Behöver du asfaltera din gård?

Funderar du på att göra om din gård? Gård, är kanske ett ord som inte så många längre använder. Begreppet kommer sig av att man tänker sig en del av sin tomt som ett tomt utrymme, oftast på landsbygden, där marken är billig. Där kan man se stora gårdar, framför eller bakom huset, med stora utrymmen för olika bilar som man ofta behöver när man bor på landet. Inne i städerna där marken däremot är dyr, ser man sällan stora gårdar, med outnyttjad mark. 

Svårt hitta parkering för sin bil i städerna

Tvärtom är oftast varenda centimeter utnyttjad till max. I städerna ser man helt andra problem, som att veta var man ska parkera sin bil. I storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö spenderar bilägare mycket tid på att åka runt sitt villakvarter, eller flerfamiljshus för att hitta en plätt där de kan parkera den. Kan man i stället anlägga en asfalterad plats invid sitt hus, eller radhus har man försäkrat sig om att man alltid har en parkeringsplats. Många tar den chansen och bygger antingen ett garage, eller en carport på sin tomt.

Asfaltera en del av din tomt?

Då behöver man oftast asfaltera en del av tomten där bilen ska stå. Det är bra mycket billigare att bygga en carport, än ett garage. Dessutom behöver man bygglov för att bygga ett garage, eftersom man då gör en förändring av huset, eller en tillbyggnad av huset. Asfalterar man en del av tomten, kan man samtidigt göra en lekplats om man har större barn. Ofta vill de kunna åka inlines, eller åka på sin skateboard. I de fallen behöver de ett plant underlag. Eller varför inte bygga en uteplats för tennis, basketboll eller en plats där barnen kan öva på sin forehand? Då kan man ta steget längre och anlita en linjemålare som kommer och ritar upp linjer för de olika planhalvorna. Något som de som älskar basketboll verkligen gillar. Vad för man inte för att barnen ska komma ut mer i friska luften?

Anlita proffsen för heta arbeten

Behöver du ett omrpde på din tomt som är asfalterad kan du rådfråga ett asfalteringsföretag om hur du bäst går till väga. Att asfaltera på egen hand är väldigt svårt. Det är få som har de maskiner som krävs för det heta arbetet. Underlaget kan du läsa dig till hur du gör. Finns många bra tips på internet, om du är händig. Själva asflateringen bör du be att en professionell asfalterare gör åt dig så att det blir bra. Är du osäker på hur du ska göra med underlaget, kan du fråga samma asfalterare om vad det kostar att be dem göra det åt dig.

16 Feb 2018