Att göra om hemma behöver varken vara särskilt svårt eller dyrt

Dags att renovera huset? Ska du måla om och är i behov av en skicklig målare? Anlita rätt målare för dig - på dina villkor och skapa just det hem du drömmer om. Be om en offert från en duktig målare.

Är det dags att skapa en ny och fräsch känsla i hemmet och renovera? Varför inte en spännande och glad tapet eller kanske nya, fräscha nyanser av årets färger. Blått, lila, beige och grönt är både trendiga och klassiska färger. Så varför inte skapa en tidlös grund i varmt beige ton och kontrastera med en kulör eller tapet som säger wow. Tänk dig en helt mörkblå vägg med guldiga detaljer. Eller ett grönt rum med möbler i guld och beige. Låt fantasin spira!

Privatpersoner i Sverige har rätt till ROT-avdrag upp till 50 000 kronor per år, vilket omfattar arbete utfört i hemmet och målare ingår självklart. Att måla är något alla kan, men att anlita proffs gör att det går både fortare och blir av högsta kvalitet. En målare är expert på för- och underarbetet och vet vilka material och färger som passar bäst. Du väljer kulören - de utför!

Anlita en bra målare

När det är dags så se till att kolla runt en del och jämföra - hitta en kvalitets leverantör med tjänster som breder sig även utanför måleri och tapetsering. En målerifirma som hjälper till i samband med försäljning. Ofta kan värdet på en bostad höjas i samband med försäljning då det ser nytt och fräscht ut. Så ta in en offert på målning inför bostadsförsäljning.

Ska det målas inomhus, kanske utomhus eller är ni en bostadsrättsförening som vill förnya era trapphus? Be om kostnadsfria offerter hos olika måleriföretag. När beslutet är taget och proffs ska anlitas, se då gärna till att hitta en helhetsleverantör. Vid renovering är det ofta mer än målning/tapetsering som utförs. Hos vissa firmor kan du även få utfört badrums- och köksrenovering, andra renoveringsarbeten och snickerier. Gäller det kontors och underhållstjänster - ta in en offert, luta er tillbaka och låt proffsen sköta resten.

Referenser och rekommendationer

Hur ska man välja? Ofta säljs hantverkstjänster på rekommendation - någon som känner och har testat. Be om referenser. Vad har företaget gjort förr? Se till att de är försäkrade och innehar gällande F-skatt. Fråga om företagets miljötänk, hur länge de varit i branschen och testa deras flexibilitet och kreativitet.

19 Mar 2020