Dränering är för husets bästa i Stockholm

Det är viktigt att ha en dränering för husets skull. Fukt har en tendens att söka sig in i hus, har man källare märks det först där. Med dränering kan du hålla huset fritt från fukt i Stockholm.

Att göra en dränering är ett effektivt sätt att hålla fukt borta från huset. Fukt har en tendens att tränga sig in i huset och det räcker inte med det. Den sprider sig helt otroligt fort. Fuktskador i huset vill man inte ha. Fukt kan dessutom leda till mögel och mögel i huset vill man ännu mindre ha. Det är både billigare och bättre för huset att göra en dränering istället. Med en dränering håller man det torrt runt omkring huset, allt för att stoppa fukten från att nå grunden. Har det börjat komma in fukt i huset märker man ofta det främst om man har källarplan. Man kan se fukt längs väggarna, gör man det, då är det akut.

Hur länge håller en dränering?

En dränering är rent av en investering för sig själv. Den håller huset fritt från fukt, dessutom kan den hålla sig i många år. En del påstår att den inte behöver göras om förrän efter 20 till 50 år. Det är en lång tid och handlar då om en engångskostnad just för stunden. Jämfört med hur mycket huset är värt, så är inte en dränering så mycket. När man gör en dränering kan man dessutom ha rätt till rot-avdraget vilket kan ge ett rejält avdrag på kostnaden.

10 Aug 2021