Funktion genom statistik

Köket är ju hemmets hjärta och därför läggs det mycket tid och energi på att få ett kök som är fungerande och vackert. Men hur väljer man rätt inredning och vilket kök passar bäst i bostaden?

När man väljer kök så är det inte bara utseendet som man ska välja. Det viktigaste i ett kök är att man har en funktion som man trivs med. Och det gäller inte bara vilken spis man ska ha och om man ska ha mikrovågsugn eller ej. Det handlar även om var i köket man placerar vitvaror och funktionsytor.

Kökstillverkare och designers ser det som så pass viktigt att man till och med har tagit fram de antal steg som behövs för att skapa en middag i olika typer av kök. Det minsta antalet steg vinner.

Lättare att laga mat

Det finns även andra faktorer som gärna får fungera i ett kök. När man planerar ett nytt kök i Göteborg så är det viktigt att man sätter vissa funktioner nära varandra. Det är till exempel klokt att ha en yta för preparering av maten vid spisen. Då slipper man gå med de skurna ingredienserna för att nå stekpannan eller kastrullen.

Att fläkten ska vara ovanpå spisen kan vara lätt att förstå, men även andra funktioner som passar ihop är viktiga och bra att tänka på vid planeringen. Men det är också bra om man kan skapa ett kök som man vill vara i skönhetsmässigt. Så köp ett kök du tycker om!

27 Nov 2020