Klinker och kakel i hemmet

Det finns en förkärlek i vårt vackra land för att använda trä i hemmet. Inget konstigt med det och alls inget fel. Trä är vackert. Något som däremot används i för liten utsträckning är klinkers.

Vi sätter kakel i våra badrum och i vårt kök men vi glömmer lätt bort vilka möjligheter ett klinkergolv ger.

Troligen är ett väl lagt klinkergolv det snyggaste och mest lättskötta golv någon kan tänka sig. Det fungerar i vartenda utrymme i din bostad och det förblir snyggt livet ut. Idag lägger vi vanligen klinker i kombination med golvvärme. Det är ingen nödvändighet dock, utan ett klinkergolv gör jobbet även utan den extra finessen.

Förutsättningen för ett bra och hållbart klinkergolv är förstås, som alltid, ett väl gjort arbete.

Utan plattsättare inga plattor

För den som vill ha ett plant golv som inte lutar och spricker finns inga genvägar. För den som satsar på kvalitet likaså. För den som vill installera golvvärme tillsammans med klinker är det en stark rekommendation att använda professionella plattsättare.

Underlaget till ett klinkergolv behöver vara mycket – platt. Detsamma gäller den vägg som ska prydas av kakel. Oändligt mycket framtida krångel kan enkelt undvikas genom ett bra samarbete med en duktig plattsättare.

Underarbete av hög kvalitet är A och O när det gäller alla typer av golv, men i synnerhet gäller detta klinker. Ett slarvigt arbete kan innebära att golvet får sprickor efter en tids användning och det brukar resultera i att jobbet måste göras om.

Kontakta en skicklig plattsättare i Stockholm för offert.

21 Apr 2021