Behöver er BRF fastighhetsskötsel?

Är man medlem i en ekonomisk bostadsrättsförening (BRF) har man ju ett stort ansvar för fastigheten. Det är oftast något som behöver ordnas, renoveras, fixas och repareras i en fastighet. Är det inte tak och fasad, är det VVS-rör, trapphusmålning, innergårdsrenovering eller något annat. Är man klok kan man "abonnera" ett fastighetsförvaltarföretag. Då ansvarar de för allt som har just med fastigheten att göra. Ska det till en rörmokare som måste komma och reparera skadade rör, då gör fastighetsförvaltaren det. Ska man göra någon renovering i sin egen bostadsrätt, måste man kunna vända sig till den som man abonnerar tjänsterna från. På det sättet vet man vilka hantverkarna är, hur de jobbar och att de inte är konstiga eller har ett bemötande som inte är okej.

Anlita företag till fastighetsskötsel

Varför inte anltia ett företag med hantverkare som även kan ta hand om allt som har med fastighetsskötsel att göra? Då har de alla sorts hantverkare i det egna företaget; rörmokare, målare, sådana som har våtrumsbehörighet och alla viktiga certifieringar. Vill det sig riktigt väl kan de till och med erbjuda städning, snöskottning, och ta hand om bostadsägarnas tvätt. De kan plantera i innergårdarna och se till att allting fungerar som det ska i fastigheten. Det är en trygghet att ha samma hantverkare som gör allt arbete. Uppkommer något behov, då kan ett och samma företag ordna upp det.

Stockholm har flest BRF:er

I Stockholm finns det minst 8.500 BRF:er. Det gör att flest människor som bor i en BRF finns i Stockholm. Det finns en stor efterfrågan på duktiga hantverkare, som kan erbjuda så breda tjänster som det bara går. I Stockholm finns det nästan 5.000 olika hantverkare vilket ger en hantverkare på två BRF:er. Efterfrågan och trycket på hantverkare är stor. Det finns gott om arbete för alla slags hantverkare, med andra ord. Med tanke på hur många hantverksfirmor det finns är det viktigt att när man anlitar en hantverkare vill man och bör man anlita endast seriösa sådana, så att man får just det hantverk som man vill ha.

Så hittar man rätt hantverkare i Stockholm

Känner ni inte till någon hantverkare redan nu, kan man alltid börja med att googla hantverkare Stockholm. Då borde det dyka upp flera sådana som arbetar i Stockholm. Man bör kontrollera dem och efterfråga referenser. Man kan även kontrollera omdömen om de olika företagen, till exempel på reco.se. Där kan man se hur de har bemött och arbetat med tidigare kunder och vad de har tyckt.

23 Aug 2018