Att bygga timmerhus för framtiden

Den tid där hus enbart skulle vara billiga och funktionella är förbi. Idag har vi högre krav. Hus ska byggas av hållbara material på miljövänligt sätt. Och de ska vara estetiskt tilltalande!

Våra bostäder fortsätter att fascinera oss. Det har de alltid gjort och det kommer de alltid att göra. Det ligger inga underliga och udda intressen i det. Våra bostäder är våra skydd. Mot främmande människor, mot väder och vind. De är privata och de utgör grunden för våra liv. Där slappnar vi av. Där gråter och skrattar vi, där älskar och grälar vi.

Ett nytt hem och ett annorlunda hus är ett ständigt löfte om förnyelse och om mänskliga möjligheter. Vi bedömer automatiskt för och nackdelar i varje bostad vi besöker. Vi tar med oss idéer och lärdomar. De kunskaper våra förfäder samlat genom årmiljonerna slutar inte idag utan fortsätter utvecklas så länge människan finns kvar.

Ett hållbart material med potential

Det är lätt att förälska sig i timmerhus. Det är ännu lättare att bli intagen av vackra välbyggda timmerhus. När man börjar intressera sig för dessa speciella hus är det så spännande och attraktivt att man får svårt att tänka sig något annat material.

Så, vad är då så speciellt med just timmerhus? Trä som trä, eller varför inte tegel? Timmer, speciellt från långsamväxande trädarter, är unikt. Det håller i århundraden och förblir vackert med mycket små åtgärder. Träet andas och håller och släpper fukt medan utetemperaturerna varierar.

Det är sunt för hälsan och det gör gott för själen med naturmaterial. Det sparar in på energikostnaderna och kombinerat med större ytor av välisolerat glas ger det en alltigenom hälsosam atmosfär för det dagliga livet.

Ett hus för livet eller för fritiden

Ja, fritiden är förstås en del av livet, fast olika stor för olika människor. Tanken bakom påståendet är den att du väljer själv. Du kanske bor i en större stad, i villa eller lägenhet. Då kan timmerhuset vara ditt vackra andningshål och din återhämtning. Din vackra fritidsbostad med mörkt timmer och ljust glas som du längtar till.

Står du i begrepp att bygga en villa är timmerhuset lika attraktivt. Ett unikt hus byggt av de bästa material som finns och med ett utseende som slår allt. En investering för livet och en plats att återvända till efter varje arbetsdag och varje resa.

Ingenstans mår människan bättre än i en egen bostad av tillräcklig storlek och tydlig naturlig design. Läs mer om timmerhus på denna sida: https://www.timmerhus.biz/

6 Oct 2020