du stoppar in. Det värmer säkert lite extra i hela kroppen då du vet att du med en insats i öppna spisen har bidragit till minsta möjliga värmeförlust. En kakelkamin kan locka dig som älskar kakelugnar men ändå vill se elden. Designen är i detta fallet perfekt och likaså funktionen.

Att tänka på

Innan du låter installera en kamin måste du göra en bygganmälan. Bäst att kontrollera hur det fungerar i din egen kommun. Detta gäller alltid så fort det har med eldstad att göra. Har du tänkt installera din kamin själv är det ytterst noga att du läser igenom bruksanvisningen. Den ligger till grund för att du ska kunna göra en säker installering. Det är viktigt att följa mått och anvisningar till punkt och pricka. Det gör det hela enkelt på mer än ett sätt. Med det sagt kommer det gå som en dans. Bara att sätta igång.

Olika stilar vid badrumsrenovering

11 nov 2020

Är det dags att renovera badrummet men du vet inte hur du vill ha det? Att söka inspiration i magasin och på nätet är alltid ett smart drag, likaså att besöka hantverkarnas visningslokaler.

Ett klassiskt badrum renoveras ofta med enkla och stilrena detaljer såsom ljust kakel och klinker - kanske rent av vitt. Ofta lägger man idag in golvvärme och ersätter gamla element med handdukstorkar. Om utrymmet tillåter så vill de flesta ha plats för tvättmaskin och kanske även tumlare i lägenheten. Om möjligt så kan badrumsrenovering bidra till att skapa nya och smarta lösningar. Toalettstol och handfat är ofta oerhört klassiska och skiljer inte mycket från ett hem till ett annat. Det som möjligen kan göra skillnad är de väggfasta möbler man väljer att installera; ofta blir det vitt och från IKEA. I ett sådant klassiskt badrum har du själv möjlighet att sätta stilen med hjälp av inredning och de textilier du väljer.

Att välja en annan stil

Är det dags att göra om badrummet där hemma? Då funderar du troligen på vilken stil du vill välja och kanske även vilken stil du vågar välja. Det ska ju inte kännas omodernt igen efter en kort tid och du vill inte riskera att tröttna på det för fort heller. Är renoveringen något du ännu bara planerar och inte har börjat med så går du troligen med ögonen öppna och spanar på alla badrum du kan se. Hotellens badrum lockar många, samt hur är det ser ut på konferensanläggningar eller kanske hos grannar. Var söker du din inspiration? Kanske online där det finns mängder av sajter och bloggar som handlar om inredningsdesign och badrumsinredning? Ta dig en ordentlig funderare och tänk över vad du faktiskt skulle vilja ha, vad du gillar och mår bra av.

Att planera ett badrum

När du ska tänka fram ditt drömbadrum så ska du börja på ruta ett. Tänk dig en helt vit box. Blunda och tänk att du kliver in i denna box. Hur känns det under fötterna? Hur är känslan, vilket material? Öppna ögonen och titta vilken färg golvet har. Nästa steg är väggarna. Låt säga att du har ett härligt uppvärmt kakel på golvet i en sandfärgad ton. Då är det snyggt med vitt kakel på väggarna, men välj inte den vanliga fyrkantiga sorten. Låt rummet kännas större genom att välja något större kakelplattor i en liggande rektangulär form. Placera sedan ut duschkabin och toalettstol där du vill ha dem. Lär dig mer om badrumsrenovering på denna sida: https://www.badrumsrenoveringbromma.nu/ 

Att förnya hemmet med färg

11 nov 2020

Trött på lägenheten men inte lust att flytta igen? Då kan det vara dags att piffa upp med lite ny färg på väggarna. Ett enkelt och effektivt sätt att skapa en helt ny känsla i den egna bostaden.

Ibland kan man verkligen förvånas över vilken skillnad det kan göra. Har man mycket färg hemma kanske stilrent med ljusa färger kan vara något. Eller kanske man har mycket vitt och behöver en färgexplosion. Det finns en mängd olika sätt att skapa den där speciella känslan. Här finns inga begränsningar mer än fantasin. Välj mellan målade väggar eller varför inte en häftig tapet. Provat fondvägg någon gång? Kanske är det precis det som rummen behöver för att få en ny och spännande känsla.

Rådfråga ett proffs

Ibland kan det vara svårt att få nya idéer då man stirrar sig blind på det som redan finns. Då kan det vara en bra idé att kontakta en professionell målare. De har oftast massor av erfarenhet när det kommer till olika sätt att färgsätta ett hem. Så var inte rädd för att fråga om hjälp för att få nya idéer.

Att få hjälp med renoveringen är guld värt om man inte är en van målare. Man vill inte leva i kaos i veckor eller kanske månader bara för att man inte får tiden att räcka till. Med en målare i huset händer allt när man själv är på jobbet. Eller under tiden man har åkt på semester för att vila upp sig. Läs mer om målare på denna sajt: https://www.målaresödermalm.se 

Höj värdet på bostaden med hjälp av renovering

10 nov 2020

Ska ni sälja er bostad eller vill ni bara fräscha upp där hemma för er egen skull? Då kan en renovering vara en god idé. En renovering höjer både trivselfaktorn och värdet på bostaden i fråga.

Oavsett om ni själva ska flytta ut och behöver sälja er bostad eller om ni bara vill göra det lite fint och fräscht där hemma så kan en renovering en god idé. Är renoveringen på grund av en försäljning så ökar det värdet på bostaden och det kommer ge er mer pengar i fickan när en eventuell affär går igenom. En renovering är alltid trevligt; alla är vi sugna på någonting helt nytt då och då, och vissa saker i hemmet kanske är i stort behov av en uppfräschning. Köket är ett sådant exempel. Vi använder köket varje dag flera gånger om dagen och efter ett visst antal årtionden så kommer det att vara slitet.

Anlita proffs för er köksrenovering

Vill ni renovera ert kök och bostaden är belägen Stockholmsområdet så finns det gott om hantverkare som kan ta sig an uppgiften. Vissa saker kanske ni kan tänka er att utföra själva, men en firma med proffs som gör detta varje dag i sitt arbete kan komma väl till pass för vissa av momenten som behöver genomföras. Det är ett stort och kostsamt projekt att byta ut ett helt kök vid en renovering men det är helt klart värt det, både för er egen skull såväl som vid en försäljning. Läs mer om renovering av kök på denna hemsida: https://www.renoverakökstockholm.nu 

Våga måla med kalkfärg

2 nov 2020

Vill du piffa till ditt hem med lite ny färg på väggarna? Då tänker du helt rätt, för färg kan verkligen göra stor skillnad. Men prova gärna något annat än vanlig färg – våga prova kalkfärg!

Om du aldrig hört talas om denna typ av färg – kalkfärg – så undrar du såklart vad det är för något. Jo, precis som det hörs på namnet innehåller färgen kalk, närmare bestämt släckt kalk. Den innehåller även vatten. Kalk och vatten, that’s it! Det går dock även att tillsätta pigment som ytterligare en ingrediens. Om man inte tillsatt något pigment kommer färgen att vara vit, men vanligt är att man väljer någon med pigment i sig.

När det började bli populärt att måla med kalkfärg inomhus fanns den i mest naturligt kalknära färger, som olika nyanser av vitt, beige och grått. Men sen steg populariteten ännu mer och därmed även antalet kulörval. Nu finns en uppsjö av kulörer att väljer bland, men gemensamt är ändå att de alla upplevs som naturliga och jordnära.

Hur målar man?

Ja, färgen upplevs ofta som jordnära och naturlig, men kan även kännas lite rå. När man målat med färgen kommer det inte vara helt slätt och blankt, utan matt och med lite struktur. Själva målartekniken skiljer sig också från hur man gör med vanlig målarfärg. Kalkfärgen ska penslas på, man ska inte använda roller. Penseln bör vara ganska stor när man målar på en vägg.

Man kan välja att dra med raka och lodräta penseldrag eller med så kallade kryssdrag. Vid kryssdrag målar man alltså som kryss hela tiden. Denna teknik kommer göra att väggen upplevs som mer livfull och den med raka penseldrag gör ett lite mer lugnt intryck. Färgen du redan målat på får inte hinna torka innan nästa penseldrag. Därför är det viktigt att inte sluta förrän hela väggen är färdigmålad.

Antal strykningar och sealer

Ofta behövs det att man målar två gånger, men det kan räcka med en gång eller ibland vill man ha tre gånger. Det finns inga rätt och fel, utan det beror på tycke och smak, hur täckande färg man vill ha. När det är färdigmålat kan man lägga en sealer ovanpå alltihop. Detta är för att skydda färgen mot smuts och fläckar. Sealern är inget måste, men rekommenderas. Om man inte vill göra allt detta på egen hand kan man alltid anlita en målare istället. Oavsett vilket kommer resultatet att bli fantastiskt!

Viktigt att anlita verifierade hantverkare vid badrumsrenoveringen

26 okt 2020

Drömmer ni om ett hemmaspa? Eller var det länge sedan ni renoverade badrummet? Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum och det är viktigt att alla val och förberedelser blir rätt.

En badrumsrenovering kostar en hel del, men man har rätt till ROT-avdrag på själva arbetskostnaden när man anlitar hantverkare. Man får faktiskt renovera ett badrum själv men det gäller att man följer de särskilda byggregler som Boverket har bestämt. Gör man inte det eller slarvar och vattenläckor och fuktskador uppstår så gäller inte försäkringen. Detsamma gäller när man anlitar hantverkare, då de måste vara certifierade för att få utföra arbeten i våtrum. En sådan hantverkare utfärdar alltid ett intyg där det står vad som gjorts och vilka material som har använts. Detta intyg fungerar som en slags försäkring om det skulle uppstå vattenläckor och fuktskador. Man ska därför vara noga med att spara dessa papper.

En skiss underlättar kommunikationen med byggfirman

Ska man renovera sitt badrum är det oftast bäst att anlita en firma som erbjuder totalentreprenad och som är specialiserade på badrum eller våtrum. De har all den kompetens som behövs inom sin byggfirma som exempelvis VVS-tekniker, plattsättare, snickare, elektriker med flera. Deras byggledare ser till att rätt hantverkare finns på plats vid rätt tidpunkt och att man slipper vänta på hantverkare vilket annars inte är så ovanligt. Det är alltid bra att först vända sig till ett par olika byggfirmor och be om ett kostnadsförslag innan man bestämmer sig. Men först måste man göra upp en budget över hur mycket renoveringen får kosta. Det underlättar också om man gör en enkel skiss över badrummet och beskriver vad man vill ha gjort så att de olika byggfirmorna förstår omfattningen av renoveringen och lättare kan beräkna ett pris.

Det gäller att välja en färg som man inte tröttnar på

Den roligaste delen vid en badrumsrenovering är att bestämma stil och välja kakel och badrumsporslin. En klassisk stil är alltid rätt, men andra vanliga stilar är orientalisk, naturinspirerat med trädetaljer eller stramt och med raka linjer. Har man svårt att bestämma sig kan man hitta inspiration i inredningstidningar och på olika inredningsbloggar. Att också sätta ihop en inspirationstavla med färger och bilder på sådant som man tycker är fint underlättar. Något viktigt att tänka på är att det inte är så ofta man renoverar ett badrum och att man bör stå ut med stil och färgval länge.

Källan som aldrig tar slut

22 okt 2020

En behaglig värme i hemmet är inte enbart trevligt utan det kan vara förutsättningen för ett friskt hus. Allt som finns inuti hemmet mår bättre av en lämplig temperatur där fukten hålls borta.

Den som står för betalning av räkningarna i hushållet vet hur summorna kan förändras under årets månader. Och beroende på vem som är hemma och vad man gör. Har man till exempel en ovanjordspool så kan man direkt se kostnaden för vatten och avlopp gå upp markant när man fyller sin pool. En post som även går upp när tonåringen gått in i träningssäsongen och vill duscha fyra gånger per dag. Eller ännu värre, när svärmor kommer på besök och vrider upp alla radiatorer till max för att inte frysa när det är minusgrader ute.

Det kan låta gnidigt att be familjemedlemmarna minimera sina duschar. Eller att ta på sig en extra tröja och mormors stickade strumpor. Men det som varje dag kan ses som litet kan innebära många tusenlappar på månadens fakturor. Och de som dessutom bor i hus med dålig isolering kan drabbas av månader där de går på knä på grund av räkningarnas storlek.

Läs mer om bergvärme.

Elda för kråkorna

Innan man ger sig på att se över sin uppvärmning så är det viktigt att man ser över sin isoleringsgrad. Det räcker med ett fönster som läcker värme för att hela bostaden ska ha en uppvärmningskostnad som sticker iväg. Och det som uppvärmningen kostar kan på bara en månad bekosta flera nya fönster. Så om isoleringen känns bristfällig så är det klokt att satsa pengarna där för att snabbt kunna spara i andra änden.

Spara i längden

När man sett över husets skal så är det dags att se över uppvärmningssystemet. Det är lite som att ta ett lån. Man kan välja något som har rörliga kostnader, som el, olja eller ved. Eller så väljer man något som startar med en större kostnad men som sedan i stort sett inte kostar någonting. Om man jämför med de andra. Varför inte en källa som aldrig sinar? Det finns idag en mängd olika system där man själv kan försörja bostaden med något som aldrig tar slut. Som solpaneler, bergvärme, jordvärme eller kanske till och med skaffa sig ett alldeles eget vindkraftverk. Alla är källor som aldrig sinar och som löpande har mycket låga kostnader. Man kan till och med sälja vidare sitt eget överskott.

Rätt takbeläggning för taket

8 okt 2020

På marknaden finns det en ganska stor mängd olika takbeläggningar som man kan välja bland. Men hur väljer man vilken som blir bäst och hur ska man sköta om det tak som man har valt att lägga?

När man väljer tak så kan man också välja att hitta på något lite mer ovanligt och bra med sitt tak. Det är ju en ganska stor yta som man annars inte använder till något mer än som en mössa till huset. Så varför inte göra något lite extra? Har man dessutom en tomt som inte är så stor så kan det vara ännu mer intressant att nyttja den extra ytan som taket ger. Och gör man valet att börja undersöka möjligheter så öppnar sig plötsligt en helt ny värld.

En lite ovanlig lösning på ett tak är att göra en takterrass. Har man möjlighet till en trevlig utsikt så kan det vara både härligt och dessutom höja värdet på huset ganska rejält. Det är inte heller så svårt att göra som man kan tro. Åtminstone inte om taket är platt, pulpet eller om man ska bygga nytt och direkt kan göra en takterrass istället för tak.

En egen elförbrukning

På senare år har det blivit mer och mer vanligt att man använder sina tak till att dryga ut sin elförsörjning. Det är en rimligt liten kostnad att installera solceller på taket och sedan kunna sänka sina elkostnader rejält framöver. Elen som produceras kan användas till hushållets förbrukning men även till andra extrafunktioner som pool eller liknande. Och det är lätt att våga unna sig fler elslukare när man kan driva dem med el som ändå bara finns gratis i naturen.

Skötsel och omvårdnad

Antingen man väljer ett annorlunda tak, takterrass eller solceller på taket, så är det lika viktigt att man sköter om sitt tak. Och gäller det solceller så är det extra viktigt att de är rena så de kan ta emot solens strålar. Mossa på tak är det vanligaste bekymret som drabbar den delen av huset. Och även om det inte finns mossa någon annanstans så kan det växa glatt på taket. Så hur får man bort mossan från taket? Jo, antingen kan man ge sig upp på taket och rensa bort den mekaniskt. Eller så finns det medel som man tillsammans med vatten på högt tryck spolar taket med. Ett enkelt och ganska snabbt sätt.

Att bygga timmerhus för framtiden

6 okt 2020

Den tid där hus enbart skulle vara billiga och funktionella är förbi. Idag har vi högre krav. Hus ska byggas av hållbara material på miljövänligt sätt. Och de ska vara estetiskt tilltalande!

Våra bostäder fortsätter att fascinera oss. Det har de alltid gjort och det kommer de alltid att göra. Det ligger inga underliga och udda intressen i det. Våra bostäder är våra skydd. Mot främmande människor, mot väder och vind. De är privata och de utgör grunden för våra liv. Där slappnar vi av. Där gråter och skrattar vi, där älskar och grälar vi.

Ett nytt hem och ett annorlunda hus är ett ständigt löfte om förnyelse och om mänskliga möjligheter. Vi bedömer automatiskt för och nackdelar i varje bostad vi besöker. Vi tar med oss idéer och lärdomar. De kunskaper våra förfäder samlat genom årmiljonerna slutar inte idag utan fortsätter utvecklas så länge människan finns kvar.

Ett hållbart material med potential

Det är lätt att förälska sig i timmerhus. Det är ännu lättare att bli intagen av vackra välbyggda timmerhus. När man börjar intressera sig för dessa speciella hus är det så spännande och attraktivt att man får svårt att tänka sig något annat material.

Så, vad är då så speciellt med just timmerhus? Trä som trä, eller varför inte tegel? Timmer, speciellt från långsamväxande trädarter, är unikt. Det håller i århundraden och förblir vackert med mycket små åtgärder. Träet andas och håller och släpper fukt medan utetemperaturerna varierar.

Det är sunt för hälsan och det gör gott för själen med naturmaterial. Det sparar in på energikostnaderna och kombinerat med större ytor av välisolerat glas ger det en alltigenom hälsosam atmosfär för det dagliga livet.

Ett hus för livet eller för fritiden

Ja, fritiden är förstås en del av livet, fast olika stor för olika människor. Tanken bakom påståendet är den att du väljer själv. Du kanske bor i en större stad, i villa eller lägenhet. Då kan timmerhuset vara ditt vackra andningshål och din återhämtning. Din vackra fritidsbostad med mörkt timmer och ljust glas som du längtar till.

Står du i begrepp att bygga en villa är timmerhuset lika attraktivt. Ett unikt hus byggt av de bästa material som finns och med ett utseende som slår allt. En investering för livet och en plats att återvända till efter varje arbetsdag och varje resa.

Ingenstans mår människan bättre än i en egen bostad av tillräcklig storlek och tydlig naturlig design. Läs mer om timmerhus på denna sida: https://www.timmerhus.biz/

Badrum för komfort och lite till

4 okt 2020

Ingen har ett snyggt badrum som sin största livsdröm. Alla önskar sig lyxigt och bekvämt badrum däremot. Det gör livet roligare och ditt hem attraktivt. Och gör underverk för marknadsvärdet!

Hur ser ditt badrum ut? Vitt, vanligt och välment? En plats för nödvändigheter och när du duschat eller använt toaletten kan du gå därifrån och glömma det? Inget konstigt och inget fel och så har de flesta det. Ett badrum ska vara funktionellt och det är det allra viktigaste.

Andra har det inte lika kul i badrummet. En del av oss bor i hus där badrummen senast blev iordninggjorda på 1970-talet eller tidigare ändå. Fräcka våttapeter från någon längre bortglömd färghandel färgchockar oss med mörkorange varje gång vi vågar oss in. Golvet vågar vi inte ta upp och titta efter vad som döljer sig där. Duschutrymmet har troligen trästomme. Modet sjunker bara hygien kommer på tal.

Modernt eller klassiskt eller bara eget?

Alla helveten har nivåer och det finns de som lever i en pågående badrumskatastrof. När avloppet inte längre fungerar som det ska och fuktskadorna hotar har det gått för långt för längesen. Ditt badrum ska inte vara ett skammens rum utan ett rum för njutning. Så se till att börja planera!

Idag finns andra regler och krav än tidigare och det beror på en större medvetenhet om vikten av fuktspärr och annat. En golvbrunn idag får inte konstrueras som på 50-talet och väggar och golv ska byggas med tanke på att inte bryta fuktspärren.

Sedan är det ju detta med stilen och smaken…

Ett badrum kräver proffsarbete

Nej, ditt badrum ska inte byggas av morbror Evert. Försåvitt han inte är VVS-tekniker eller liknande. Försäkringsbolag tycker inte om amatörer. Ta kontakt med en vettig badrumsfirma och inled ett samarbete.

Du har en vision om hur ditt badrum ska se ut och vad det ska innehålla? De drar ner dig på jorden igen och visar hur allt fungerar och ger bättre förslag. Sedan gör de jobbet. Steg för steg och allt i enlighet med de bestämmelser som finns. Vad blir resultatet?

Du får ett badrum som i allt är gjort enligt gällande regler och därmed välfungerande på alla sätt. Du får hållbara och snygga material och du får precis den snygga och ändamålsenliga inredning som behövs. Du får ett personligt nytt badrum i Göteborg som du kommer att trivas i.

Och försäkringsbolaget strålar med ögonen och stämplar med godkänt.

← Äldre inlägg