Anlita totalentreprenad till renoveringen

Det lönar sig oftast, åtminstone för den som inte har renoverat en bostad tidigare, att anlita ett byggföretag som har totalentreprenad. Om man inte har en sådan, bör man känna till hur en renovering av en lägenhet går till. Detta eftersom om man anlitar en delentreprenad, så bör man mycket väl känna till hur en renovering går till då det krävs att man är sin egen byggherre och planerar renoveringen på egen hand.

Anlitar man en delentreprenad bör man känna till i vilken ordning som de olika hantverkarna bör komma för att utföra sin del av renoveringen. Det innebär också att man måste lägga ett arbetsschema för hantverkarna när de ska komma och i vilken ordning.

Få hantverkarna komma när de ska

Ska man lägga sitt eget arbetsschema för en lägenhetsrenovering, till exempel i Stockholm, gäller det att man både kan i vilken ordning allt ska göras och att man får hantverkarna att komma på de dagar och tider som man kommer överens med dem om. Om man någon gång har varit med om att hantverkare som har sagt att de ska komma en viss dag och klockslag och sedan sett att de har försvunnit från jordens yta, vet att det inte är så lätt att få hantverkare att komma när de lovar att komma. Tycker man att dessa saker är svåra att få till stånd, kan det löna sig att i stället anlita ett hantverkarföretag som ger en totalentreprenad i stället.

Få ett allsidigt renoveringsbolag

Om man väljer ett byggbolag som har många olika hantverkare så kan man få hantverkare som är allsidiga och som kan allt som har med renoveringar att göra. Ibland kan det vara stressande att hålla uppsikt över hantverkare som ska komma och vara den som bestämmer över tider, och i vilken ordning som de ska komma för att utföra sin del av lägenhetsrenoveringen. Då kan det spara både tid och engagemang att slippe det och lägga det ansvaret på en firma som erbjuder totalentreprenad. Då tar de själva ansvaret för allting och erbjuder istället en kontaktperson som håller dig informerad om allting som händer och om du behöver välja någon särskild färg eller tapeter, kakel- och klinkerplattor. Det händer om man väljer ett byggbolag som kan erbjuda en totalentreprenad istället för en delentreprenad. I Stockholm finns det åtminstone över 80 sådana buggbolag. Välj den som har bäst referenser. Här kan du läsa mer om lägenhetsrenovering i Stockholm på: lägenhetsrenoveringstockholm.nu.

4 Nov 2019