Blogg

Ge dina golv nytt liv med golvslipning

20 jan 2021

Om du är igång och ska byta golv där hemma så bör du fundera på om det är möjligt att återanvända de gamla istället. Om du har trägolv i ditt hem så kommer de bli som nya efter en uppfräschning.

Vid en renovering är det mycket som slängs, men varför inte återanvända det du kan, som till exempel dina golv? Om det ligger trägolv där du bor så är du lyckligt lottad eftersom det inte krävs mycket för att få gammalt trä att skina igen. Det du behöver göra är att slipa och efterbehandla golven, och sedan kommer de se ut som nya.

Golvslipning

Att utföra en golvslipning är ett smidigt sätt att få golven att se ut som om de vore nya, och med rätt efterbehandling kommer de dessutom att hålla länge. Själva processen är enkel och den görs med en speciell slipmaskin som även fungerar som dammsugare; på så vis slipper du allt jobbigt slipdamm som annars kan ryka omkring och gömma sig i hemmets alla vrår.

Efter slipningen så ska man behandla golvet så att det blir hållbart att gå på och du slipper att upprepa proceduren snart igen. Man kan efterbehandla med vax, lack, färg, såpa eller olja och de ger alla olika finish och tålighet. Lack kan till exempel vara en bra behandling att göra i köket där vatten emellanåt råkar hamna på golvet. Med en golvslipning så kommer du få fräscha golv på nolltid och samtidigt gör du ett klimatsmart val. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninghuddinge.se

Måla ditt hem modernt och skönt

18 jan 2021

Renovera hemmet snabbt och enkelt med hjälp av lite målarfärg och ett par penslar. Vilka färger väljer du och vilken känsla vill du skapa? Sök på nätet eller rådfråga en skicklig målare.

De senaste åren har trenden inom inredning svängt mot naturligt och ursprungligt. Många färgskalor utgår från naturen och textilier med mer får gärna behålla sin naturliga färg. Dessa trender har givetvis även synts i färgernas värld. Om du anlitar en målare för att måla ditt hem i vitt så finns det inte bara en färg att välja, det finns hundratals.

Ett typiskt skandinaviskt hem är ofta målat med ljusa väggar, men nu ska de inte vara kritvita som förr. För att skapa en mjukare och mer hemtrevlig ton ska den vita gärna brytas i någon varmare nyans och hellre mot beige än grått. Även de grå färgerna bryts numera till greige, som är en blandning av grå och beige.

Ton i ton och jordiga färger

Låt väggarna ta en mjukt vit nyans som till exempel NCS S-0502 Y. Därefter väljer du kanske fondväggar eller lister som går i en mörkare nyans. Din målare har troligen en färgfjäder och kan hjälpa dig att se vilka nyanser som går ton i ton. Till detta matchar du med textilier i naturfärgat linne.

När färgerna går ton i ton kommer du uppleva ett helt annat lugn i ditt hem. Du kommer känna skillnaden så fort en målare gjort klart grundmålningen och drar de första penseldragen med din valda färg. Se det växa fram och njut. Läs mer om målare på denna sida: https://www.målareöstermalm.se

Skapa ett eget hemma-spa med badrumsrenovering

13 jan 2021

Har du tröttnat på vitt kakel och standardinredning? Vill du skapa en oas för just dina sinnen och för din återhämtning? Leta rätt på en skicklig hantverkare och starta med renoveringen.

Att renovera ett badrum är verkligen inget man kan göra själv, om man inte är utbildad på det förstås. Badrummet är ett våtrum, och för att renovera detta krävs en rad olika behörigheter. Följer du inte rådande rekommendationer och regler kommer inte dina försäkringar att gälla om olyckan är framme.

Så, se till att anlita en skicklig hantverkare, och om du har råd så unna dig totalentreprenad. På så vis har du en kontaktperson som projektleder allt och du slipper hålla koll på elektriker, plattsättare, rörmokare och alla val av material och att allting levereras i tid och så vidare.

Vad längtar du allra mest efter?

Är det vackert hantverkstillverkat kakel och klinker du drömmer om? Eller är det golvvärme och snygga, dimbara spotlights i taket? Oavsett vad det är som just du drömmer om så kan det bli verklighet när du genomför din badrumsrenovering i Sundbyberg. Samla dig en stund, blunda och visualisera. Se dig själv kliva in i ditt badrum. Hur känns materialet under fötterna? Vilka färger ser du i rummet? Finns det ett badkar eller hur ser duschen ut? Var hänger handdukarna och var finns förvaringen? Skapa ditt badrum och beställ det sedan!

Vad är total njutning för dig? Kan du ligga timmar i badet med en god bok eller föredrar du en snabb dusch?

Med en målare får du ett fint resultat

12 jan 2021

När man ska måla om vill man få det fina resultat man tänkt sig. Det ska vara jämnt och exakt rätt färg. Detta kan vara klurigt att få till själv. Med hjälp av målare får du fina väggar direkt.

De flesta vet hur en målning går till. Det är inte förrän man faktiskt gör den själv som man inser både hur jobbigt det kan bli och vad som krävs. För att få ett fint resultat måste man ha det jämnt med färg överallt. Dessutom, beroende på vad det är för vägg sedan tidigare, behöver man göra ett förarbete. Man behöver eventuellt en stege för att nå på de högre höjderna, eller en stol i vissa fall. Man behöver olika penslar samt att skydda golvet så att ingen färg droppar på det. Det är en del saker att tänka igenom, men anlitar man istället en målare i Danderyd behöver man inte tänka på något.

Med ROT-avdraget håller du kostnaden nere

Det kan vara dyrt att anlita en målare. Denna kostnad kan man dock hålla nere. Genom att ringa till olika företag får du olika offerter. Priserna kan variera mycket mellan olika målare. Man kan hitta timpriser från runt 300 till 600 kronor. Det kan även bero på var i landet man befinner sig. Dessutom har man som privatperson rätt till ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden. Många företag drar av detta direkt på kundens faktura, så kolla hur det är med det när du anlitar din målare.

Anlita en expert på badrum för din renovering

7 jan 2021

När badrummet ska göras om är det mycket man behöver fundera över och planera innan själva renoveringen sätter igång. Ska det vara plastmatta eller kakel på väggarna till exempel?

Att renovera och göra om hemma ska vara kul och det är det ju för det mesta också. Men det är också tidskrävande och tufft emellanåt och det kostar på för plånboken. Oavsett om man planerar att göra en badrumsrenovering för att det verkligen behövs eller om man gör det för att man vill ha någonting nytt, så behöver man ta hjälp av en expert inom området.

Anlita en expert på badrum i Östersund inför din renovering. De sitter på kunskap och expertis inom just badrumsrenoveringar och kan antingen göra jobbet åt dig eller guida dig igenom arbetet om du har tänkt göra det själv.

Badkar eller dusch?

Det är mycket som ska tänkas på vid en badrumsrenovering. Det handlar om allt från val av kakel till vilket badrumsporslin man ska ha. Behöver man mycket förvaring eller lite? Hur stort badrummet i sig är spelar ju självklart en stor roll när det kommer till förvaring. Har man ett mindre badrum så finns det många olika sätt man kan skapa smart förvaring på till exempel.

Huruvida man väljer dusch eller badkar är ett högst personligt val och ingenting som någon annan kan bestämma åt en. Men vill man ha badkar i sitt nya badrum så finns det många olika storlekar att välja bland, både stora såväl som lite mindre varianter.

Ska du måla fasad?

5 jan 2021

Ska du måla om din fasad? Har den tagit för mycket slitningar från vädret och tidens gång? Detta är ett tufft och krävande jobb för den okunniga. Anlita en målare som sköter målningen.

Att ha en fin fasad är viktigt för de flesta, många andra ögon ser den. Målning kan behöva göras både inne och ute. Det är samma typ av arbete men kan kräva olika förarbeten. Det tar dessutom väldigt mycket tid och kan bli jobbigt för armar och kropp. Ska man måla en fasad innebär det även att man behöver stå på en högre höjd och måla. Detta kan kännas obehagligt.

Med hjälp av en målare blir du nöjd med ditt hus, det blir en fröjd att lägga ögat på slutresultatet. Du kan dessutom välja att lägga din tid på annat medan de arbetar på ditt hem.

Många saker som behövs

Det krävs en hel del olika saker inför en målning. Man måste ha alla verktyg som behövs, vilka kan variera beroende på yta och material som ska målas. Det kan även behöva både slipas och kaklas. Färgen ska vara rätt för det tänkta stället. Dessutom kan det hända att man behöver en stege.

Inget av detta behöver du tänka på om du istället anlitar en målare. De har koll på allt, de hjälper även till att köpa in färgen. Kontakta ett måleriföretag idag för experthjälp med målningen. Du får ett snyggt resultat som grannarna blir avundsjuka på. Du kommer inte att ångra dig. Läs mer om målare på denna sida: https://www.målareåkersberga.nu

Måla själv eller anlita hantverkare?

4 jan 2021

Vill ni gärna tapetsera och måla om er bostad? Då ska ni fundera på om ni ska utföra jobbet själva eller om ni ska ta hjälp av en noggrann och erfaren målerifirma. Här är för- och nackdelarna.

Det går att spara pengar genom att själv måla om och tapetsera hemma och det kan faktiskt vara riktigt roligt. Men för att det ska bli bra måste man vara noga med själva förarbetet och spackla igen hål och ojämnheter, skruva bort kontakter och strömbrytare och tejpa kanter och mycket mer. Förarbetet brukar ta mycket längre tid än själva målandet eller tapetserandet och går inte att fuska med om man vill ha ett snyggt resultat som håller länge. Har man inte tålamodet eller den tid som krävs är det därför bättre att man tar hjälp av en riktig målerifirma.

Glöm inte ROT-avdraget

Att måla och tapetsera tar alltid längre tid då man ska göra det själv. En av fördelarna med att anlita en professionell målerifirma är att man kan få delar av bostaden uppfräschad på bara en dag. Man går till jobbet på morgonen och kommer hem till ett nytapetserat sovrum eller nymålat vardagsrum. Dessutom slipper man städa och forsla bort sopor efter renoveringen, för det sköter målarna om. Visst blir renoveringen dyrare då man tar hjälp av en målare än om man själv gör jobbet, men man måste också fundera på hur mycket ens egna tid är värd. Man får också använda ROT-avdraget på måleritjänster och då kommer man ner rejält i kostnad. Läs mer om målare på denna hemsida: https://vafomaleri.se/

Nya golv, nya utmaningar

30 dec 2020

Att kunna ta hand om ett golv så att det håller och tål slitage är viktigt, vare sig det handlar om golv i fastigheter eller industrier, eller golvet hemma. Med rätt underhåll håller det bra.

Det är otroligt hur viktigt det är för en fastighet att ha hållbara och tåliga golv. Att de både tål slitage och har ett vackert ytskikt är viktigt för att bostaden ska behålla sin skönhet i många år. Efter en lagning eller golvslipning kommer golvet ändå att behöva visst underhåll. Man kan anlita externa företag för detta, men man kan även lära sig att sköta viss del av underhållet själv. Handlar det om golv i en privatbostad kommer underhållet förmodligen att utföras av ägaren.

Typer av behandlingar för golv

Det finns gott om lösningar för att ge golv ny lyster och hållbarhet. Typen av behandling eller underhåll varierar också mycket efter den sorts golv du har. Betonggolv kan tåla mycket tuff trafik om det gjuts, sammanfogas och slipas på rätt sätt. Men golv i trä eller klinker är en helt annan värld.

Du kan få råd om underhåll från företaget som har lagt ditt golv. Men ett tips är att ta reda på om du kan använda någon typ av vax eller olja för att bona ditt golv, om det är av trä. Det ger en sliten och gammal yta nytt liv och glans. Använd helst inte för starka städmaterial för att rengöra dina golv. Marmor tål exempelvis inte ättika eller liknande. Välj mjukare varianter för att undvika missfärgningar. Läs mer om golvslipningar på denna webbsida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu/

Ta hand om ditt tak

30 dec 2020

Det finns flera olika material att välja mellan när man lägger tak. Det finns även olika modeller på tak. Vilket du ska ha är upp till dig. En sak alla tak har gemensamt är att de behövs ses över.

Det finns många olika material att välja mellan när man ska lägga hustak. Vilket är du intresserad av? Det kan finnas en viss prisskillnad mellan materialen, men detta brukar jämna ut sig med deras livslängd. Att tänka på när man väljer material är att det många gånger inte är själva taket som är dyrt i inköp, det dyra är själva arbetskostnaden. Den kan man däremot få ner priset på med 30% med hjälp av ROT-avdraget. När du väljer takmaterial kan du få råd av det företag du tänkt anlita. De kan hjälpa dig med vilket material som passar ditt hus bäst.

Avtal och annat att tänka på

När man ska anlita en takläggare i Umeå eller någon annanstans finns det vissa saker att tänka på. Först och främst behöver man be om referenser. Kolla även upp så att företaget betalar F-skatt. Har ni några önskemål bör även detta tas upp. Be även om en offert där saker som rivning, bortforsling, material, arbete, resa, mm. ingår. Fråga vad som händer om det uppstår komplikationer. Hur mycket kan priset höjas då? När du sedan bestämt dig för ett företag måste du skriva under avtalspapper. På detta pappret ska allt stå inräknat, även det som räknas in i offerten. Kolla även upp så ROT-avdraget är inräknat i offerten.

Installera ett nytt lås

29 dec 2020

Man kan behöva ta hjälp av en låssmed vid olika tillfällen. Det behöver inte endast vara då man ska kopiera nycklar. Vill du installera ett nytt lås kan de nämligen hjälpa dig med det också.

Har du tidigare tappat nycklar till det låset du har nu och vill därför installera ett nytt? Eller vill du ha ett nytt för att det befintliga helt enkelt börjar bli gammalt? Det känns kanske som att det blir trögare och trögare för varje gång dörren ska låsas och låsas upp. Lösningen på problemet är att kontakta en låssmed. De kan lås, nycklar och säkerhet. Även om du har låst dig själv ute kan de komma ut och hjälpa till. Man kan se det lite som att de är räddaren i nöden. När ingen annan kan släppa in dig i ditt hem finns de där för att göra det.

Kontakta en låssmed

Idag har vi en sådan tur att det finns fler än bara en låssmed i Järfälla. Dessutom kan man även hitta de som har öppet jourtid. Skulle du akut behöva hjälp med ditt lås, kontakta då en låssmed. Man kan hitta låssmeder när man söker efter dem på nätet. Många av dem har även hemsidor. På vissa av dem kan man även läsa om de olika tjänsterna samt hur lång tid det brukar ta att exempelvis byta ett lås. Behöver du byta lås, kopiera nycklar eller något annat som har med detta att göra? Kontakta då en låssmed. De hjälper dig på bästa sätt.

Njut av balkongen året runt

25 dec 2020

Om du bor i en lägenhet så vet du ju hur härligt det är med en balkong, den ger en viss frihet. Det är en mysigt plats njuta av så varför inte göra det året runt? Det är möjligt med en inglasning.

Är du en av alla de som har en balkong då vet du hur underbart det är när det vankas vår och du äntligen kan göra din balkong vårfin. Det är en härlig känsla att göra rent på balkongen och städa bort den kalla vintern för att sedan ställa fram balkongmöblerna.

Med en balkong så har man en extra yta och den ger möjlighet för dig att få sitta i solstolen under sommaren. Det är en plats för att äta frukost eller ha en middagsdate på. Visst låter det underbart så varför inte få möjlighet att njuta av din balkong året runt? Det kan du om du utför en balkonginglasning.

Fördelar med inglasad balkong

Med en inglasad balkong kommer du att kunna ha middagsdate på balkongen även om det är höstrusk ute eftersom den skyddar mot väder och vind. En annan fördel är att en inglasad balkong kommer att sänka ljudnivån utifrån. Om du till exempel bor nära en lite större väg så kan ljudet från trafiken minska med en inglasad balkong. Att installera inglasningen är lätt och det går fort att göra så du kommer snart att kunna njuta av din balkong. Genom att skaffa inglasad balkong har du en härlig plats att vara på året runt.

Ge nytt liv till ditt gamla trägolv

18 dec 2020

Har du köpt en ny bostad och upptäckt att det finns ett vackert, gammalt trägolv under det fula laminatgolvet? Gamla trägolv kan enkelt bli återställda till sina forna jag med hjälp av golvslipning.

Ett snyggt golv är A och O när det kommer till att inreda ett nytt hem. Ett golv i dåligt skick kan påverka intrycket av ett helt rum. Du kan inreda med fantastiska möbler och måla väggar och tak, men om inte även golvet håller samma standard kommer det kännas som att något saknas. Ett slitet trägolv är dock enkelt att fixa till. Många människor föredrar hem som har äldre trägolv, då dessa ofta har ett utseende som endast åldrande kan ge. Du kan slipa golvet på egen hand, eller anställa en professionell hantverkare som kan göra jobbet åt dig.

Att tänka på vid golvslipning

Ta först och främst reda på vad för träslag ditt trägolv är gjort av. Om det är ett mjukare träslag kan det behövas slipas oftare än ett golv gjort av hårdare träslag. Hårdare träslag kan vara allt från ek, bok, lönn och ask medans de mjukare trägolven oftast är gjorda av björk, furu och al. Det enklaste sättet att slipa trägolv är att använda sig av en slipmaskin. Fördelen med dessa är att de oftast kommer med filter för en dammfri slipning. När golvet har blivit slipat är det dags att ge det en ytbehandling. Det gör man genom att exempelvis måla eller lacka träet vilket bidrar till att det håller längre. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvslipninghelsingborg.nu/

Nya fräscha golv till ditt hem

10 dec 2020

Det kan vara svårt att bestämma vilken typ av material och golv man ska ha till sitt nya hem. Har man svårigheter att välja eller bestämma sig så kan man alltid ta hjälp av en golvläggare.

Golv blir slitna, även de som är av massivt trä. Ibland kan de antingen behöva en uppfräschning eller så behöver man helt enkelt se till att lägga ett helt nytt golv. Att välja ny inredning och allt som hör därtill kan vara svårt, man vill ha så mycket och det finns så otroligt mycket som är snyggt.

Vad ska man välja? Har man supersvårt att välja vilket golv man vill ha till exempel, så kan man helt enkelt ta hjälp av den golvläggare som ska lägga golvet åt en. De har erfarenhet inom området och kan tala om för dig vad som passar ihop med resten av inredningen och inte.

Ta hjälp av proffs med er golvläggning

Behöver ni hjälp med golvläggningen som ni har planerat för, eller har ni planer på att göra det helt själva kanske? Oavsett vilket ni gör så kan det vara bra att ta kontakt med en golvläggare i Mora till exempel, om ni bor där. En golvläggare kan hjälpa till, inte bara med själva golvläggningen, utan även komma med tips och råd när ni själva ska lägga golvet. De har den erfarenhet och utbildning inom området som krävs och är kunniga på vad som funkar och inte. Lycka till med er golvläggning!

Bada istället för att städa

9 dec 2020

Skydda din pool från skräp och smuts när du inte använder den. Med ett pooltak sparar du mycket rengöringsarbete. Taket över poolen står emot både väder och bråte och håller vattnet fräscht.

Det blir allt vanligare att skaffa en egen swimmingpool i trädgården. Istället för att trängas med andra familjer på stranden eller det lokala badet kan man avnjuta ett svalkande dopp bara några steg från ytterdörren istället. Det är en lyx i vardagen och någonting som många unnar sig. Däremot kommer det krävas av dig att du håller poolen ren. Men istället för att städa den varje dag kan du spara en hel del arbete på att installera ett pooltak. Om nätterna, när det är dåligt väder och andra tillfällen när du inte använder din pool hjälper taket till att hålla smuts, löv och annat från naturen borta från poolen. Det finns pooltak från de större modellerna till de mindre. Googla till exempel på “pooltak 4x8 meter”, om det är måttet för just din pool.

En bättre start på sommardagen

För ärligt talat, det är ingen trevlig känsla alls att vakna på morgonen en solig sommardag och se hur det ligger löv, kvistar och grus i poolen. Du som hade sett fram emot ett uppfriskande morgondopp får nu istället ta tag i håven och börja städa istället. Tänk då om du hade haft ett tak över poolen under natten som hindrat all smuts från att landa i vattnet. Ett tak som går att justera beroende på väder.

Att tänka på vid köksrenovering

4 dec 2020

Vad ska man tänka på vid en köksrenovering? Finns det några regler som man ska följa när man renoverar ett kök? Vem kan man anlita för en köksrenovering? Här kommer tips inom köksrenovering.

När man bestämt sig för att renovera sitt kök så finns det en miljon olika val att göra gällande placering av funktioner, skåp, skåpsluckor, vitvaror med mera. Det kan kännas överväldigande. Då är det klokt att börja med att fundera över det köket som redan finns på plats. Vad är det man vill förändra? Finns det något som man tycker är placerat fel eller som inte fungerar som det ska? Saknar man något? Vad tycker man är bra?

Förändra så lite som möjligt

Det är inte så svårt att byta ut skåp och luckor i ett kök. Men om man däremot ska flytta vatten, avlopp och elektricitet så kräver det en hel del arbete av en yrkeskunnig. Ska man flytta avlopp och vatten så kan det innebära ett stort och dyrt ingrepp. Vill man göra en enklare renovering så bör man därför behålla alla funktioner som spis med fläkt och vask där de redan är. Sedan kan man placera övriga skåp precis som man vill. Köper man ett kök av en större köksfirma så kan man få hjälp att rita upp köket, välja skåp och luckor samt även montera köket på plats om man vill. Köper man nytt kök i Östersund så finns det även andra företag som kan hjälpa till med köksmontage.

← Äldre inlägg