Dags renovera fasaden?

Det är sommar och sommar brukar innebära renoveringar för alla som är villaägare. Så är det. Det är bara att acceptera att som villaägare bör man ständigt vara beredd att dra på sig blåstället och greppa penseln, hyveln eller hammaren, beroende på vad det är som ska renoveras. Är det dags att renovera fasaden? Det är ett drygt arbete om man skulle göra det själv. Då kan det pågå under hela semestern om man ska göra det på egen hand. Då går det mycket snabbare att anlita målare som kommer och gör det på mindre än en vecka. Varför inte anlita målare i Uppsala som gör fasadrenoveringen åt dig?

När du behöver målare i Uppsala

Behöver du målare i Uppsala? Det finns ett tiotal målare som erbjuder renoveringar både inomhus och utmohus. Då är det viktigt att välja någon som har arbetat med det i flera år. Välj en som har både erfarenhet och rätt utbildning för jobbet. Välj en målarfirma som tycker att det är viktigt med kvalitet, som tycker att kunderna är viktiga och som är mån om att lyssna på dem och som lägger en ära i att arbetet gör så att kunderna blir nöjda. Det finns de som ger garantier på sitt arbete och som garanterar att kunderna blir nöjda. Här kan man gå till väga på olika sätt. Ge nöjd-kund-garanti är ett sätt. Att hålla sig med egen kvalitetssäkring är ett annat sätt. 

Renovera fasaden mer än bara pensla färg

Att renovera hus, innebär mer än att bara pensla på med färg, det vet alla seriösa målare. Det är viktigt att ta bort all flagnad färg, om det finns det. Sedan bör man arbeta ordentligt med underlaget och ersätta allt gammalt och dåligt material med nytt och fräsct sådant. Ser man då till att materialet är bra och fräscht och färskt, håller fasaden för minst 20 år framåt. När man sedan målar med grundfärg och den valda färgen kommer en rätt fasadrenovering att höja värdet på hela villan och gör att huset håller för många år framöver.

Måla om fönster och knutar och källare

Många vill passa på att måla om fönster, knutar och källare när man målar om fasaden. Att inte måla om fönster, gör att de kommer att synas att det inte är åtgärdat och kommer att se fulare ut än förut. Ska man då göra om hela villan så att den är fin är det viktigt att även måla om resten av huset. Här kan du läsa mer om målare i Uppsala: https://www.målareuppsala.net.

19 Jun 2019