Bygga hus som förr i tiden

Är det dags att bygga ditt eget hus? Din egen plats på jorden som du får bestämma över helt och hållet? Varför inte satsa på ett hus som är gediget och dessutom går att flytta om du vill någon gång.

När man började bygga hus så var det kanske mer att kalla för kojor eller hyddor. Man tog helt enkelt vad som fanns och fäste ihop det så gott det gick. Men ju mer tiden gick desto mer utvecklades byggtekniken till något som mer eller mindre fortfarande finns på marknaden.

Nämligen hus som är byggda av timmer. Inte fina kapade plankor utan hela stockar som kommer direkt från träden. Och som sedan fästs ihop genom att man gör utskårningar i hörnorna.

Isolering i fasaden

Det vanliga byggnadssättet är att du skapar en stomme som du sedan isolerar och sätter en fasad på. Men med timmerhus så behöver du inte göra någonting mer än att sätta ihop timret. För det som är stommen är också fasaden och dessutom har träet tillräckligt med isolering för att intet extra ska behövas.

Vad du ser är helt enkelt det du får, både på utsidan och insidan. Och det är många som bestämmer sig för att inte göra något åt insidan utan behålla den timrade stilen som är mycket klassisk och mysig. Lägger du till en fårskinnsfäll och en kamin som knastrar varmt och ombonat så har du skapat dig en riktig oas där du kan njuta riktigt ordentligt. Läs mer om timmerhus på denna sida: byggatimmerhusstockholm.se

23 Apr 2021