Blogg

Ovärderligt med pool i trädgården

18 jul 2021

Trots att det innebär en hel del jobb med att underhålla sin pool är det nog få som skulle säga att det inte är värt det. Åtminstone inte de sommardagar då värmeböljan är ett olidligt faktum.

Det kan inte nog förringas vilken lyx det är att ha en egen pool. Att öppna bakdörren en sommardag med temperaturer upp mot 30 grader och glida ned i det uppfriskande vattnet är någonting som många bara kan drömma om. För andra är det verklighet, till och med en slentrianmässig vardag, som resten bara har lyxen att vara avundsjuk på. De behöver inte packa väskan och ta en lång tur i en svettig och varm bil till en strand. De behöver inte delta i ett parkeringskaos för att därefter hitta sand i bilen i flera veckor efter strandbesöket. De har allt de behöver tack vare att de investerat i en pool i sin egen trädgård.

Mycket underhållsjobb

Det finns dock en given nackdel med att ha en egen pool. Det kräver ett visst mått av underhåll. Poolen måste framför allt hållas ren, och du kan därför behöva leta pump till pool ett tag innan du hittar den som motsvarar behoven i just din bassäng. Men pumpen kommer förstås inte göra allt jobb åt dig. Du måste fortfarande håva upp löv och annat som riskerar att blåsa ned och smutsa ned den. Men den där sommardagen när visaren på termometern bara ökar och ökar är förstås allt det jobb det innebär att ha pool värt det.

Få hjälp med att slipa golv i Stockholm

14 jul 2021

Slipa golv är inget man gör så ofta, kanske bara någon enstaka gång, men det innebär ett så stort lyft för hemkänslan. Bor du i Stockholm finns det proffs att anlita, så att golvet blir fint.

Du vet hur snyggt ditt trägolv kommer att bli, men du kanske är orolig för allt slipdamm och vill slippa allt besvär. Anlita en professionell golvslipare, så blir jobbet snabbt och rätt gjort. Slipdammet försvinner in i maskinen, så du har inte så mycket att fundera på. Bestäm dig för att slipa golv i Stockholm och be om professionell hjälp.

Det är svårt att slipa golv själv

Det krävs expertkunskap för att få ett jämnt och bra resultat när man ska slipa golv. Det är lätt hänt att man stannar upp någon gång under arbetet och därigenom får en ojämn yta. En professionell golvslipare har gjort jobbet så många gånger att du kan lita på att få ett perfekt resultat. Själv skulle du ha svårt att undvika nybörjarfel, som kostar pengar att rätta till. Du kan som privatperson utnyttja ditt ROT-avdrag för tjänsten. Anlita ett proffs.

Slipytan på en parkett har ett begränsat djup, och den kan därför inte slipas om så många gånger som ett massivt trägolv. En riktigt gammal parkett är ett dyrbart hantverk, och din golvslipare hjälper dig att återfå den lyxiga känslan av ett fint parkettgolv. Slitage och missfärgningar försvinner på ditt trägolv, och du kan därefter välja matt eller blank ytfinish på det nyslipade golvet.

Hur väljer man trägolv?

21 jun 2021

Trä är ett vackert, levande golvmaterial som dessutom går att förnya och renovera när det blir slitet. Men hur ska man egentligen tänka i valet av trägolv när det finns så mycket att välja på?

Trägolv finns i alla möjliga varianter och träslag som exempelvis parkett i olika mönster och med parkettstavar i olika storlekar. Även plankgolv går att variera med olika bredd på plankorna. När man väljer trägolv brukar det bli bäst om man tar hänsyn till arkitektur och stil på rummet. I ett lantkök i ett hus på landet passar det troligtvis bäst med ett plankgolv med bredare plankor. Medan en sekelskiftesvåning säkert klär bättre i en parkett. I lite mindre rum passar det också ofta bättre med smala plankor eller kortare parkettstavar.

Anlita en erfaren golvläggare

Trä är ett levande material som påverkas av årstider och luftfuktighet. För att lägga in ett trägolv på rätt sätt krävs det därför en erfaren och kunnig golvläggare. När man väljer golvläggare ska man därför också ta hänsyn till referenser och inte bara titta på priset. Man kan också använda sig av rotavdraget och på så vis komma ned i pris.

Tycker man att det är svårt att välja golvtyp och ytbehandling kan en golvläggare i Uppsala även komma med förslag med hänsyn till husets arkitektur, stil och tidsperiod. Många golvläggare är också återförsäljare av olika typer av trägolv, och man brukar kunna få låna hem provbitar för att se hur golvet kommer att se ut på plats, och lättare kunna välja.

Måla dig till säkerhet

17 jun 2021

Går det verkligen att måla sig till ett brandskydd? Letar du efter en firma som klarar av att utföra målning som skyddar mot brand? Hur går det till att måla så att elden inte sprider sig?

Det finns många sätt att förhindra bränder. Ett är att använda sig av färg för att väggar, golv och tak ska ha en beläggning som hindrar att eld sprider sig snabbt. En bra och enkel lösning som kan rädda liv och vara till största möjliga hjälp för brand- och räddningspersonal när olyckan väl är framme och hälsar på. Det är inte för inte det har tagits fram både regler om hur man skyddar sig från att brand ska spridas, och att det hela tiden utvecklas nya metoder för att hindra detta scenario som så lätt kan kosta liv och orsaka stora skador. Både personligt och ekonomiskt.

Mer om målandet

Alla byggnader ser ju olika ut och materialet de byggts med är också olika. En del har mycket skrymslen och vrår, medan andra är byggda mer som moduler med raka väggar och tak. Mindre prång och små utrymmen kan det lätt hända saker i. Det går att måla på både trämaterial och stålkonstruktioner. Vill du täta runt rör och elledningar väljer du en annan metod. Tänk att något så enkelt som färg kan minska risken för rökutveckling och hindra att eld sprider sig. Dessutom kan du välja färg, och då kan det bli precis så snyggt som du vill ha det. Läs mer om brandskyddsmålning på denna webbsida: brandskyddsmålning.net

Glöm inte besiktningen när du ska köpa hus

17 jun 2021

Ska du köpa hus är det en stor affär och det finns många detaljer som bör kollas. Överlåtelsebesiktning är en detalj som kan vara avgörande i framtiden. Glöm inte din undersökningsplikt.

Ska du köpa hus pirrar det kanske lite i magen. Du har kanske som många andra letat ett bra tag utan att hitta det där huset som inte ser ut att ha varit med i filmen “Huset Som Gud Glömde”. När du väl hittat drömvillan så är det lätt att bli ivrig och missa lite detaljer. Din undersökningsplikt är en av dem och överlåtelsebesiktningen är en viktig del. För hur vackert huset än ser ut på utsidan kan det bakom fasaden gömma sig blivande skräckhistorier som kan gå i generationer.

Varför överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning granskar de där potentiella felen som kan resultera i sömnlösa nätter. Själva besiktningen går igenom huset byggnadstekniskt. En besiktningsman med rätt kompetens går bland annat igenom våtrum. Våtrum är en vanlig källa till problem. Framför allt om förra ägaren trott sig vara händig och råkat renovera över sin förmåga. Det har hänt att det sedan visat sig att det gömde sig fukt, och det som ägaren trodde var ett vackert badrum blev en mögelhärd. Har du inte gjort en överlåtelsebesiktning kan det bli svårare att hävda dolda fel. Som köpare har du ansvar för att undersöka huset noga, även om mäklaren ger dig ett besiktningsprotokoll bör du själva ta dit en oberoende besiktningsman. På så sätt är det mindre risk att du slipper otrevliga överraskningar.

Låt det aldrig regna in

28 maj 2021

Taket är bland det viktigaste på hela huset. Det ska skydda mot regn och fukt, så det måste hålla tätt. Be en takläggare komma och kontrollera takets funktion så att du är på den säkra sidan.

Är du det minsta misstänksam på om ditt tak på huset i Nyköping verkligen håller tätt och är helt, ska du anlita proffs för att kolla upp saken. Fuktskador är både dyra och besvärliga att komma till rätta med, så anlita en erfaren takläggare i Nyköping, som hjälper dig. I det fall du har ett riktigt dåligt tak, är det en bra idé att låta lägga ett nytt. Det är en bra investering, eftersom ett tak har lång livslängd. Du byter det bara en gång.

Det viktiga underarbetet

Det som finns under takplattor och plåt är minst lika viktigt som vilket takmaterial man väljer. Läkt och isolering måste nämligen också vara i bra skick, torrt och helt. Det är därför det är så svårt att själv bedöma vilka åtgärder som behöver göras på taket. Ett proffs ser det med erfarna ögon och vet när material av olika slag går att laga och när det krävs ett byte. Lita på din takläggare, och låt en bra och seriös firma göra det jobb som behövs på ditt tak.

Sedan kan du förstås byta från ett tegeltak till ett plåttak, om du vill. Vill du göra tvärtom och ha tegelpannor i stället för plåt, måste du be takläggaren att kolla så att takkonstruktionen tål den ökade vikten.

Gör rätt med en gång

12 maj 2021

En härlig och hållbar mysfaktor som ökar värdet på din bostad. Något som gör att vännerna vill besöka dig och att alla dina barns kompisar vill vara hos er och leka. En pool skapar gemenskap.

Det är en dyr investering att bygga en pool och därför bör du noga tänka igenom ifall du vill ha en. Och vilken typ av pool som du kommer ha mest nytta av. Du bör även tänka igenom hur mycket jobb du vill lägga ner på en pool, så att det blir ett nöje mer än ett jobb. Tänk därför noga efter innan du bygger en pool och se till att bygga pool av högsta kvalitet med en gång. Du kommer spara pengar på att slippa renovera eller till och med byta ut en billigare pool, som du tröttnat på.

Mer eller mindre jobb

Idag finns det så pass många sätt att sköta en pool genom utrustning, att du mer eller mindre inte ens behöver lägga ner någon tid själv. Eller åtminstone mycket lite tid. Det finns pooler som har reningssystem, dammsugare som rör sig runt på botten, uppvärmning med hjälp av solceller, med mera. I stort sett kan du bara njuta av poolen och låta alla maskiner och utrustning sköta resten. Det finns till och med ett sätt att bygga pool på som gör att poolen sköter sig själv. Det kallas för naturpool och innebär att du planterar växter som renar vattnet automatiskt. Så det finns mycket att välja mellan inom pooler.

Bygga hus som förr i tiden

23 apr 2021

Är det dags att bygga ditt eget hus? Din egen plats på jorden som du får bestämma över helt och hållet? Varför inte satsa på ett hus som är gediget och dessutom går att flytta om du vill någon gång.

När man började bygga hus så var det kanske mer att kalla för kojor eller hyddor. Man tog helt enkelt vad som fanns och fäste ihop det så gott det gick. Men ju mer tiden gick desto mer utvecklades byggtekniken till något som mer eller mindre fortfarande finns på marknaden.

Nämligen hus som är byggda av timmer. Inte fina kapade plankor utan hela stockar som kommer direkt från träden. Och som sedan fästs ihop genom att man gör utskårningar i hörnorna.

Isolering i fasaden

Det vanliga byggnadssättet är att du skapar en stomme som du sedan isolerar och sätter en fasad på. Men med timmerhus så behöver du inte göra någonting mer än att sätta ihop timret. För det som är stommen är också fasaden och dessutom har träet tillräckligt med isolering för att intet extra ska behövas.

Vad du ser är helt enkelt det du får, både på utsidan och insidan. Och det är många som bestämmer sig för att inte göra något åt insidan utan behålla den timrade stilen som är mycket klassisk och mysig. Lägger du till en fårskinnsfäll och en kamin som knastrar varmt och ombonat så har du skapat dig en riktig oas där du kan njuta riktigt ordentligt. Läs mer om timmerhus på denna sida: byggatimmerhusstockholm.se

Klinker och kakel i hemmet

21 apr 2021

Det finns en förkärlek i vårt vackra land för att använda trä i hemmet. Inget konstigt med det och alls inget fel. Trä är vackert. Något som däremot används i för liten utsträckning är klinkers.

Vi sätter kakel i våra badrum och i vårt kök men vi glömmer lätt bort vilka möjligheter ett klinkergolv ger.

Troligen är ett väl lagt klinkergolv det snyggaste och mest lättskötta golv någon kan tänka sig. Det fungerar i vartenda utrymme i din bostad och det förblir snyggt livet ut. Idag lägger vi vanligen klinker i kombination med golvvärme. Det är ingen nödvändighet dock, utan ett klinkergolv gör jobbet även utan den extra finessen.

Förutsättningen för ett bra och hållbart klinkergolv är förstås, som alltid, ett väl gjort arbete.

Utan plattsättare inga plattor

För den som vill ha ett plant golv som inte lutar och spricker finns inga genvägar. För den som satsar på kvalitet likaså. För den som vill installera golvvärme tillsammans med klinker är det en stark rekommendation att använda professionella plattsättare.

Underlaget till ett klinkergolv behöver vara mycket – platt. Detsamma gäller den vägg som ska prydas av kakel. Oändligt mycket framtida krångel kan enkelt undvikas genom ett bra samarbete med en duktig plattsättare.

Underarbete av hög kvalitet är A och O när det gäller alla typer av golv, men i synnerhet gäller detta klinker. Ett slarvigt arbete kan innebära att golvet får sprickor efter en tids användning och det brukar resultera i att jobbet måste göras om.

Kontakta en skicklig plattsättare i Stockholm för offert.

Med badrumsrenovering får du spa i Huddinge

16 apr 2021

Sunkigt kakel och slitet sanitetsporslin kan du lätt bli av med genom att göra en badrumsrenovering. Anlita bra hantverkare med certifikat för våtrumsarbete, så har du snart ditt spa.

Ett nytt badrum är drömmen för väldigt många, för vi tillbringar en hel del tid med hygien och toalettbestyr, och det är härligt när allt är nytt och fräscht. Anlita gärna en entreprenör i Huddinge som tar ansvar för helheten, så slipper du hålla reda på alla kategorier av yrkesfolk som behöver vara delaktiga. Det är rörmokare, plattsättare, elektriker och snickare som alla gör sin del av jobbet.

Golv, väggar och nya badrumsmöbler

Har du haft kakel på väggarna förut, kanske du vill ha en våtrumsmatta nu. Det kan också vara precis tvärtom. Man säger att ombyte förnöjer, och det är alltid roligt att göra en förändring. Tänk bara på att välja något som du inte tröttnar på fort, för det är sällan man renoverar sitt badrum. Väljer man något tidlöst, är det enkelt att matcha med en häftig badrumsmatta eller lyxiga badlakan.

Kanske byter du ut badkar och övrig inredning också. En ny badrumsspegel med led-belysning är mycket snyggt, och nya toalettstolar sparar in på vattenförbrukningen. Kanske väljer du en vägghängd toalettstol, så att du enkelt kommer åt att torka golvet under den. Hur du än väljer inredning, kommer du att känna att du badar i lyx. När allt är nytt och fräscht känns det som om man kommit till paradiset i Huddinge, i sitt alldeles egna spa. Mer om badrum på denna sida: https://www.badrumsrenoveringhuddinge.se/

Bästa målaren i världen

15 apr 2021

Hur blir man världens bästa målare? Kan det vara att du hittar de rätta kombinationerna av färger? Att du vet precis vad kunden önskar sig? Eller att du använder rätt slags färgslag?

Om du någon gång får höra från en kund att du är den bästa målaren i världen så blir du säkert mycket glad och nöjd. Kanske går du till och med hem med ett leende på läpparna och kramar om familjen lite extra, innan de får höra vad som hänt. En berättelse som de kan få höra många gånger framöver. Kanske dina jobbarkompisar också. Och kunder. Och den stackars kassörskan i närbutiken som inte har någonstans att fly. Men innan fantasin flyger i väg allt för vilt så kan du stanna vid frågan: hur blir du den bästa målaren i världen? Vad är det som du ska uppnå då?

En färg som kan nästan allt

Kanske är det så att världens bästa målare ska ha många kriterier som ska toppas. Du ska vara pålitlig och komma i tid, samt fakturera det du sagt. Färgen du använder ska vara den som överenskommits och dessutom hålla en hög kvalitet. Du ska rita innanför linjerna, det vill säga endast måla de ytor som ska ha ny färg på sig. Det krävs även att du gör det korrekta grundarbetet så att färgen sitter slätt och hållbart på sin plats. Är det allt som krävs för att bli världens bästa målare? Ja, troligen är det just precis så enkelt. Läs mer om måleri på denna sajt: målareinacka.se

Välkommen till ett rum av magi

14 apr 2021

När du kommer in i rummet tappar du helt andan. Är detta verkligt? Eller befinner man sig i Harry Potters slott? Tänk vad färg och konst kan göra på väggarna, som att komma till en annan värld.

Det finns inga begränsningar med vad du vill göra. Låt ditt rum leva ut hur du är. Fyll det med mönster från Harry Potter, eller något annat du gillar. Skapa en annan värld i ditt hem. Vill du vara riktigt påhittig kan du göra olika teman i varenda rum. Det blir som en spännande dröm att gå hemma hos dig. Det är inte omöjligt att göra det, du berättar din vision för en målare, så gör de det bästa för att skapa den. Ska du ha in konst också kan du behöva hjälp av någon mer.

Från dröm till verklighet

Många gånger går man och undrar vad andra ska tycka. Till exempel om man är i medelåldern och uppåt och vill ha en galen hårfärg. Vet du vad? Strunta i vad andra tycker. Huvudsaken är att du är nöjd. Vill du att ditt hem ska kännas som en djungel, så gör det. Bli inte stoppad av “undrar om’’. När du nu bestämt dig för att göra det behöver du såklart hjälp av proffsen. Tro det eller ej, men ett dåligt målat rum kan se riktigt illa ut. Därför bör man alltid ta hjälp av proffsen. Med deras hjälp kommer du att kunna uppfylla din dröm. Dröm inte bara om det - gör det. Läs mer om målning på denna sida: målaresolna.biz 

Lägg ett golv du trivs med

12 apr 2021

Hur vill du ha ditt golv? I ditt hem är det bara du som bestämmer och det kan du använda dig av hur du vill. Kanske vill du ha heltäckningsmatta i vardagsrummet och ett målat furugolv i köket?

Om du äger ditt eget hus eller lägenhet så kan du själv välja vilka ytskikt du vill ha. Kanske vill du bädda in hela din bostad i den mjukaste heltäckningsmatta eller välja ett hårdare, men tåligare, golv som klinker i bostaden. Du kan även välja att ha olika golv i alla rum, även om många idag vill ha ett golv som binder ihop fastigheten. Vet du inte hur du ska få ditt golv på plats? Då kan du anlita ett proffs inom golvläggning i Västerås eller på den orten du bor.

Tåligt och snyggt

När du väljer ett golv så kan du välja att gå mer eller mindre på de faktorer som ett golv står för. Det är hur enkelt ett golv är att rengöra, hur hårt golvet är att gå på, hållbarhet och livslängd samt hur snyggt golvet är. Vill du så kan du hitta det ultimata golvet där alla dessa faktorer har mesta möjliga betyg. Eller så prioriterar du det som är viktigast för dig i varje rum, så att du trivs där. Anlitar du en bra golvläggare så kan du inte bara få hjälp med att lägga ditt golv. Du kan även få tips och råd på hur du ska tänka när du väljer golvet och råd gällande skötsel. Mer om golvslipning på denna hemsida: golvläggarevästerås.nu

Skapa din egen regnpool

7 apr 2021

Är du en av alla som drömmer om en pool som du bara kan öppna dörren och kasta dig ut i? Då kan du lätt ordna en helt gratis genom att låta bli att dränera runt din husgrund, och låta regnet arbeta.

Om du vill ha en egen pool utanför dörren, och dessutom bor i en stad som är känd för sin humor, så kan du skaffa din egen regnpool lekande lätt. Det enda du behöver göra är att välja bort din dränering och dessutom sätta ditt hus med fall in mot grunden. Låter det för bra för att vara sant? Då är det också det. För om du går i gång med att skapa den typen av pool i ditt hus i Göteborg, så kommer du snart märka att det blir en tillfällig och mycket dyr pool.

Tråkigt men nödvändigt

Den som säger att det är kul att dränera är den som inte finns. För dränering är tungt, smutsigt, jobbigt, lite svårt och dessutom helt, helt underbart. Nej, dyrt var ordet. Även för en person med Göteborgshumor. Därför är det mycket viktigt att du anlitar någon som skapar ett väldigt bra system för dränering redan när du bygger ditt hus. Och att du väljer någon som verkligen kan sin sak när den dagen kommer då du kanske behöver göra om det. Själv kan du underlätta genom att se till att inte skapa fall mot huset eller att sätta träd och buskar som håller kvar fukten i marken. Läs mer om dränering på denna webbsida: dräneringgöteborg.com

Dina drömmars badrum i Västerås

1 apr 2021

Visst vill du ha ett härligt och funktionellt badrum. Men hur ska det gå till och vem ska hjälpa dig? Vill du få ett riktigt bra badrum så är det viktigt att planera rätt och anlita proffs.

Kanske har du varit på ett hotell eller en restaurang i Västerås och mötts av ett badrum som du bara drömmer om att få ha hemma. Det där svarta och coola kaklet som speglar sig snyggt i det blanka golvet. Eller handfatet som nästan är stort nog att bada i. Men det kanske inte hade passat i ditt hem. Och du kanske hade tröttnat snabbt på att ha ett annorlunda badrum.

Var därför praktisk när du planerar ditt badrum och tänk på att du ska tycka lika mycket om det om tio och tjugo år.

Hitta rätt hantverkare i din stad

När du ska hitta någon som kan hjälpa dig skapa ditt drömbadrum så är det flera faktorer du ska tänka på. Det krävs noggrann planering och rätt företag som utför renoveringen. Helst ska hitta någon som dessutom arbetar i ditt område, eftersom det annars blir mycket dyrt med utkörningen. Är du osäker eller tveksam på vilka funktioner du ska ha så kan du få all hjälp du behöver med ett företag som kan sin sak. Välj därför specialister på badrumsrenovering i Västerås för ditt uppdrag. På det viset kan du inte bara få uppdraget utfört på rätt sätt, utan även ett resultat som du trivs bra med framöver.

← Äldre inlägg