Finns det ett behov av säkerhetsdörrar i Malmö?

Många satsar på säkerhetsdörrar i Malmö, men finns det ett verkligt behov av dessa dörrar i staden? Vad gör en säkerhetsdörr som en vanlig dörr inte klarar?

Det är långt ifrån bara företag och butiker som väljer att sätta in säkerhetsdörrar. Idag väljer fler och fler säkerhetsdörrar i Malmö och många andra städer. Men finns det verkligen ett så stort behov av säkerhetsdörrar? Är hus och lägenheter så utsatta att en dyr säkerhetsdörr kan klassas som en god investering?

Det korta svaret, skulle nog många säga, är ja. Att investera i en säkerhetsdörr är klokt, men kanske inte enbart för att skydda sig från inbrott, som många tycks tro. En säkerhetsdörr har nämligen en uppsjö av andra egenskaper som kan komma väl till pass i Malmö och de flesta andra städer där många människor bor.

Så fungerar säkerhetsdörrar

Många känner till att en säkerhetsdörr är betydligt svårare att bryta upp än en vanlig lägenhetsdörr. Konstruktionen är mer komplicerad vilket gör det mycket svårt för en inbrottstjuv att ta sig in. Dessutom skyddar dörren vid eventuell brand då den står emot eld och lågor betydligt bättre än en helt ordinär dörr.

Utöver detta har säkerhetsdörrar även den briljanta funktionen att hålla rök och gaser utanför hemmet. Vid en brand kan detta vara livsviktigt för den som befinner sig i lägenheten eller huset. Även obehagliga dofter som kan uppstå i ett trapphus hålls borta från hemmet såsom påträngande matos från grannarna eller oönskad doft av cigarettrök.

15 Aug 2023