Hyr byggnadsställning för säker renovering

Den som skall reparera och renovera fasad och tak på en villa, måste kunna arbeta stabilt och säkert. Om du hyr en byggnadsställning, jobbar du tryggt.

En stege kan användas till mycket, men att springa upp och ner med målarpensel och murslev, blir till slut både tröttsamt och riskabelt. Du behöver istället någon form av plattform där du kan stå och arbeta med två fria händer. På arbetsplattformen kan du placera målarburk, murbruk i hink och en rad andra verktyg.

Om ditt renoveringsarbete begränsar sig till att måla fönster kan du oftast klara dig med en rullställning. När du har skrapat bort gammal färg och grundmålat, kan du flytta rullställningen till nästa fönster. I nästa varv med rullställningen runt ditt hus, blir allt färdigmålat.

Byggnadsställning som modulsystem

För större reparations- och renoveringsarbete på en fasad eller ett tak, gör du klokt i att hyra en byggnadsställning, som står fast förankrad. En sådan arbetsplattform är speciellt lämplig om marken kring ditt hus är ojämn. Ställningen kan byggas med en höjd från två till nio meter.

Byggnadsställningen förankras på lämpligt ställe i husets fasad. Då kan du ha ställningen runt hela ditt hus utan problem. Arbetsplattformar av denna typ byggs med ett modulsystem och är tillverkade i aluminium. En lätt men stark metall. Din leverantör bygger ställningen åt dig kring huset. Du kan vara säker på att den förankras korrekt mot fasad och mark. Du kan hyra en byggnadsställning hur länge du vill. Skulle arbetet ta längre tid än beräknat förlänger du enkelt hyresperioden.

12 Aug 2022