Det finns målare i Solna som är duktiga på att måla både in- och utvändigt

Vill ni sätta lite ny färg på tillvaron? Varför inte måla om huset? Eller måla sovrummet blått så att det känns som man är nära havet då man vaknar? Det finns målare i Solna som är bra på färg.

Det finns många som ägnar sin dyrbara semester åt att renovera och måla. Varför göra det när det finns kompetent hjälp att få? Tänk att slippa stå på stegar eller att behöva flytta byggställningar. Man kan till och med ta den där semesterresan och i stället komma hem till ett helt färdigmålat hus. Det finns företag med stort kunnande med gedigen hantverkskompetens. Vi vet alla att man inte får fuska med grundarbetet som spackling, skrapning och slipning. Gör man det får man snart måla om igen. Så att välja en målare som har varit i branschen länge kan vara bra. Vill man vara helt säker kan man också be om referenser.

En man målar ett hus

Få hjälp med att välja rätt kulör

Att också välja färg av bra kvalitet är viktigt om man vill ha ett bra slutresultat. En bra målare kan dessutom hjälpa till med rekommendationer då det kommer till kulör. Ett mindre rum kan se större ut om man målar det i ljusa kulörer. Kanske vill man ha ett mer ombonat intryck och då kanske man istället ska välja en lite mörkare färg. Man kan också välja mellan hur blank eller matt färgen ska vara. De senaste året har trenden gått mer åt matta färger men i ett kök kan det vara bra att välja en färg med mer glans. Detta för att det är lättare att rengöra en glansig yta då en matt tenderar att få skiftningar om man gnuggar och putsar för mycket på den.

Att inte slarva med detaljerna viktigt

Det finns oändliga möjligheter då det kommer till färg. Ibland kan man med fördel sätta färg även på innertaket och frångå det klassiskt vita. Även tak och golvlister kan målas i andra kulörer och då förslagsvis i färger som går ton i ton med väggarna. Det finns målare i Solna som gärna hjälper till med detta och som inte slarvar med detaljer som lister och hörn. Detta är jätteviktigt för helhetsbilden. Innan man bestämmer sig kan man be ett måleriföretag att komma på hembesök för att sedan lämna offert. Det finns flera företag som gör detta kostnadsfritt. Läs mer på: https://www.målaresolna.nu

9 May 2020