Lacka om luckorna

Har du tröttnat på dina köksluckor där hemma? Eller har de helt enkelt blivit så pass slitna att någonting måste göras åt det? Då är en omlackering ett bra val. Men hur går det till egentligen?

Man kan välja att lackera sina köksluckor själv eller ta hjälp av proffs. Intresse, tid och plånbok får kanske styra vilket valet faller på. Det man ska tänka på om man väljer att göra det själv är att ha tålamod, och att inte inte vara en perfektionist. För en perfektionist är det nog definitivt bättre att ta hjälp av proffs. När man gör det själv kan det nämligen vara svårt att uppnå det där perfekta slutresultatet. Med pensel blir det ofta så att penseldragen syns när färgen torkar. Med lackering i sprutform är det istället lätt hänt att färgen rinner. Ett helt perfekt och slätt resultat är således svårt att uppnå som amatör. Men om man vet att man inte är den som kommer granska luckorna nitiskt varje gång man går förbi, kanske en perfekt slutfinnisch inte är det viktigaste.

När man tar hjälp av proffs

Hur går det till om man väljer att anlita proffs? Det kan vara så att man själv får transportera luckorna till lackeringsverkstaden. Fast om det är ett företag med riktigt bra service brukar de istället komma hem till er. Där hämtar de luckorna och kanske även att de kan montera ner dem. Sedan tar de med sig dem till sin verkstad. Tiden för arbetet kan såklart variera beroende på hur många luckor det gäller, men det är ofta färdigt efter en till två veckor. En del företag lackar även om andra interiörer, inte bara köksluckor. Så har man något mer man vill förnya kan man passa på samtidigt.

Vad händer på verkstaden?

Inne på verkstaden kommer luckorna att genomgå besiktning och behandling innan själva lackeringen. Man måste se vad som ska åtgärdas på luckorna innan den nya färgen kan appliceras. I vissa fall räcker det med en enklare slipning, i andra fall behöver de en mer ordentlig sådan och kanske även lite lagningar. Det kan vara skador som jack och gropar som behöver spacklas först. När lagning och slipning väl är utfört är det så dags för lackering. Ofta finns många, många färger i all världens nyanser att välja på. Sedan kör de hem luckorna, alternativt att man själv hämtar upp dem. Alltså en ganska snabb, smidig och smärtfri renovering. Läs mer om lackering av köksluckor på denna sida: https://www.lackeringköksluckorstockholm.se

30 Sep 2020