Därför är golvslipning det bästa för dina golv

Alla som någon gång har haft slitna golv, kanske önskar att de har kunnat riva ut dem och lägga helt nya golv. Det är inte så konstigt. Golven som vi har där hemma, kan man snabbt tröttna på. De utsätts ju för dagligt slitage. Har vi husdjur hemma, är det ju på golvet som deras tassar slits mest. Barnen leker på golvet, det är på golvet våra vassa skor kliver på. Det är en hel del som våra golv får utstå. Men i stället för att riva ut dem och ersätta dem med nytt, kan man på ett mycket framgångsrikt sätt, slipa om dem och få en helt ny yta.

Så slipar man om golv

Det viktigaste som man behöver är en riktigt bra golvslipningsmaskin. Har du inte gjort det förut, är et inte så bara att expermintera på de egna golven. Råkar du stanna på en enda fläck lite för länge, kan du i misstag åstadkomma ett hål i golvet i stället för en fin yta. Därför behöver man ha en vana av hur du rör dig jämnt över govlet med en slipningsmaskin för att arbetet ska bli bra och du får ett fint golv. Är du däremot skicklig på att slipa golvet med en golvslipare, får du  i stället ett otrligt vakcert golv, som nästan är som nytt igen. Du behöver även veta att du har minst 2,5 centimeter av golvets yta som du kan slipa. Det är svårt att fastställa på egen hand. Det behövs en professionellt yrkesman som kan fastställa en sådan sak.

Moderna slipmaskiner är effektivare

Många tänker på golvslipningen som ett mycket dammigt arbete, men de moderna slipmaskineran fungerar samtidigt som dammsugare och du slipper allt det fina damm som brukar komma ur golvslipmaskinerna. De är dessutom mer effektiva än de gamla, vilekt gör att arebtet går mycekt snabbare än förut. När du slipar om ditt goplv så får du på ett helt anant sätt tillbaka det ursrpungliga golvet såsom det var när det ännu var nytt. Man tar helt enkelt upp en helt ny och fräsch yta på golvet. Efteråt måste man behandlöa golvet för att skydda det. när du väl har slipat om golvet komemr det att hålla för minst 40-50 år till. På det sättet kan man faktistk ha ett fint trägolv i minst 80-90 år. Och det är miljövänligt att inte bara köpa nytt, slita och slänga, utan att renovera och slipa om. 

4 Jan 2019