Håltagning som möjlighet i Stockholm

Gedigna stenhus i Stockholm kan kännas svåra att bygga om. Men med hjälp av proffs inom håltagning går det att skapa alla möjliga önskade förändringar.

Idag är det många som önskar sig ett gediget stenhus. Och det är mycket vanligt att nybyggda hus består av tegel, lecablock eller betongelement. Där puts är en vanlig ytbehandling. Men med stabilitet kommer även känslan av att det är hus som inte är så lätta att förändra.

Med tiden kan det dock komma önskemål om att göra en tillbyggnad eller byta ut fönster och dörrar till andra modeller. Alla dessa förändringar kan innebära att huset i Stockholm behöver få fler öppningar, eller att befintliga öppningar behöver större mått. Det är då som en håltagning kan bli aktuell. En åtgärd som bör utföras av proffs inom området.

Noga planerad håltagning

Eftersom håltagning är något som är ganska komplicerat så är det klokt att först och främst börja med att ta reda på vilka regler som finns. Vänd dig till byggnadskontoret i Stockholm. Om inte annat så kan det krävas en ansökan om bygglov eller en bygganmälan, för att kunna fortsätta med projektet. Och kanske vill du även börja med att ta hjälp av en arkitekt för ultimat planering.

Men i vissa fall går det att helt enkelt börja med att be en firma inom håltagning att komma förbi huset och ta en titt. På det viset går det också att få en indikation gällande vad som går att göra och vad som krävs för att nå det önskade resultatet.

Mer information kring håltagning kan du hitta på denna sida: håltagningstockholm.se

3 Jun 2023