Drömmen om en inglasad balkong

Sitter du och huttrar på din balkong? Tittar du avundsjukt på grannarna som myser på sin inglasade och ombonade uteplats? Det är din tur nu att investera. Att glasa in en balkong går snabbt.

Köpte du din lägenhet för länge sedan? Kanske var det inte alls vanligt att glasa in balkongerna då. I takt med att samhällsstandarden ökar och folk kräver högre livskvalitet har allt fler föreningar valt att glasa in alla eller enskilda balkonger. Kanske är det så att er bostadsrättsförening planerar att göra en gemensam upphandling för balkonginglasning i Västerås. Kolla det först. Det blir alltid lite billigare om entreprenören får göra ett gäng balkonger på samma ställe istället för att rycka ut för enbart en inglasning. Det är vanligt att föreningar upphandlar större investeringar tillsammans, såsom säkerhetsdörrar, fönster och ja, balkonger. Det blir en bättre lösning både för de boende och för entreprenören.

Vilken stil vill du ha?

Hur vill du då att din balkong ska se ut? Ska det vara helglas från golv till tak eller vill du ha kvar ditt räcke och enbart ha glas upptill? Många moderna byggnader har helglas och istället frostat eller färgat glas och ibland med mönster på. Vad får ni välja på där ni bo? Troligtvis finns det regler som begränsar dig, allt för att det ska vara enhetligt och inte se allt för brokigt ut. Gör ni en gemensam upphandling inom din bostadsrättsförening löser ni givetvis även detta gemensamt. Oft krävs det även byggnadslov och alla färger och modeller kanske inte blir godkända. Lyssna in vad som gäller just hos er innan du låter fantasin dra iväg alltför långt. Tänk funktionellt, med väl utvald dekor och inredning löser du sedan resten.

Hur fantiserar du?

Hur går dina tankar kring en balkonginglasning? Hur förhöjer den investeringen just din livskvalitet? Är du en person som älskar att odla och vill ha balkongen som ett växthus på våren och sommaren? Eller är du en kreativ konstnär som vill sitta ute och måla vyerna du ser? Oavsett vad du drömmer om att kunna göra så kommer du att uppleva en större livskvalitet i och med att du får ytterligare en yta till din lägenhet. En yta som du visserligen redan hade men som plötsligt får så många fler användningsområden. Öppna fönstren och sola, låt brisen sakta fläkta dig medan du njuter av sommarens pocketbok. Stäng till om kvällen när ni äter middag och efterätt utomhus. Läs mer om balkonginglasning på denna hemsida: https://www.balkonginglasningvästerås.se 

22 Nov 2020