En exklusiv bänkskiva som kronan på verket

Influencers visar ofta upp sina kök i sociala medier. Inte sällan väljer influencers att kröna sina kök med en snygg bänkskiva i exklusiv polerad sten.

Att ha ett snyggt och välrenoverat hem har blivit en statusmarkör i sociala medier. Influencers stoltserar med nybyggda hus eller lägenheter där varje millimeter är renoverad till punkt och pricka. Inte sällan är köken något de offentliga personerna väljer att lägga såväl kraft som pengar på.

Den senaste tiden har det varit en trend att välja en bänkskiva i exklusiv sten. Marmor i olika nyanser har kommit att bli vanligt förekommande i kök som visas upp i diverse sociala kanaler. Dessutom skippar många traditionella stänkskydd som är klädda i kakel och väljer istället att låta bänkskivan följa med upp på väggen. Detta ger ett enhetligt och sömlöst intryck.

En känslig men vacker bänkskiva

Den som väljer att ha marmor som bänkskiva bestämmer sig även för att städa ofta. Marmor är nämligen en porös stentyp som det lätt blir fläckar på ifall man råkar spilla på den. Blöta glas och flaskor lämnar lätt ringar på en marmorskiva och sura vätskor lämnar matta ytor som inte går att torka bort.

Detta till trots är det inte svårt att förstå vad det är som tilltalar med en bänkskiva i marmor. Köket får en känsla av exklusivitet och lyx tack vare marmorn. Ljusa marmorskivor går även väldigt bra ihop med skandinavisk minimalistisk design vilket även det är populärt i många influencers välstylade hem.

Läs mer om bänkskivor, gå till denna sida: http://koksvanner.se/ 

18 Apr 2023