Blogg

RSS

Ibland är det klokt att upprätta en ekonomisk plan för BRF

28 Sep 2022

För att upprätta en ekonomisk plan för BRF behövs det kompetens inom både ekonomi och juridik. Det finns advokatbyråer att anlita som är specialister på detta.

Det var lite bistra tider för BRF Kandidaten. Ekonomin var skral och i och med det så var inte intresset för de lägenheter som lades ut till försäljning på topp precis. Slutpriserna nådde inte de höjder som de egentligen borde kunna, sett till andra förutsättningar än just föreningens ekonomi.

Styrelsen hade möte och ekonomin var naturligtvis agendans viktigaste punkt. Efter en hel del diskussioner så kom man fram till att de skulle behöva ta hjälp för att få rätsida på ekonomin. Det behövdes någon som hade kompetens inom både juridik och ekonomi. Visst, det skulle så klart kosta lite att anlita någon men det skulle betala igen sig om föreningen bara fick hjälp med att upprätta en ekonomisk plan för BRF.

Granskning av ekonomisk plan för BRF

Från en annan förening fick de tips om en advokatbyrå som erbjöd denna tjänst. Först fick de en kostnadsfri rådgivning och utifrån denna skulle de sedan kunna bestämma sig för hur de ville gå vidare.

Hela upplägget kändes mycket seriöst. Planen skulle utformas så att den uppfyllde alla formella krav och det skulle absolut inte finnas med några glädjekalkyler. Till slut skulle den granskas inte bara av en utan av två oberoende parter som skulle intyga att planen var korrekt. Styrelsen hade inga problem att ta beslutet – detta var den väg de skulle gå.

Spar på tid och trubbel med målare i Stockholm

21 Sep 2022

Genom att anlita erfarna målare till ommålningen av huset i Stockholm kan ni spara på både tid och trubbel, och undvika livsförändrande misstag. Plus tårar.

Efter flera månaders obeslutsamhet har ni nu äntligen bestämt er. Ut med det röda och in med S2502-Y. Alltså grå. Men en lite mer gultonad grå jämfört med den mer populära S1502-G:s ljusare och gröntonade grå. Den är mer “askig” än “rökig”, och definitivt inte “molnig”. Ni är experter på detta nu. Tror ni.

Så ni börjar måla. Efter ett tag märker ni att färgen inte helt matchar färgprovet, men ni övertygar er själva att det nog ser annorlunda ut när det har torkat. Så ni fortsätter. Hela fasaden är nu torr, men det ser fortfarande inte rätt ut. Så ni går tillbaka till färgbutiken där ni lär er att ni först borde ha skrapat bort och tvättat av den röda färgen med målartvätt och ammoniaklösning.

Professionella målare finns av en anledning

Okej, det kanske inte hände precis så, men om ni är här har ni i alla fall insett att det är en mycket smartare och mer tidsbesparande investering att låta professionella målare och hantverkare ta hand om målningen. För vill ni verkligen riskera att göra ett misstag som ni måste stirra på varje gång ni går in eller ut ur huset?

Förutom målning så erbjuder de flesta renoveringsfirmorna i Stockholm också tjänster inom tapetsering, golvslipning, dekoration, inredning, snickeri och annat som har med trä, betong, cement och hantverk i allmänhet att göra. Kom i kontakt med en professionell målare via denna sajt: www.hantverkshuset.se

Snickare höjde mysfaktor i Dalarna

10 Sep 2022

Varför inte hyra in en snickare för att bygga en veranda, ett uterum eller en friggebod i Dalarna. De ser till att byggdrömmarna blir till verklighet.

Den vackra stugan vid Siljans strand var som ett vykort från Dalarna. Anna uttalade varje dag sin tacksamhet över att ha fått den. Agda, hennes tidigare granne hade inte haft någon som kunde hjälpa henne i vardagen. Därför hade Anna börjat göra ärenden och även tillbringat en del tid hos henne med att dricka kaffe och prata.

Damen hade gått bort och gett sin stuga, som Anna aldrig hört talas om, till henne. Den hade allt, men det saknades en bastu. Men en sådan skulle den vara komplett. Hon hade sparat en del pengar och kunde inte komma på något bättre att spendera dem på än att hyra in en snickare för att göra drömmen sann.

Snickare som visste vad hon ville ha

Hon tog kontakt med en snickare i Dalarna som hade bra rykte och denne kom ut till stugan för att se vad hon tänkt sig. Efter att ha diskuterat en liten stund kom de fram till att det skulle bli en bastu med plats för fyra personer. Den skulle ha en brygga ut i sjön där hon kunde svalka sig efter bastubaden.

Hon förvånades över att det blev ett så bra pris. Hon förstod att det berodde på rutavdraget. När allt var på plats började snickaren att bygga och när semestern kom två veckor senare var den klar. Hon sände en tacksam tanke till snickaren där hon satt och dinglade med benen i vattnet längst ut på bryggan. Kom i kontakt med en snickare via denna hemsida: snickaredalarna.se

Bergvärme för ditt hus och hem i Göteborg

5 Sep 2022

Bergvärme i Göteborg känns inte speciellt avlägset. Här finns gott om berg. Men ligger ditt hus vid ett berg? Det är den stora frågan om du vill ha bergvärme.

Bergvärme är i själva verket solenergi som har lagrats långt nere i marken. Det kan helt enkelt vara uppvärmt grundvatten eller annan vätska som pumpas upp och sedan pumpas ner när det är avkylt för att värmas upp igen. Ett slags evighetens system kanske man kan tycka. Vilket vore bra för alla.

Visst vore det bra om vi hittar ett värmesystem som kan fungera i evighet. Att skaffa värme har alltid varit någon som fängslat människorna. Utan värme klarar vi oss inte så länge. Men för mycket värme kan också förinta oss. Därför är det bra om man kan både värma upp sitt hus och sänka innertemperaturen när det behövs.

Bergvärme borras det efter i Göteborg

För att hitta bergvärme måste du borra ner till en nivå i berget där du kan sänka ner en kollektorslang som innehåller vätska. Vätskan kommer då värmas upp av berget. När den är varm pumpas den upp för att värma huset. Anlitar du en seriös firma så kan du få hjälp från början till slut.

Allt detta sker med hjälp av en ganska så avancerad kompressorteknik. Det är en självklarhet att ditt hus måste stå på en plats där detta kan genomföras. Om din fastighet i Göteborg står på en plats där det inte låter sig göras, blir det ingen lätt uppgift att använda sig av bergvärme. Läs vidare om bergvärme på denna sajt: www.bergvärmegöteborg.nu

Arborist fäller och undersöker dina träd i Stockholm

5 Sep 2022

En arborist i Stockholm kan hjälpa dig med så mycket mer än att fälla träd. Men självklart kan han eller hon också göra det, om det skulle visa sig behövas.

Vet du hur mycket du kan få hjälp med av en arborist? Du kan fälla träd, men du kan också besiktiga dina träd eller få råd om hur de ska beskäras för att bära maximalt med frukt. Har du verkligen gett träden i trädgården den uppmärksamhet de förtjänar?

En trädbesiktning kan till exempel ge dig värdefull information om skicket på träden på din gård. Vissa av dem kanske är fullt friska, även om de ser lite gamla ut. Och ett annat träd kan visa sig vara helt ruttet inuti, och behöver tas ned innan det ramlar i backen för egen maskin.

Arborist i Stockholm fäller och fraktar bort ditt träd

Om du bjuder in en arborist i Stockholm till din trädgård, kan han eller hon hjälpa dig få full koll på hur dina träd mår. Och om det är något av dem som behöver fällas, kan en arborist göra det med stadig hand. Utan att skada intilliggande träd som fortfarande mår bra och har många år kvar i livet.

En arborist kan också hjälpa dig frakta bort ett fällt träd från din tomt. Det är faktiskt inte helt enkelt att hantera fallna träd, och många trädgårdsägare ser detta som ett mycket välkommet inslag i trädfällningstjänsten. Framför allt de som inte själva har tillgång till bil med släp, vilket få människor har i Stockholm idag.

Fastighetsförvaltning när den är som bäst i Stockholm

5 Sep 2022

Fastighetsförvaltning i Stockholm kan göra din vardag så otroligt mycket lättare. Du får dina ärenden när det gäller fastigheter att gå så mycket smidigare.

När du äger eller är delägare i en fastighet kommer du att behöva någon som förvaltar den. Det lönar sig alltid att ha att göra med proffs i sådana här lägen. Det är mycket som ska hållas ordning på och det gör man inte på en kafferast. Med en proffsig fastighetsförvaltning i ryggen kan du känna dig trygg.

Att ha någon du litar på som kan allt som rör förvaltning är guld värt. Då behöver du inte ha huvudvärk för att det är saker som ska göras som du är helt obekant med. Det kan kännas som att gå in i en snårskog när det är nya saker som kommer på dagordningen hela tiden.

En fastighetsförvaltning som ligger i Stockholm

Du som vill ha tillgång till fastighetsförvaltning ska känna dig trygg med att du får det bästa som finns att tillgå. En fastighetsförvaltning som ligger i Stockholm har så mycket på fötterna att du lugnt kan luta dig tillbaka och låta allt ha sin gång. Du kommer märka att det går som på räls.

Underhåll och service kommer att gå som smort. Det är inget du behöver fundera på. Dina hyresgäster blir omhändertagna och du själv kan ägna dig åt de uppgifter du är bäst på. När du har ett avtal med en bra fastighetsförvaltare i Stockholm går det mesta på automatik.

Skydda golven med snygga entrémattor

2 Sep 2022

Har man en butik så vet man hur mycket grus och smuts som kommer in i butiken varje dag. Framförallt under vinterhalvåret. Gruset sliter på golvet och gör att det blir hål, jack or repor. Egentligen finns det bara ett sätt att skydda golven och det är med mattor.

Stoppa gruset med skrap- eller ringgummimattor

Ligger din butik vid en gågata så kan du behöva ta in det tunga artilleriet för att stoppa gruset från att komma in i butiken. En skrap- eller ringgummimatta är det absolut mest effektiva alternativet. Det tåliga gummimaterialet gör att smutsen inte kommer in i butiken och är dessutom lätt att rengöra.

Fina mattor med tydliga budskap

Det är enkelt att få tag på fina entrémattor i Stockholm. Entrémattor och andra typer av butiksmattor kan gå att få i många olika utföranden, med loggor och i olika material. En entématta med en tydlig logga ökar er synlighet på en shoppinggata eller i ett köpcentrum. Den visar tydligt för kunderna var ni befinner er. Det ökar också känslan av seriositet och professionalism.

Mattor inne i butiken

Även inne i butiken kan det vara fint och behjälpligt med mattor. Med tryckta budskap eller pilar kan du guida era kunder runt i butiken eller fungera som avgränsare. Även här hjälper de till med att samla upp grus och damm.

Rengöring och lagning av mattorna

När man hyr en matta så brukar det ingå tvätt och lagning av mattan. Det innebär att ni alltid har fräscha och fina mattor framför er butik, restaurang, hotell eller annan verksamhet. När man driver en verksamhet så är det redan mycket att hålla reda på med kunder, leveranser, inköp och liknande. Att dessutom hålla koll på när entremattan behöver tvättas kan bli en sak för mycket. Därför är det bra att just den saken sköter sig själv. Skaffa nya mattor från detta företag: entremattorstockholm.com

Vad är Chevrongolv?

27 Aug 2022

Chevrongolv är en typ av trägolv som från början härstammar från Frankrike. Det liknar i mångt och mycket fiskbensparkett men har ett lite elegantare uttryck.

Chevron uppfanns för flera hundra år sedan i Frankrike men fick sitt stora genombrott först under artonhundratalet. Det är ett elegant och stilrent parkettgolv som mycket liknar fiskbensparkett. Trots att mönstret alltid är detsamma går golvet att variera genom att man väljer större eller mindre dimensioner anpassade efter rummets storlek.

Det stilrena chevronmönstret gör att golvet passar lika bra i äldre fastigheter som i nya med lite mer modern arkitektur. Chevrongolv finns dessutom både som massivt trägolv och lamellgolv vilket gör att man även kan få ett Chevrongolv som tål lite tuffare tag och klarar mer slitage. Dessutom finns Chevrongolv i flera olika träslag och ytbehandlingar.

Hur mycket kostar Chevrongolv?

Är man intresserad av att lägga in ett Chevrongolv, eller Chevron Parquet som det också kallas, kan det vara klokt att vända sig till ett golvföretag med ett lite större utbud. Då blir det enklare att hitta det perfekta Chevrongolvet och man får hjälp med att välja ytbehandling, material och mönsterstorlek så det passar in perfekt.

Många gånger kan man också få låna hem provbitar för att lättare kunna se hur golvet kan komma att göra sig på plats. Hur mycket ett Chevrongolv kostar beror på golvets yta och vilket material man väljer. Men priset kan också variera mellan olika golvföretag och det kan därför löna sig att jämföra priser genom att ta in flera offerter.

Mäklare säljer rätt lägenhet till f.d. studenter i Uppsala

24 Aug 2022

Mäklare i Uppsala är vana vid att hitta lägenheter åt studenter som inte vill lämna stan trots att de slutat plugga. Var dock noga med att hålla dig till budget.

Efter att du avslutat dina studier vid universitetet väntar ett helt nytt liv. Det är en otroligt spännande tid. Du kanske är helt säker på vart du ska ta vägen, eller så har du inte en aning. I dag väljer de flesta människor att flytta dit jobben finns. Men du kan också välja att stanna kvar i Uppsala.

Kanske har du inte riktigt sugit den sista musten ur studentåren än? Du är inte helt redo att lämna nationernas festkvällar, utan vill kämpa dig kvar en bit till. Kanske med siktet inställt på en tjänst som doktorand när tillfälle ges? Då är det klart att du ska skaffa lägenhet i Uppsala.

Mäklare i Uppsala hittar en lägenhet i rätt prisklass

Däremot kan du inte bo kvar i din studentlägenhet om du inte längre är student. En mäklare i Uppsala kan hjälpa dig hitta ett objekt som passar dina behov och din budget. Se till att du inte köper för mer pengar än du har råd med, vissa långivare kan vara lite väl generösa. Och se till att vara ärlig när du ansöker om lånet.

Det är bättre att vänta tills du har en fast anställning, innan du köper lägenhet. Påstå inte att du har mer pengar att röra dig med än du har, även om du har lärt dig att hustla dig fram på tentorna. I det verkliga livet är det skarpt läge. Du vill inte vara belånad upp över öronen utan att ha täckning för det.

Hyr byggnadsställning för säker renovering

12 Aug 2022

Den som skall reparera och renovera fasad och tak på en villa, måste kunna arbeta stabilt och säkert. Om du hyr en byggnadsställning, jobbar du tryggt.

En stege kan användas till mycket, men att springa upp och ner med målarpensel och murslev, blir till slut både tröttsamt och riskabelt. Du behöver istället någon form av plattform där du kan stå och arbeta med två fria händer. På arbetsplattformen kan du placera målarburk, murbruk i hink och en rad andra verktyg.

Om ditt renoveringsarbete begränsar sig till att måla fönster kan du oftast klara dig med en rullställning. När du har skrapat bort gammal färg och grundmålat, kan du flytta rullställningen till nästa fönster. I nästa varv med rullställningen runt ditt hus, blir allt färdigmålat.

Byggnadsställning som modulsystem

För större reparations- och renoveringsarbete på en fasad eller ett tak, gör du klokt i att hyra en byggnadsställning, som står fast förankrad. En sådan arbetsplattform är speciellt lämplig om marken kring ditt hus är ojämn. Ställningen kan byggas med en höjd från två till nio meter.

Byggnadsställningen förankras på lämpligt ställe i husets fasad. Då kan du ha ställningen runt hela ditt hus utan problem. Arbetsplattformar av denna typ byggs med ett modulsystem och är tillverkade i aluminium. En lätt men stark metall. Din leverantör bygger ställningen åt dig kring huset. Du kan vara säker på att den förankras korrekt mot fasad och mark. Du kan hyra en byggnadsställning hur länge du vill. Skulle arbetet ta längre tid än beräknat förlänger du enkelt hyresperioden.

← Äldre inlägg