Hur ser höstens inredningstrender ut?

Det vi ser inför höstens inredningstrender har några gemensamma saker. Några saker som verkligen är helt ute är det svart/vita, det grå och allt som påminner om den strama "Skandinaviska" stilen som har varit dominant de senaste åren. Några gemensamma drag. vi ser i höstens inredningstrend är att vi ser mycket pastellfärger; rosa som gr mot grå nyans, grönt som går mot grått, mycket vackra prydnadssaker som påminner om naturen; grova krukor och vaser. Det är inte längre "stilrent", det grovhugget. Det liknar stenar, strån, det för tankarna till naturen och en vindpinad strand.

Våga mera färg

En riktigt stor trend är den att vi numera vågar färggrann och färgstark inredning i våra hem. Vi är modiga och vågar mer. Vi vågar koordinera fler och starkare färger. Fondväggar har blivit populära, precis osm under 1970-talet när fondväggarn verkligen blev populära. Då tapetserade man med bildtapeter som föreställde solnedgångar på stranden, en panorama över New York eller bara en skog. I årets hösttrend när det kommer till inredning, vågar vi färgstarka fondväggar på nytt.

Naturen inspirerar

Vi ser mer färger och former som inspieraras av naturens texturer och färger. Vi ser soffor som ser ut som sten. Det är samma granitgrå nyans. Vi ser textilier som har fått färg av en solbekt sandstrand. Vi ser väggar som har målats lika röda som hallon, eller väggar i Salvia-grön nyans. Vi ser tapeter som ser ut som hämtad ur en skog med blad och grenar i grönaste grönt. Hela naturen har flyttat in i våra hem.

Stenmaterial

Dessutom är det inte bara färgerna och formerna som har flyttat in i våra hem. Vi använder mer stenmaterial i våra kök och badrum. Marmor har blivit populärt på nytt, sedan 1980-talet då vi var betuttade i marmor och marmorimitationer på tyg, plastmattor och textilier.

Sugen på renovering i höstens inredningstrender?

Om du är sugen på en renovering för att få en ny inredning i ditt hem, eller lägenhet i Stockholm, kan vi rekommendera en totalentreprenad som renoverar i trendiga färger. Vill man byta stil kan man alltid renovera i trender som är förhärskande just i år. Anlitar man en totalentreprenad får man alla de olika hantverkartjänster som behövs och slipper anlita olika hantverkare för renoveringen. Behöver man dra rören på annat sätt i en köksrenovering, eller i en badrumsrenovering, ska ett och samma företag kunna utföra allt det. Vill man kakla om kök eller badrum så är det samma hantverkarföretag som utför alla de tjänsterna.

Vill du anlita en pålitlig totalentreprenad kan du läsa mer här: renoveralägenhetstockholm.se.

9 Sep 2018