Förbättra helhetsupplevelsen med en golvslipning

Att slipa golvet kan göra underverk för dina rum och den totala upplevelsen av din bostad. Du jämnar ut gamla repor och får bort smutssamlingar. Golvet blir som nytt av en god golvslipning!

Föreställ dig att din granne spontant bjuder över dig till sitt hus. Han har någonting att visa säger han. Du har ingen aning om vad det är, men har lite misstankar över att han renoverat eller fixat av något slag. Du har sett bilarna och hantverkarna utanför hans hus under veckan men inte haft möjlighet att fråga om saken. När du stiger in i hallen och sedermera in i vardagsrummet ser du direkt vad det är som har pågått. Golvet verkligen glänser. Det ser som förbytt ut och har gett nytt liv i hela helhetsupplevelsen av samtliga rum i huset. “Har du lagt nya golv?” undrar du såklart när du ser skillnaden. Du blir både inspirerad och motiverad när du får svaret av grannen att det är samma golv – men det har slipats av professionella golvslipare.

 

När ska man slipa golvet?

Det finns egentligen inget facit på när man ska slipa golvet. En del säger att vart femtonde år är att rekommendera. Men det som verkligen styr och avgör är den belastning och det slitage som golvet utsätts för samt vilken typ av golv det är. Ett mjukt trägolv där det springer hundar och barn som leker slits förstås fortare än ett golv i ett rum som sällan används.

Det finns dock en poäng i att med jämna mellanrum låta golvet slipas. Golv är generellt sett i behov av kontinuerlig underhållning av något slag. Resultatet av ett golv man tar hand om är förutom ett snyggt golv också ett mer hållbart sådant över tid.

Imponera på gästerna

Ett ordentligt slipat golv kommer imponera på dina gäster som kommer på besök. De kommer garanterat fråga hur du har lyckats få ett så fräscht och blänkande golv. Där och då vet du vilken golvslipare du ska rekommendera efter ett framgångsrikt resultat i din egen bostad.

Du kanske har övervägt att slipa golvet på egen hand. Kom då ihåg att det är ett tungt arbete som kräver både rätt utrustning och rätt metodik. Våra erfarna hantverkare har bådadera och mer därtill. Det är det trygga valet som leder till ett finslipat golv som kommer förändra hela totalupplevelsen av ditt hem. Har man låtit slipa ett golv är det svårt att sluta!

29 Jun 2020