Det är lätt att hitta företag som arbetar med stuckatur i Stockholm

Företag som sysslar med stuckatur har fått en stor genomslagskraft i Stockholm. Här finns mängder med äldre hus som har utsmyckats med stuckatur. Till slut måste de renoveras eller göras om.

Stuckatur kommer från det italienska ordet stucco. Man skulle kunna säga att det är ett namn som innefattar alla olika blandningar av det som används när du vill skapa en yta som inte är slät. Det gäller i första hand att få till en dekoration som är tilltalande och ger en känsla av att en plats är gedigen och kanske gjord i lite äldre och fashionabel stil. De medel som används för att blanda till en hållbar smet är gips, marmormjöl och en dos med lim så att det klibbar ihop ordentligt. Det här behärskar så klart alla stuckaturföretag i Stockholm som vill vara företag du kan räkna med när du ska anlita dem för en reparation eller ett nybygge.

Lite mer om stuckatur

Det är vanligt att man använder så kallad stuck för att skapa taklister, men mest känt för allmänheten är nog att det tillverkas takrosetter i interiören. När det används så i arkitekturen, som dekorativa inslag, främst i taket, så kallas det för stuckatur. Om du vill kan du även skapa detaljer som är mer som skulpturer, men det går även bra att bara ha det som ytbehandling. Denna kan till och med färgas, så det finns ingen gräns för hur mycket ett stuckaturföretag i Stockholm kan skapa.

3 Mar 2022