Bygga hus med byggsats

Har du drömmar om att bygga hus? Med en byggsats kan drömmen slå in! Fast du kanske funderar på vad som egentligen ingår i en byggsats? Och är det någonting mer än bara det materiella?

Att drömma om att bygga hus är vanligt. Det är inte så konstigt kanske. Man har ju då chansen att få utforma sitt drömboende från scratch. Det är inte dåligt det. Man dagdrömmer om alla delar huset ska sättas ihop av. Bjälkar och brädor, dörrar och fönster. Men om man väljer att köpa en byggsats, är det mer än så. En byggsats innehåller allt material som behövs, förutom själva arbetet med tomten och marken. Man kan säga att allt ovanför marknivå ingår.

Vad innehåller en byggsats för hus?

Vad brukar då en byggsats för hus vanligtvis innehålla? Först och främst ytterväggar och allt som hör där till. Fönster, dörrar, isolering, vindskydd … Det innehåller allt takmaterial, såväl inne som ute. I byggsatsen kommer även innerväggar, golv, trappa, lister, fönsterkarmar – you name it! Såklart ingår även inredning till kök och våtrum: spis, ugn, tvättmaskin, toalett o.s.v. Om du hittat en aktör och byggsats som du gillar, kolla då även upp om immateriella saker ingår. Med det menas t.ex. hjälp med kalkyler, avtalsvillkor, färdigställande av huset och besiktning.

Från att marken är iordningställd ska alltså en byggsats innehålla det som behövs för att bygga ett helt hus. Inklusive säkerställd kvalitet. Från första hammarslaget till inflyttningsklart. Lycka till med din husdröm!

28 Dec 2021