Ge nytt liv till ditt gamla trägolv

Har du köpt en ny bostad och upptäckt att det finns ett vackert, gammalt trägolv under det fula laminatgolvet? Gamla trägolv kan enkelt bli återställda till sina forna jag med hjälp av golvslipning.

Ett snyggt golv är A och O när det kommer till att inreda ett nytt hem. Ett golv i dåligt skick kan påverka intrycket av ett helt rum. Du kan inreda med fantastiska möbler och måla väggar och tak, men om inte även golvet håller samma standard kommer det kännas som att något saknas. Ett slitet trägolv är dock enkelt att fixa till. Många människor föredrar hem som har äldre trägolv, då dessa ofta har ett utseende som endast åldrande kan ge. Du kan slipa golvet på egen hand, eller anställa en professionell hantverkare som kan göra jobbet åt dig.

Att tänka på vid golvslipning

Ta först och främst reda på vad för träslag ditt trägolv är gjort av. Om det är ett mjukare träslag kan det behövas slipas oftare än ett golv gjort av hårdare träslag. Hårdare träslag kan vara allt från ek, bok, lönn och ask medans de mjukare trägolven oftast är gjorda av björk, furu och al. Det enklaste sättet att slipa trägolv är att använda sig av en slipmaskin. Fördelen med dessa är att de oftast kommer med filter för en dammfri slipning. När golvet har blivit slipat är det dags att ge det en ytbehandling. Det gör man genom att exempelvis måla eller lacka träet vilket bidrar till att det håller längre. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvslipninghelsingborg.nu/

18 Dec 2020