Ett pooltak ger mervärde

Ser man till en dröm som många svenska husägare när och har gemensamt så handlar det om att installera en pool på sin baksida. Ett projekt som ofta stannar just där och det är sällan denna dröm förverkligas; något som kommer av flera anledningar. Dels så tycker man att det är för dyrt. Dels så anser man att det handlar om en för kort säsong då sommaren i Sverige är den enda tiden som en pool kan användas och som ett tredje argument så pekar man på det faktum att vår svenska vinter även sliter mer på en pool än vad som är fallet i andra länder.

Tre påståenden som alla till viss del är korrekta men som även går att argumentera emot. Om vi börjar med kostnaden för en pool så är denna något som man kan påverka och det finns idag väldigt många modeller som skiljer sig markant åt i pris; storleken spelar naturligtvis en stor roll i priset – men även mellan två stycken av samma storlek så kan kostnaden skilja sig avsevärt. Tiden och säsongen för en pool är dessvärre inte mycket att göra något åt, man får helt enkelt acceptera att den svenska vintern inte bjuder in till bad och här får man således hoppas på en snabb vår samt en längre höst.

Gällande hur länge en pool håller så har man ett stort ansvar som poolägare och här är skyddet avgörande. Köper man en blå matta som man lägger ut över sin pool så får man också räkna med att poolen inte håller över en längre tid. Investerar man däremot i en riktigt pooltak så har man också goda möjligheter att poolen står emot tidens tand och att den håller lika länge som en pool skulle göra i exempelvis USA eller i Spanien.

Ett omslutande pooltak klarar av tuffa minusgrader, det står emot tyngd från exempelvis snö och dessutom så är ett pooltak användningsbart även under sommaren och under poolens högsäsong. Detta i och med att det – som sagt – omgärdar hela poolen och att man som poolägare därmed också slipper en massa extraarbete i form av att rengöra poolen från löv, smuts och annat som hamnat däri. Ett pooltak är – kort sagt – en väldigt god investering om man vi ha en pol i Sverige.

Ett pooltak ger säkerhet

Om man äger en pool och har småbarn så vet man att detta kan vara en underbar kombination. Barn älskar att bada, men tyvärr så är de sällan riskmedvetna och kan få för sig att även utan mamma och pappa ta sig ett dopp. Som alla förstår av detta så kan det sluta med en katastrof och man vet också att man som förälder lätt kan tappa översikten av sitt barn.

Här har man en räddning i form av ett pooltak och på samma sätt som ett sådant stänger ute skräp och smuts så kan man också om förälder låsa sitt pooltak och därmed stänga ute sitt barn då man själv inte är i närheten. Det här kan även vara bra då det gäller exempelvis hundar eller andra typer av djur som riskerar att hamna i poolen.

10 Sep 2017