Heltäckningsmattans strålande återkomst

Den senaste inredningstrenden har lutat väldigt mycket åt mycket textilier och helst i varma pasteller, eller naturliga och gröna färger, såsom den populära färgen som kallas "salvia". I övrigt är det mycket rött och rosa och lila som är riktiga inredningsfärger. Till det har det hört en hel del kuddar, men framför allt mattor. Mattorna har kommit stort och tillbaka efter att ha varit frånvarande i många år. Nu låter man till och med mattan dominera rummet, och inte bara komplettera möblerna som man gjorde förut.

Mattor som dominerar i rummet

Mattan får gärna bestämma färgsättningen i rummet, vilket visar vilken plats mattan har återfått. Det spelar ingen roll om mattan har en lång eller kort lugg, vilket som har varit lika populärt. Vi ser också en återgång till heltäckningsmattan som verkligen har tagit en lång paus som inredningsdetalj. Den blev beskylld för att orsaka allergier och astma, men med nya material i heltäckningsmattorna har man nu fått sådana som inte åstadkommer så stor skada.

Låt mattan förändra rummet till det bättre

Och en heltäckningsmatta kan verkligen förändra vilket rum som helst. Framför allt i sovrum är heltäckningsmattan relativt given. De flesta vill hellre kliva ur sängen på en mjuk heltäckningsmatta än ett kallt stengolv, om man nu får välja. Även i trappor har heltäckningsmattan sett en välförtjänt återkomst. Med en sådan har man så gott som en inbyggd halkskydd för barn som har bråttom i trappan.

Beställer du en matta från ett företag i Stockholm får du mattan installerad, vilket borgar för ett lyckat resultat. Det kan vara relativt svårt för en lekman att lägga en matta så att den blir bra på egen hand. Det är lätt att luftbubblor letar sig in under mattan.

Välj rätt mattläggare

När du väljer hantverkare som kommer hem till er och lägger mattan, då vill man ha det bästa möjliga. Be om offert och referenser när du väljer hantverkare som kommer och lägger mattan hemma hos er. Varför inte välja någon som har lång erfarenhet och som säkert har lagt fler än tusentals mattor. Får du en sådan mattläggare som kommer hem till er och lägger heltäckningsmattan, gäller att den personen vet hur mattorna skuggas i ljuset från fönstret. att luggen på mattan sitter åt rätt håll, när man har använt mattan några år. Det är också viktigt att mattläggaren har ett stort sortiment av mattor, så att ni får den färg, eller nyans som ni önskar er. Man vill ju också ha en matta som är anpassad just efter era behov och kan måttanpassa mattan där den ska ligga.

18 Apr 2018