Braskaminer i Göteborg ska vara enkelt och prisvärt

Installation av braskaminer i Göteborg ska vara en enkel och smidig operation och inte ett dyrt storprojekt som i slutändan kostar mycket mer än det smakar.

Det finns flera anledningar till varför man vill ha en braskamin. Mysfaktorn är bara en av många. Moderna braskaminer av idag är så pass täta och effektiva att de har blivit en mycket bra lösning för att värma upp ett hem.

Förr i tiden räknade man med att endast 40 % av kaminens värme kom hemmet till godo. I dag är den siffran 80 %. Med de priser som finns på el och olja idag blir vedeldad braskamin ett mycket intressant alternativ vid uppvärmning av ett hem. Läckage av frigjorda ångor är också minimala med moderna braskaminer.

Braskaminer höjer värdet på huset

Inte nog med att kaminen är mysig och innebär ett ekonomiskt sätt att värma upp huset, när du väljer att installera en braskamin i Göteborg har du också fått en fastighet vars värde stigit med 10 %. Mäklarsamfundet gjorde en genomgång av fastighetspriser i olika områden och kunde konstatera att detta var siffran som skiljde hus åt som i övrigt var helt lika.

Men i slutändan vill vi ha en kamin för att vi älskar att sitta och titta in i elden. Vi har det med oss från våra förfäder som i generationer suttit runt elden om kvällarna, grillat sin mat och berättat historier. Brasan är en samlingsplats och en plats för ro och avkoppling. Förr, nu och i framtiden.

21 May 2022