Ett budgetalternativ: PVC-fönster

Det är mycket att ta hänsyn till när du ska byta fönster. En viktig faktor är hur väl ditt fönster isolerar värme, alltså om det är energisnålt, något till exempel ett PVC-fönster gör bra.

För den som inte vill lägga en massa tid på att jobba på sina fönster är det PVC-fönster som gäller. Om du väljer ett PVC-fönster kommer du stå inför ett minimalt underhåll. Det är inte mycket som behöver tas om hand med PVC. Enkelt förklarat är PVC en slags plast. PVC är ett mycket attraktivt material idag på marknaden. Det enda du behöver göra med ett PVC-fönster är att hålla det rent. Då mår det bra och håller länge. Eventuellt kan du behöva smörja beslagen på fönstret ibland. Ett PVC-fönster är energisnålt, relativt billiga och har ett lågt U-värde, vilket betyder att fönstret isolerar bra.

Varför ska man byta fönster?

En vanlig anledning till att byta fönster kan vara att man funderar över sin energiförbrukning hemma i huset. Ett fönster kan släppa ut ganska mycket värme och det kan leda till en stor förlust av energi. Genom att välja nya fönster kan man minska mängden värme som försvinner ut genom fönstren. Det finns olika parametrar som leder till att ett fönster släpper ut mindre värme. Anledningen till att nyare fönster ofta är bättre på att behålla värme är att det kommit nya tekniker. Till skillnad från lite äldre tvåglasfönster erbjuder de flesta fönstertillverkare numera treglasfönster. Dessa är mycket energieffektiva. Det finns energisparglas som reflekterar värme genom en metallbeläggning som finns på en sida av rutan. På så sätt sipprar mindre värme ut. Man har då en eller två energisparglas i fönsterkasetten.

Formen på fönstret

Fönster är en viktig del i ett hus. Genom dem ser du världen utanför. Funderar du på att byta ut dina gamla fönster, eller bygger du ett nytt hus och och är i behov av att välja nya fönster? Oavsett vilket så är det ett stort beslut. Fönstren ska ju passa in med resten av huset. Förutom att fönster kan ha olika form har de också olika storlek. Det finns fönster som sträcker sig långt på bredden och fönster som går ända nerifrån golvet och upp till taket. Du kan enkelt skapa ett kraftfullt panorama genom att välja ett fönster som släpper in mycket av omgivningen. För små barn och husdjur kan det vara trevligt att sitta på golvet och titta ut genom ett högt fönster. Vi rekommenderar denna webbplatsen: https://fonsterfint.se

11 Feb 2020