Badrumsrenovering i Täby

Bor du i Täby och funderar över att renovera om ditt badrum? Badrummet är en plats i huset som man spenderar väldigt mycket tid i och det är också ett ställe i huset som har förmågan att avgöra hur folk utifrån uppfattar huset eller lägenheten. När man planerar sin badrumsrenovering måste man ta hänsyn till praktiska förhållanden, utrymme och design. Därför kanske inte en badrumsrenovering behöver slutföras över en helg. Att genomföra en badrumsrenovering kan vara tidskrävande och ett stort projekt som står på väldigt många personers prioriteringslista, antingen genom att renovera själv om man har den kunskapen eller anlita en firma.

Gör man sin badrumsrenovering i Täby kan man spendera en blygsam summa om man gör det själv, hittar man å andra sidan den rätta hantverksfirman för badrumsrenovering kan man spara en förmögenhet. Det som är viktigt är att se till att firman är certifierad, annars kan det bli svårt att till exempel få ersättning från försäkringsbolag om det skulle bli fel på installation och renovering. Väljer man en pålitlig och certifierad firma för badrumsrenovering i Täby kan man lita på att de kan ge dig garanti på arbetet de utför.

Man ska inte glömma bort att en väl gjord renovering av badrummet inte bara ger glädje och mer livskvalitet, det kommer också öka värdet på hemmet. Det är den bästa investeringen man kan göra för att öka värdet på bostadsrätten eller sitt hus. Har man till exempel planer på att sälja sitt hus eller bostad finns det chans att tjäna mer pengar. Att sälja sin bostad är en stor affär som alla vill gå med vinst på och det har visat sig att just en badrumsrenovering är det bästa sättet för att öka värdet på sin bostad. Ett tips är att satsa på neutrala färger och en modern fräsch stil till badrummet.

Att tänka på vid badrumsrenoveringen

Om man ska renovera badrummet och byta det mesta kring vatten och avlopp så kan det vara bra att byta rör hela vägen från källaren. Då försäkrar man sig att allt är fräscht hela vägen, bor man i lägenhet är det oftast föreningen som har hand om stammarna.

När det kommer till att välja kakel eller klinkers, matta eller en kombination så finns det en hel del valmöjligheter. Ett tips är att välja kakelplattor i storleken 15x15 cm för att få ett snyggt fall mot golvbrunnen. Man kan också välja större golvplattor i badrummet och mindre plattor i en avgränsad duschdel.

När det kommer till belysning i badrummet så är det oerhört viktigt att tänka på att det ska vara funktionellt och samtidigt klar och ren för att underlätta vid städning och rengöring. Det som ger bästa möjliga ljus är att ha en ljuskälla i taket helst i ögonhöjd vid badrumsspegeln. För att utesluta fuktskador i badrummet så kan man installera en badrumsfläkt med automatisk fuktstyrning om bostaden inte har ett slutet system med värmeåtervinning.

Att välja inredning till badrummet kan ibland kännas svårt och inte alltid så lätt, men det man i första hand kan tänka på är om man vill ha dusch, badkar eller en kombination. Sedan styr valet av blandare, vill man ha en takdusch eller det enklare duschsetet kanske? Utefter det kan man välja storlek på badrumsmöbler, tvättställsblandare, storlek och spegelskåp samt vilken typ av toalett.

11 Aug 2017