Hur planerar man badrumsrenoveringen bäst?

Funderar du på badrumsrenovering i Huddinge? Att komma igång med badrumsrenovering eller andra stora jobb är inte helt lätt. Ta hjälp av ett proffs där det behövs och planera efter behov.

En lyckad badrumsrenovering görs inte spontant en söndagsmorgon. För att lyckas med en renovering av ett badrum krävs planering och kompetens. Badrumsrenovering i Huddinge är inget problem då det finns många rörmokare att anlita. För vissa moment i en badrumsrenovering kräver fackmän. När du ska börja är det viktigt att du sätter upp en budget, det är inte gratis att renovera och har man inte koll på ekonomin blir det lätt halvdant i slutet. När det kommer till planeringen av renoveringen är det bra att ta kontakt med ett proffs som kan hjälpa till med ritningar då de är grunden för en lyckad renovering.

Välja stil och material, lite av en utmaning

När budgeten är satt och det är dags för ritningarna så är det också dags att fundera på material. Kakel- och klinkers är inte enda alternativet även om det är vackert och mycket praktiskt. Idag finns det många snygga våtrumstapeter och plastmattor om man behöver hålla ner priserna lite. När det kommer till stil ska du alltid utgå från vad du tycker är snyggast och de material du trivs med. Trender kommer och går så det är bäst att utgå efter sin egen smak. Innan man gör sitt definitiva val är det bra att hämta inspiration från andra håll. Det finns företag som renoverar badrum i Huddinge som kan hjälpa till med referensbilder, det vill säga före-och efterbilder.

Välja badkar eller dusch vid badrumsrenovering?

Den som har utrymme för badkar kan stå inför det delikata problemet vid en badrumsrenovering om man ska välja badkar eller dusch. Det finns många vackra badkar, tanken på att lägga sig i ett varmt badkar och slappna av lockar alltid. Samtidigt så brukar badet ofta få stå tillbaka för morgonduschen i vardagen. Att kombinera är självklart ett alternativ, även om en enkel duschkabin eller duschhörna kan vara det billigare alternativet. Du kan lätt skapa en duschhörna som ser riktigt lyxig ut med enkla knep som en designad blandare. Det finns en punkt som kan sätta hinder och det är rördragningar. Tänk på att dessa alltid ska vara fackmässigt utförda och då är det bästa att anlita ett proffs på VVS. Läckande rör kan leda till stora vattenskador och är inte arbetet rätt gjort kan du få problem.

26 Feb 2020