Dags för en förändring!

När hemmet börjar kännas trist och alldeles för välbekant kan en renovering vara på sin plats. Genom att måla om ett rum eller sätta upp nya tapeter kan man få hemmet att kännas som nytt igen.

Med enkla medel kan man förnya sitt hem, det behöver inte ens ta särskilt lång tid eller kosta alltför mycket pengar. Många gillar att förnya ofta och gör detta med hjälp av enklare saker, så som nya gardiner eller soffkuddar till exempel. Men om man vill gå steget längre kan man antingen måla om ett rum i huset eller kanske till och med sätta upp nya tapeter i någon klatschig färg. Att tapetsera behöver inte vara särskilt svårt eller avancerat, men man bör ha lite kunskap om hur det går till innan man sätter igång.

Verktyg för tapetsering

Det behövs en del verktyg för att kunna sätta igång med en tapetsering. Man behöver ha antingen ett lod eller vattenpass. Detta behövs för att man ska få tapeterna raka, ofta är det den första tapetvåden man mäter. En kniv eller sax för tapet behövs också. Man vill gärna att tapeterna ska vara raka och då är en vass kniv eller tapetsax lämplig.

De flesta är väldigt smidiga tapetverktyg och inte speciellt svåra att förstå sig på eller använda. En hink med vatten i och en tillhörande svamp är också bra. Detta används för att torka bort överflödigt lim. Ett tapetbord och en tapetutstrykare behövs också. Utstrykaren används för att släta ut tapeterna när de väl sitter på plats.

25 Feb 2021