Det här skiljer markisföretagen åt i Norrköping

Ska man handla markiser vill man givetvis göra det hos ett företag som matchar ens behov bäst. Vissa vill köpa en ny markis snabbt och smidigt, och då kan det vara läge att handla från en av de butiker som erbjuder hemkörning och betalning på internet. Vissa kanske vill klämma och känna på tyget och få personlig service av kompetent personal, och då kan den mindre, och mer nischade, butiken vara den som bör väljas.

I Norrköping finns flertalet butiker att välja mellan som säljer markiser. Mellan dem finns dock skillnader vad gäller priser, utbud och läge. Vissa ligger mer centralt i Norrköping, medan andra ligger mer utanför stan. I den här artikeln kan du läsa hur de olika butikerna skiljer sig åt. Förhoppningsvis har du lättare att veta hos viken typ av butik du bör handla i efter att ha läst den här texten. Utbudet Utbudet skiljer sig markant mellan de olika butikerna. I centrala Norrköping finns mindre, och mer specialiserade butiker som också erbjuder ett mer detaljerat och välsorterat sortiment. Dessa butiker har många olika typer av markiser – inte bara fönster- och terrassmarkiser, som troligtvis är de vanligaste typerna.

Mindre nischade butiker utanför stan

Strax utanför Norrköping finns lite större butiker med ett mer ”allmänt” utbud av markiser. De är inte alls lika nischade och erbjuder endast de mest populära typerna av markiser. Uppenbarligen passar de två olika typerna av butiker olika kunder.

Något som skiljer de olika typerna butikerna åt är inte minst tjänsterna med internetbetalning och hemkörning, som ofta finns hos de större varuhusen. Här kan man sitta bekvämt hemma i sin soffa, beställa markiserna och få dem hemkörda till dörren inom loppet av några dagar.

Fördelar och nackdelar

Samtidigt finns det givetvis nackdelar med detta. Det krävs att man känner till sitt hus bra, vet vad som fungerar på förhand, och att man har mätt ut sina fönster eller terrassen korrekt. Går man istället till en mindre butik, finns personal som har gott om tid att ge service, råd och förslag till dig och vilka markiser du bör köpa. Passar markisen till fönstret? Ska du ha dem ute i väder och vind? Många faktorer spelar in, och det kan vara bra att prata med någon som ger personlig service. Är man dock händig och kunnig själv kanske det passar lika bra att välja markiser på nätet och sedan få dem hemkörda.

Kundservice och support

Mindre och större företag har givetvis lite olika möjligheter att ge sina kunder support. Medan de mindre företagen kan ge mer personligt inriktad support, och ofta mer kompetent dessutom, kan de större varuhusen erbjuda mer flexibel sådan. Hos de större varuhusen finns kundsupport som sitter redo att ta ditt samtal till ganska sent på kvällen. Mindre butiker tenderar att ha lite kortare öppettider och därmed också mer begränsad support.

Fördelarna och nackdelarna med att handla på en liten, mer specialiserad butik, respektive ett större varuhus är många. Vad man bör välja beror helt enkelt på ens situation.

8 Jan 2017