Gör det enkelt för dig och hyr in en målare

Bara tanken på att måla om gör att endorfinerna börjar flöda. Man kan för sitt inre se hur fint det blir. För visst är det sant att ny färg kan ge ett helt nytt rum. Möjligheterna är oändliga.

Det är lätt att dras med av känslan. Innan man vet ordet av står man där i butiken och pratar med någon kunnig. Man får veta allt man behöver. Snart står man där med fulla kassar och lite mindre pengar på kontot. Trots att man någonstans i samtalet börjat inse att det nog inte kommer att gå lika snabbt som man tänkt, kan man inte bromsa det som satts i rullning.

Några överraskningar

Man har sett program på tv. Hur de med lätthet tar sig an jobbet. Men redan när man ska täcka allt som inte ska bli målat börjar man inse att det kommer att ta tid. Golvet täcks snabbt. Sen är det dags för listerna. Att det finns så mycket som ska skyddas med maskeringstejp. Här gäller det att få det rakt så att den gamla färgen inte syns. Men också så att det som ska skyddas inte får fel färg.

Sen får man äntligen börja måla. Nej, troligtvis inte, för nu ska man spackla igen alla hålen. När det sedan har torkat är det bra om man putsar så att man får en slät yta. Sedan får man börja måla, kanske. Ärligt talat, det skulle vara enklare och billigare att bara hyra in en målare Uppsala.

9 Feb 2021