Blogg

Gör rätt med en gång

12 maj 2021

En härlig och hållbar mysfaktor som ökar värdet på din bostad. Något som gör att vännerna vill besöka dig och att alla dina barns kompisar vill vara hos er och leka. En pool skapar gemenskap.

Det är en dyr investering att bygga en pool och därför bör du noga tänka igenom ifall du vill ha en. Och vilken typ av pool som du kommer ha mest nytta av. Du bör även tänka igenom hur mycket jobb du vill lägga ner på en pool, så att det blir ett nöje mer än ett jobb. Tänk därför noga efter innan du bygger en pool och se till att bygga pool av högsta kvalitet med en gång. Du kommer spara pengar på att slippa renovera eller till och med byta ut en billigare pool, som du tröttnat på.

Mer eller mindre jobb

Idag finns det så pass många sätt att sköta en pool genom utrustning, att du mer eller mindre inte ens behöver lägga ner någon tid själv. Eller åtminstone mycket lite tid. Det finns pooler som har reningssystem, dammsugare som rör sig runt på botten, uppvärmning med hjälp av solceller, med mera. I stort sett kan du bara njuta av poolen och låta alla maskiner och utrustning sköta resten. Det finns till och med ett sätt att bygga pool på som gör att poolen sköter sig själv. Det kallas för naturpool och innebär att du planterar växter som renar vattnet automatiskt. Så det finns mycket att välja mellan inom pooler.

Bygga hus som förr i tiden

23 apr 2021

Är det dags att bygga ditt eget hus? Din egen plats på jorden som du får bestämma över helt och hållet? Varför inte satsa på ett hus som är gediget och dessutom går att flytta om du vill någon gång.

När man började bygga hus så var det kanske mer att kalla för kojor eller hyddor. Man tog helt enkelt vad som fanns och fäste ihop det så gott det gick. Men ju mer tiden gick desto mer utvecklades byggtekniken till något som mer eller mindre fortfarande finns på marknaden.

Nämligen hus som är byggda av timmer. Inte fina kapade plankor utan hela stockar som kommer direkt från träden. Och som sedan fästs ihop genom att man gör utskårningar i hörnorna.

Isolering i fasaden

Det vanliga byggnadssättet är att du skapar en stomme som du sedan isolerar och sätter en fasad på. Men med timmerhus så behöver du inte göra någonting mer än att sätta ihop timret. För det som är stommen är också fasaden och dessutom har träet tillräckligt med isolering för att intet extra ska behövas.

Vad du ser är helt enkelt det du får, både på utsidan och insidan. Och det är många som bestämmer sig för att inte göra något åt insidan utan behålla den timrade stilen som är mycket klassisk och mysig. Lägger du till en fårskinnsfäll och en kamin som knastrar varmt och ombonat så har du skapat dig en riktig oas där du kan njuta riktigt ordentligt. Läs mer om timmerhus på denna sida: byggatimmerhusstockholm.se

Klinker och kakel i hemmet

21 apr 2021

Det finns en förkärlek i vårt vackra land för att använda trä i hemmet. Inget konstigt med det och alls inget fel. Trä är vackert. Något som däremot används i för liten utsträckning är klinkers.

Vi sätter kakel i våra badrum och i vårt kök men vi glömmer lätt bort vilka möjligheter ett klinkergolv ger.

Troligen är ett väl lagt klinkergolv det snyggaste och mest lättskötta golv någon kan tänka sig. Det fungerar i vartenda utrymme i din bostad och det förblir snyggt livet ut. Idag lägger vi vanligen klinker i kombination med golvvärme. Det är ingen nödvändighet dock, utan ett klinkergolv gör jobbet även utan den extra finessen.

Förutsättningen för ett bra och hållbart klinkergolv är förstås, som alltid, ett väl gjort arbete.

Utan plattsättare inga plattor

För den som vill ha ett plant golv som inte lutar och spricker finns inga genvägar. För den som satsar på kvalitet likaså. För den som vill installera golvvärme tillsammans med klinker är det en stark rekommendation att använda professionella plattsättare.

Underlaget till ett klinkergolv behöver vara mycket – platt. Detsamma gäller den vägg som ska prydas av kakel. Oändligt mycket framtida krångel kan enkelt undvikas genom ett bra samarbete med en duktig plattsättare.

Underarbete av hög kvalitet är A och O när det gäller alla typer av golv, men i synnerhet gäller detta klinker. Ett slarvigt arbete kan innebära att golvet får sprickor efter en tids användning och det brukar resultera i att jobbet måste göras om.

Kontakta en skicklig plattsättare i Stockholm för offert.

Med badrumsrenovering får du spa i Huddinge

16 apr 2021

Sunkigt kakel och slitet sanitetsporslin kan du lätt bli av med genom att göra en badrumsrenovering. Anlita bra hantverkare med certifikat för våtrumsarbete, så har du snart ditt spa.

Ett nytt badrum är drömmen för väldigt många, för vi tillbringar en hel del tid med hygien och toalettbestyr, och det är härligt när allt är nytt och fräscht. Anlita gärna en entreprenör i Huddinge som tar ansvar för helheten, så slipper du hålla reda på alla kategorier av yrkesfolk som behöver vara delaktiga. Det är rörmokare, plattsättare, elektriker och snickare som alla gör sin del av jobbet.

Golv, väggar och nya badrumsmöbler

Har du haft kakel på väggarna förut, kanske du vill ha en våtrumsmatta nu. Det kan också vara precis tvärtom. Man säger att ombyte förnöjer, och det är alltid roligt att göra en förändring. Tänk bara på att välja något som du inte tröttnar på fort, för det är sällan man renoverar sitt badrum. Väljer man något tidlöst, är det enkelt att matcha med en häftig badrumsmatta eller lyxiga badlakan.

Kanske byter du ut badkar och övrig inredning också. En ny badrumsspegel med led-belysning är mycket snyggt, och nya toalettstolar sparar in på vattenförbrukningen. Kanske väljer du en vägghängd toalettstol, så att du enkelt kommer åt att torka golvet under den. Hur du än väljer inredning, kommer du att känna att du badar i lyx. När allt är nytt och fräscht känns det som om man kommit till paradiset i Huddinge, i sitt alldeles egna spa. Mer om badrum på denna sida: https://www.badrumsrenoveringhuddinge.se/

Bästa målaren i världen

15 apr 2021

Hur blir man världens bästa målare? Kan det vara att du hittar de rätta kombinationerna av färger? Att du vet precis vad kunden önskar sig? Eller att du använder rätt slags färgslag?

Om du någon gång får höra från en kund att du är den bästa målaren i världen så blir du säkert mycket glad och nöjd. Kanske går du till och med hem med ett leende på läpparna och kramar om familjen lite extra, innan de får höra vad som hänt. En berättelse som de kan få höra många gånger framöver. Kanske dina jobbarkompisar också. Och kunder. Och den stackars kassörskan i närbutiken som inte har någonstans att fly. Men innan fantasin flyger i väg allt för vilt så kan du stanna vid frågan: hur blir du den bästa målaren i världen? Vad är det som du ska uppnå då?

En färg som kan nästan allt

Kanske är det så att världens bästa målare ska ha många kriterier som ska toppas. Du ska vara pålitlig och komma i tid, samt fakturera det du sagt. Färgen du använder ska vara den som överenskommits och dessutom hålla en hög kvalitet. Du ska rita innanför linjerna, det vill säga endast måla de ytor som ska ha ny färg på sig. Det krävs även att du gör det korrekta grundarbetet så att färgen sitter slätt och hållbart på sin plats. Är det allt som krävs för att bli världens bästa målare? Ja, troligen är det just precis så enkelt. Läs mer om måleri på denna sajt: målareinacka.se

Välkommen till ett rum av magi

14 apr 2021

När du kommer in i rummet tappar du helt andan. Är detta verkligt? Eller befinner man sig i Harry Potters slott? Tänk vad färg och konst kan göra på väggarna, som att komma till en annan värld.

Det finns inga begränsningar med vad du vill göra. Låt ditt rum leva ut hur du är. Fyll det med mönster från Harry Potter, eller något annat du gillar. Skapa en annan värld i ditt hem. Vill du vara riktigt påhittig kan du göra olika teman i varenda rum. Det blir som en spännande dröm att gå hemma hos dig. Det är inte omöjligt att göra det, du berättar din vision för en målare, så gör de det bästa för att skapa den. Ska du ha in konst också kan du behöva hjälp av någon mer.

Från dröm till verklighet

Många gånger går man och undrar vad andra ska tycka. Till exempel om man är i medelåldern och uppåt och vill ha en galen hårfärg. Vet du vad? Strunta i vad andra tycker. Huvudsaken är att du är nöjd. Vill du att ditt hem ska kännas som en djungel, så gör det. Bli inte stoppad av “undrar om’’. När du nu bestämt dig för att göra det behöver du såklart hjälp av proffsen. Tro det eller ej, men ett dåligt målat rum kan se riktigt illa ut. Därför bör man alltid ta hjälp av proffsen. Med deras hjälp kommer du att kunna uppfylla din dröm. Dröm inte bara om det - gör det. Läs mer om målning på denna sida: målaresolna.biz 

Lägg ett golv du trivs med

12 apr 2021

Hur vill du ha ditt golv? I ditt hem är det bara du som bestämmer och det kan du använda dig av hur du vill. Kanske vill du ha heltäckningsmatta i vardagsrummet och ett målat furugolv i köket?

Om du äger ditt eget hus eller lägenhet så kan du själv välja vilka ytskikt du vill ha. Kanske vill du bädda in hela din bostad i den mjukaste heltäckningsmatta eller välja ett hårdare, men tåligare, golv som klinker i bostaden. Du kan även välja att ha olika golv i alla rum, även om många idag vill ha ett golv som binder ihop fastigheten. Vet du inte hur du ska få ditt golv på plats? Då kan du anlita ett proffs inom golvläggning i Västerås eller på den orten du bor.

Tåligt och snyggt

När du väljer ett golv så kan du välja att gå mer eller mindre på de faktorer som ett golv står för. Det är hur enkelt ett golv är att rengöra, hur hårt golvet är att gå på, hållbarhet och livslängd samt hur snyggt golvet är. Vill du så kan du hitta det ultimata golvet där alla dessa faktorer har mesta möjliga betyg. Eller så prioriterar du det som är viktigast för dig i varje rum, så att du trivs där. Anlitar du en bra golvläggare så kan du inte bara få hjälp med att lägga ditt golv. Du kan även få tips och råd på hur du ska tänka när du väljer golvet och råd gällande skötsel. Mer om golvslipning på denna hemsida: golvläggarevästerås.nu

Skapa din egen regnpool

7 apr 2021

Är du en av alla som drömmer om en pool som du bara kan öppna dörren och kasta dig ut i? Då kan du lätt ordna en helt gratis genom att låta bli att dränera runt din husgrund, och låta regnet arbeta.

Om du vill ha en egen pool utanför dörren, och dessutom bor i en stad som är känd för sin humor, så kan du skaffa din egen regnpool lekande lätt. Det enda du behöver göra är att välja bort din dränering och dessutom sätta ditt hus med fall in mot grunden. Låter det för bra för att vara sant? Då är det också det. För om du går i gång med att skapa den typen av pool i ditt hus i Göteborg, så kommer du snart märka att det blir en tillfällig och mycket dyr pool.

Tråkigt men nödvändigt

Den som säger att det är kul att dränera är den som inte finns. För dränering är tungt, smutsigt, jobbigt, lite svårt och dessutom helt, helt underbart. Nej, dyrt var ordet. Även för en person med Göteborgshumor. Därför är det mycket viktigt att du anlitar någon som skapar ett väldigt bra system för dränering redan när du bygger ditt hus. Och att du väljer någon som verkligen kan sin sak när den dagen kommer då du kanske behöver göra om det. Själv kan du underlätta genom att se till att inte skapa fall mot huset eller att sätta träd och buskar som håller kvar fukten i marken. Läs mer om dränering på denna webbsida: dräneringgöteborg.com

Dina drömmars badrum i Västerås

1 apr 2021

Visst vill du ha ett härligt och funktionellt badrum. Men hur ska det gå till och vem ska hjälpa dig? Vill du få ett riktigt bra badrum så är det viktigt att planera rätt och anlita proffs.

Kanske har du varit på ett hotell eller en restaurang i Västerås och mötts av ett badrum som du bara drömmer om att få ha hemma. Det där svarta och coola kaklet som speglar sig snyggt i det blanka golvet. Eller handfatet som nästan är stort nog att bada i. Men det kanske inte hade passat i ditt hem. Och du kanske hade tröttnat snabbt på att ha ett annorlunda badrum.

Var därför praktisk när du planerar ditt badrum och tänk på att du ska tycka lika mycket om det om tio och tjugo år.

Hitta rätt hantverkare i din stad

När du ska hitta någon som kan hjälpa dig skapa ditt drömbadrum så är det flera faktorer du ska tänka på. Det krävs noggrann planering och rätt företag som utför renoveringen. Helst ska hitta någon som dessutom arbetar i ditt område, eftersom det annars blir mycket dyrt med utkörningen. Är du osäker eller tveksam på vilka funktioner du ska ha så kan du få all hjälp du behöver med ett företag som kan sin sak. Välj därför specialister på badrumsrenovering i Västerås för ditt uppdrag. På det viset kan du inte bara få uppdraget utfört på rätt sätt, utan även ett resultat som du trivs bra med framöver.

Konsten att göra hål

26 mar 2021

Om man har hårda ytor som består av betong eller mursten så kan man behöva anlita ett företag när man behöver göra hål i materialet. Det blir då ett resultat som både är perfekt och som håller.

Trähus och ett flertal andra konstruktioner är lätt att ta hål i och även att lappa och laga om man behöver det. Men när det gäller betong och mursten, som tegel exempelvis, så måste man använda sig av speciell kunskap och speciella verktyg för att det ska bli bra, och för att det ska fungera överhuvudtaget. Det är en konst som kräver speciell utbildning och erfarenhet för att man ska kunna arbeta med detta.

Anlita rätt företag

Vill man ta hål i en hård konstruktion av exempelvis betong så kan man anlita en firma för håltagning i Stockholm. Då kommer man ut till platsen för håltagningen med sin personal och de verktyg som behövs för att utföra uppdraget. Beroende på storleken och svårighetsgraden kan man använda sig av flera olika slags verktyg. I vissa fall finns det behov för att använda verktyg som är så pass stora och tunga att man kommer med en släpvagn där verktyget forslas. Det kan även vara behov för speciella säkerhetsanordningar så att man inte orsakar skada på övrig byggnad, eller att man riskerar att skada sig själv och människor runt omkring. Innan man går igång med åtgärden är det även viktigt att man har full koll på att platsen är den rätta och att måtten är korrekta.

Visst vill du att din bygglovsansökan ska handläggas snabbt och smidigt?

24 mar 2021

När man planerar ett bygge, är det många faktorer som ska samverka. Hantverkare är bokade, material är beställt, bara bygglovet blir klart. Då vill man inte att det ska dra ut på tiden.

Ibland vill man dra igång renoveringsprojekt som kräver bygglov, låt oss säga att det gäller en tillbyggnad på huset, som ska inrymma badrum och tvättstuga. Det är något man kanske planerat länge, och nu ska det äntligen bli av. Det har under lång tid saknats ett bekvämt och funktionellt badrum, för att inte tala om tvättstugan. Den är verkligen efterlängtad. Att ha tvättmaskinen i källaren, som också bara går att nå utifrån, har inte varit kul. I synnerhet inte de dagar det varit kallt och regnigt. Drömprojektet börjar ta form och nu behöver ni bygglovsritningar.

Pappersarbete och ritningar sköts bäst av proffs

Själva jobbet med utbyggnaden hade ni nog tänkt att delta i en hel del. Ni är händiga och energiska, klarar att bygga och snickra. Ni tar såklart hjälp av VVS-montörer och elektriker för det ni inte klarar själva, men mycket kommer ni göra på egen hand. Ritningar och formulera ansökningar är inte er starka sida, och ni vill ju att ärendet ska gå snabbt och inte dra ut på tiden. Tänk som med elen och rördragningarna och ta hjälp med bygglovsritningarna och ansökan för att att säkra att det hela blir snabbt och smidigt hanterat, eftersom det krävs ett godkänt bygglov innan ni kan sätta igång - och det längtar ni ju efter. Läs mer om bygglovsritningar: bygglovsritningar.net

Luften ger dig energi

16 mar 2021

Det är väldigt viktigt att ha tillgång till bra luft. På sommaren har man dörren eller fönstret öppna och den friska luften sprider sig i hemmet. Även på vintern behöver man ha bra luft.

När man ständigt blir trött och seg i hemmet, man känner huvudvärken som aldrig är långt borta, då kan man behöva se över sina ventilationer. En promenad i den friska luften fyller lungorna med härlig luft. Varför inte en lång promenad i skogen där man känner doften av alla växter och träd runt omkring en. Men det är så mycket att göra idag, det finns ingen tid till den där promenaden, detta är ingen hållbar lösning. Luften i hemmet behöver vara bra, där ska man vistas utan att bli trött eller få ont i huvudet. På somrarna står fönsterna öppna nästan hela tiden, men på vintern kryper sig snabbt kylan på om det står öppet.

Lösningar för dig

Efter en lång och härlig promenad ska det vara skönt att komma hem och sätta sig i soffan. Tack vare bra ventilationslösningar är luften även inomhus bra. Har du inte det än så kontakta ett företag som arbetar med ventilationer. De hjälper till så du får den bästa luften i ditt hem. Numera kan du njuta av luften både ute och inne. Huvudvärken och tröttheten är som bortblåsta, du behöver inte heller frysa på vintern för att du ska släppa in frisk luft. Att ha tillgång till denna luften i hemmet är något av det bästa som hänt. Mer om ventilationer på denna hemsida: https://www.ventilationstockholm.nu/

Alla känner väl en snickare, eller?

13 mar 2021

Hantverkare, handyman, händig kille i sin vänskapskrets. Har vi alla en? Har du en? Livet blir faktiskt mycket enklare om man har en snickare i sin närhet, idéer kan realiseras enklare då.

När du ser nåt snyggt i sociala medier eller i ett magasin blir du givetvis inspirerad, men vad händer sen? Tänker du hurra, ja den ska jag bygga också? Eller blir du snarare nedslagen och tänker att det är för svårt? Att du får nöja dig eller hitta något massproducerat? Är du händig och en riktig gör-det-självare så är det bara att köra igång. Men alla är ju inte det. För den som har tummen mitt i handen, inte har tid eller inte alls gillar att snickra, skapa och bygga är det så mycket enklare att bara anlita en snickare i Östersund. Någon du känner eller någon som du har fått tips om. Då är det fullt möjligt och precis så enkelt som det ser ut - att platsbygga en hylla, ett skåp eller en bänk på en kick.

Allt är möjligt bara du vill

Så låt dina kreativa drömmar bli till kreativa projekt som du förverkligar. Låt platsbygga det du vill ha och skapa det hem som du drömmer om. Platsbyggda möbler hjälper till att utnyttja utrymmen bättre och med en skicklig snickare blir allt så mycket snyggare. När du väl anlitat en snickare så kommer du att få mersmak. Tänk på allt du kan skapa. Egna möbler, kojsängar, kistor och kanske en hel altan eller ett uterum.

Vattenläckor kan leda till kostsamma renoveringskostnader

10 mar 2021

Röris, rörmokare eller VVS-tekniker. Kärt barn har många namn och arbetar också med allt från att reparera vattenläckor till att installera värmepumpen och dra nya vattenledningar.

Att byta packning i en droppande kran kan man ofta klara själv, i alla fall om man vet hur man gör, men alla övriga VVS-arbeten kräver en kunnig rörmokare. Men det finns saker man kan göra om olyckan skulle vara framme och ett rörläckage uppstå. Att snabbt stänga av huvudkranen så att inte alltför mycket vatten hinner läcka ut kan minimera skadorna rejält. Det händer dock att huvudkranen inte fungerar eller att man inte hittar den. Då kan man i stället försöka täppa till läckan med hjälp av trasor och ställa en hink under röret, för att försöka samla upp så mycket vatten som möjligt.

Anlita en certifierad rörmokare

Vattenläckor och fuktskador är de mest kostsamma renoveringarna i ett hem. Att därför se till att alltid ta hjälp av en certifierad rörmokare vid alla typer av installationer kan spara mycket pengar. Köksblandare, diskho, rör och diskmaskin måste fungera perfekt. Dessa bör också ses över regelbundet för att upptäcka eventuella svagheter och fel innan de riktigt stora problemen uppstår.

Det finns även andra saker man kan göra för att minimera fuktskador, som att montera droppskydd under diskmaskinen. Det kan hjälpa vid ett läckage. Även badrummet kan med fördel regelbundet besiktigas av en rörmokare och det är viktigt att man särskilt håller koll på att avlopp och golvbrunn sluter tätt för att undvika fuktskador. Läs mer om rörmokare på denna hemsida: rörmokaregöteborg.biz

Dags för en förändring!

25 feb 2021

När hemmet börjar kännas trist och alldeles för välbekant kan en renovering vara på sin plats. Genom att måla om ett rum eller sätta upp nya tapeter kan man få hemmet att kännas som nytt igen.

Med enkla medel kan man förnya sitt hem, det behöver inte ens ta särskilt lång tid eller kosta alltför mycket pengar. Många gillar att förnya ofta och gör detta med hjälp av enklare saker, så som nya gardiner eller soffkuddar till exempel. Men om man vill gå steget längre kan man antingen måla om ett rum i huset eller kanske till och med sätta upp nya tapeter i någon klatschig färg. Att tapetsera behöver inte vara särskilt svårt eller avancerat, men man bör ha lite kunskap om hur det går till innan man sätter igång.

Verktyg för tapetsering

Det behövs en del verktyg för att kunna sätta igång med en tapetsering. Man behöver ha antingen ett lod eller vattenpass. Detta behövs för att man ska få tapeterna raka, ofta är det den första tapetvåden man mäter. En kniv eller sax för tapet behövs också. Man vill gärna att tapeterna ska vara raka och då är en vass kniv eller tapetsax lämplig.

De flesta är väldigt smidiga tapetverktyg och inte speciellt svåra att förstå sig på eller använda. En hink med vatten i och en tillhörande svamp är också bra. Detta används för att torka bort överflödigt lim. Ett tapetbord och en tapetutstrykare behövs också. Utstrykaren används för att släta ut tapeterna när de väl sitter på plats.

← Äldre inlägg