Drömmer du också om långa bad och lyx?

Vi tillbringar alltmer tid i våra badrum. Inte så konstigt när det mesta vi gör på morgnar (och kvällar?) äger rum i badrummen. Vi duschar och göra våra behov där. Vi sminkar oss och klär på oss. Det innebär att vi behöver allt mer förvaring i badrummet. För inte så länge sedan sminkade vi oss i sovrummet, vid ett sminkbord med spegel.

Numera är de få sådana sminkbord i sovrum. Att vi ägnar mer uppmärksamhet och intresse åt våra badrum syns i de inredningstrender vi ser när det kommer till badrumsinredning. De senaste åren har inredningen blivit allt lyxigare. Vi väljer hållbara material som kakel och klinker. Vi vill ha stenmaterial i badrum, som marmor eller granit. Vi väljer andra material till blandare som mässing eller någon metall i stället för rostfritt stål. Badrummen tenderar också att bli allt större till ytan. Inredningen har blivit allt viktigare, därför går vi här genom några av inredningstrenderna det senaste året.

Svarta detaljer

Många väljer svarta detaljer som skapar en intressant dramatik i badrum, såsom en svart fondvägg i svart kakel. Eller en handdukstork eller blandare i svart. Det är även snyggt med svart inredning mot vitt kakel och klinker.

Pasteller

För dem som inte vill ha svart/vitt i sina badrum är det nu mycket populärt med pastellfärger; rosa, eller grönt som går mot grått. Vi ser även azurblått som matchas mot ljus turkos.

Naturnära material och färgval

Samtidigt med de svart eller färgerna i pastell, ser vi även färger som går i naturfärger; mossgrönt, jordbrunt, sandfärgad inredning. Eller så matchar man de jordnära färgerna med färger i pastell, och någon detalj i svart för en fulländad inredning.

Runda former

Nu går alltmer mot runda handfat och badkar. Även speglarna är runda. Den runda inredningen är mycket populär just nu.

Metall- och stenval

Vi ser också att metall som materialval är mycket populärt, liksom val av sten som byggmaterial i badrum; varför inte ett badkar i marmor? Eller handfat av granit? Väljer du marmor i badkar får du en härligt lyxig känsla varje gång som du tar ett bad.

Känner du att du vill göra om ditt badrum och letar efter en hantverkare för detta ändamål kan vi rekommendera att googla renovera badrum Stockholm, om det är där du vill få badrummet renoverat. Annars skriver du bara en annan ort i sökfältet på Google. Annars frågar du grannar och släkt och vänner om någon som de kan rekommendera. Be sedan om offert och referenser.

3 May 2018