Byt dina fönster och se bättre ut

Svårt att se ut genom rutan? Är dina fönster repiga eller fönsterbågar trasiga och har hängt med länge kan det vara dags att byta till snygga och moderna fönster. Ett byte skadar aldrig.

Den dagen fönstret hänger på sned eller haspen gått av kan det vara alldeles för sent. Kanske har du gått i tankarna om att göra något åt saken eller åtminstone be någon hjälpa till att lösa problemet. Men av någon anledning har det bara inte blivit av. Så här kan ett tidigt scenario se ut. Det tar emot när fönstret ska stängas så du får rycka och dra eller lirka tills du får ett utbrott. Det ser illa skött ut eftersom färgen har flagnat och hänger i långa trådar längs med fönsterbågarna. Glaset i rutorna är repigt och det är svårt att se ut, allt får ett blurrigt utseende.

Välja rätt fönster för en storstad

När du vill göra ett fönsterbyte i Stockholm ligger utmaningen i att välja rätt sorts fönster och det kan vara en riktig svår konst för den som är ovan. Är det första gången du funderar på att byta dina fönster gör du rätt i att titta vad marknaden har att erbjuda. Vill du ha kvar den sortens fönster du har nu eller vågar du dig på ett byte till något helt annat? Men innan du sätter fart och botaniserar bland alla fönster kan det vara värt att tänka igenom varför du vill byta och vad du vill vinna på att byta. Är du ute efter en energibesparing? Vill du ha fönster med självrengörande glas? Behöver du fönster som dämpar bullret i storstaden så ska du titta på fönster med bra isolering och ljuddämpande funktion.

Arkitektur och modetrend

Det är ju faktiskt så att man inte bara kan titta på vad man vill ha och byta direkt. Viss hänsyn ska väl ändå tas till arkitekturen av huset eller byggnaden. Är fastigheten byggd på tidigt 1900-tal så ser det förmodligen helt annorlunda ut än en byggnad från -70 talet. Väl inne på 2000-talet kan det återigen vara en annan stil. Någonstans på vägen till bytet av fönster behöver man ta hänsyn till utseendet på ett hus även om det viktiga sitter på insidan eller som i detta fallet i fönstrena. Utöver hänsyn till arkitektur vill du spara energi, ha nya rutor så du kan se ut, tåliga fönsterbågar och sist men inte minst, ett bra pris.

10 Mar 2020