Därför bör du alltid anlita proffsiga målare

Det är många som tror att det är lika lätt i verkligheten att arbeta med renoveringar som det är i TV program som numera går på nästan alla kanaler, saken är den att det är mycket mer arbete bakom varje renoveringsarbete än det som man ser på TV. Bakom kameran arbetar man med underlaget innan det är dags för själva måleriarbetet. Och utan det underliggande arbetet blir målerierna heller inte bra. Det är bara en av anledningarna som man bör anlita en proffsig målare som göra arbetet med renoveringarna åt en.

Erfarenhet av tidigare måleriarbeten

En målare har så stor erfarenhet av tidigare arbeten, och är det en ung målare, har hon, eller han fått så mycket traineearbeten, praktikarbeten så att när det är dags för deras verkliga arbete har de redan hunnit få flera 100-tals timmar med träning innan de är klara som målare och kan börja jobba utanför utbildningen. En erfaren målare kan känna igen tecken på till exempel fukt i fasaden eller byggnaden och kan slå larm om att något inte står rätt till. En erfaren målare kan också komma på lösningar som en lekman inte gör. Det händer för det mesta olika saker under en renovering.

Kunskap om säkra arbetssätt

En målare vet hur hon, eller han ska arbeta på det säkraste sättet för att det inte ska hända någon olycka. Säg att man ska måla vindskivorna på sin villa, och ska balansera flera meter högt upp i luften. Då kan man inte använda en vanlig stege, som på bilden. Det är livsfarligt. Säg att man har bara lite anlag för svindel och det flimrar till under en sekund. Då gäller det att inte tappa balansen och ramla ner från en så hög höjd. Då gäller det att ha en riktig arbetsställning, eller en säker byggställning där man kan tappa balansen utan det riskerar din hälsa. På en sådan kan du även ställa ifrån dig målarburkar, penslar och annat som man kan behöva under ett renoveringsarbete.

Vetskap om underlagsarbetet

En annan sak som en proffsig målare kan är att arbeta med underlaget på rätt sätt. Det är inte bara att börja måla med en pensel på en vägg. Innan man kan det är det viktigt att underlaget är så slätt det bara kan vara. För att få till det på det sättet är det viktigt att både spackla, slipa och sandpappra, ersätta sjukt eller dåligt material med nytt och fräscht.

8 Apr 2019