Ge dina golv nytt liv med golvslipning

Om du är igång och ska byta golv där hemma så bör du fundera på om det är möjligt att återanvända de gamla istället. Om du har trägolv i ditt hem så kommer de bli som nya efter en uppfräschning.

Vid en renovering är det mycket som slängs, men varför inte återanvända det du kan, som till exempel dina golv? Om det ligger trägolv där du bor så är du lyckligt lottad eftersom det inte krävs mycket för att få gammalt trä att skina igen. Det du behöver göra är att slipa och efterbehandla golven, och sedan kommer de se ut som nya.

Golvslipning

Att utföra en golvslipning är ett smidigt sätt att få golven att se ut som om de vore nya, och med rätt efterbehandling kommer de dessutom att hålla länge. Själva processen är enkel och den görs med en speciell slipmaskin som även fungerar som dammsugare; på så vis slipper du allt jobbigt slipdamm som annars kan ryka omkring och gömma sig i hemmets alla vrår.

Efter slipningen så ska man behandla golvet så att det blir hållbart att gå på och du slipper att upprepa proceduren snart igen. Man kan efterbehandla med vax, lack, färg, såpa eller olja och de ger alla olika finish och tålighet. Lack kan till exempel vara en bra behandling att göra i köket där vatten emellanåt råkar hamna på golvet. Med en golvslipning så kommer du få fräscha golv på nolltid och samtidigt gör du ett klimatsmart val. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninghuddinge.se

20 Jan 2021