Här hittar du rekommenderade takläggare i Stockholm

De som behöver anlita en takläggare vill gärna välja ett företag med gott rykte. En väg att gå är därför att först kontrollera vad andra kunder tycker om företaget. Detta via recensionssidor.  

Google recensioner

De som söker på Google med orden ”Takläggare Stockholm” kommer först mötas av Google-annonser (Adwords). Under den finns en karta med tillhörande namn på företag som erbjuder takläggning i Stockholm (Google Maps). Google Maps presenterar inte alla företag som erbjuder denna tjänst utan bara de företag som gratis anmält sig till Google Maps. Med tanke på att det enkelt och gratis att anmäla sig tar relativt många chansen att synas lite extra genom denna väg.

De företag som fått recensioner via Google markeras även ut med stjärnor. Som mest kan man få 5 stjärnor men eftersom det även går att få halv stjärna kan man säga att det är en tiogradig skala som anges.

Generellt är det ganska få som skriver recensioner här. I februari 2017 hade den takläggare i Stockholm med mest recensioner enbart fem recensioner. Men det blir ändå en viss fingervisning om hur kunderna har uppskattat företagens tjänst.

Trustpilot.se

TrustPilot är en stor recensionssida som samlar recensioner om hundratals företag. Däremot kan man inte söka efter specifika branscher inom specifika områden. De som söker efter ”takläggare Stockholm” kommer inte att få upp några träffar.

Det betyder inte att Trustpilot är dåligt att använda i val av takläggare. I och med att det är en av de största recensionssidorna på internet kan man använda tjänsten för att kontrollera företag man funderar på att anlita. Skriv in i namnet på företaget och få fram vad tidigare kunder tyckt om just dem. Som alltid är det bra att läsa recensionerna och inte enbart titta på det genomsnittliga betyget.

Eniro.se

Gulasidorna (Eniro) kan användas för att hitta kontaktuppgifter till olika företag. Här finns över 200 olika takläggare i Stockholm registrerade med namn, kontaktuppgifter, webbsida m.m. Eniro implementerade, för några år sedan, betygsystemet från Rejta.se (som därmed nu är nerlagt) och företagen betygsätts med upp till fem gröna solar. Kunder kan skriva recensioner och sätta betyg på takläggarföretagen. Hur många recensioner som företagen har varierar kraftigt. Ett stort antal har inte några alls medan andra har närmare 20. 

Ta recensioner med ”en nypa salt”

Att läsa recensioner på företag kan vara bra. Fördelen är att man kan få se olika kunders åsikter och mer detaljerat vad man är nöjd eller inte nöjd med. Men man bör även komma ihåg att dessa recensioner inte alltid visar hela sanningen. Det har förekommit att företag ”köpt” recensioner samt recenserat sig själv. Allt för att få upp högre betyg i jämförelse mot konkurrenterna.

Bästa rekommendationerna får du av vänner

Företag kan få betalt för att rekommendera andra företag och recensioner kan vara påverkade av de som vill gynna olika enskilda företag. För att få ett riktigt ärligt svar bör man därför i första hand vända sig till sin vänkrets.

15 Feb 2017