Är din flyttfirma försäkrad?

Allt fler privatpersoner väljer bekvämligheten som finns i att anlita en flyttfirma och betalar för att slippa allt det jobbiga som kommer med en flytt. En betalning och ett pris som heller inte är så högt och detta särskilt om man ser till större städer där Stockholm med omnejd sticker ut och skiljer sig från mängden. Det är nämligen lite billigare att anlita en flyttfirma vid en flytt till exempelvis Huddinge än vad fallet är vid en flytt i exempelvis Kiruna och det här är något som kommer sig av den stora konkurrens som finns i Stockholm.

Man behöver således som privatperson i Stockholm inte fundera så mycket om kring huruvida priset hos en flyttfirma är rimligt eller ej – där kan vi direkt säga att det är det och ge ett jakande svar. Det som man däremot ska fundera över och fråga sig i Stockholm är följande: kan jag verkligen lita på den flyttfirma jag står inför att anlita? Här blir svaret att du – tyvärr i många fall – inte kan göra det.

Det finns nämligen ett ganska stort urval av flyttfirmor i Stockholm som erbjuder sina tjänster men som gör detta utan att lämna någon som helst garanti på jobbet och som dessutom inte jobbar mot någon försäkring. Det här kan med andra ord slå ganska hårt mot din ekonomi om något skulle hända vid din flytt till Huddinge; om den flyttfirma du anlitat krockar eller på något annat sätt har sönder ditt bohag så kommer det i slutändan att vara du som betalar.

Rådet här är följande: låt inte det billiga priset för en flyttfirma förblinda dig, utan se istället till vilken kvalitet den håller. Det tjänar du på i slutändan.

Vi nämnde ovan garanti och försäkring som något du aktivt ska hålla utkik efter och efterfråga hos en flyttfirma och som ytterligare säkerhet för dig så tycker vi även att du ska säkerställa företagets kvalitet genom andra frågor.

Be om referenser och kolla bokslut

Internet är i det här fallet ett väldigt bra verktyg som verkligen kan ge dig en bra bild gällande kompetensen hos den flyttfirma du står inför att anlita. Det du ska göra här är att kolla upp hur årsredovisningen ser ut, hur bokslutet var samt hur många anställda som finns. Det ger dig en bra grund att stå på inför en initial kontakt.

Vid denna kontakt så kommer nästa steg som du ska använda för att säkerställa att denna flyttfirma är pålitlig och kan sköta din flytt till Huddinge. Det innebär att du ser till att få nummer och kontaktuppgifter till andra personer som tidigare anlitat företaget fråga samt att du även ringer dessa för att höra hur de upplevt tjänsterna och servicen de fått.

Kort sagt – ska du anlita en flyttfirma i Stockholm så är följande ord viktiga att bära med dig: Garanti, försäkring, bokslut och referenser. Det tar inte lång tid att undersöka – men det kan i slutändan spara dig mycket pengar och en massa bekymmer.

8 Apr 2017