Låt det aldrig regna in

Taket är bland det viktigaste på hela huset. Det ska skydda mot regn och fukt, så det måste hålla tätt. Be en takläggare komma och kontrollera takets funktion så att du är på den säkra sidan.

Är du det minsta misstänksam på om ditt tak på huset i Nyköping verkligen håller tätt och är helt, ska du anlita proffs för att kolla upp saken. Fuktskador är både dyra och besvärliga att komma till rätta med, så anlita en erfaren takläggare i Nyköping, som hjälper dig. I det fall du har ett riktigt dåligt tak, är det en bra idé att låta lägga ett nytt. Det är en bra investering, eftersom ett tak har lång livslängd. Du byter det bara en gång.

Det viktiga underarbetet

Det som finns under takplattor och plåt är minst lika viktigt som vilket takmaterial man väljer. Läkt och isolering måste nämligen också vara i bra skick, torrt och helt. Det är därför det är så svårt att själv bedöma vilka åtgärder som behöver göras på taket. Ett proffs ser det med erfarna ögon och vet när material av olika slag går att laga och när det krävs ett byte. Lita på din takläggare, och låt en bra och seriös firma göra det jobb som behövs på ditt tak.

Sedan kan du förstås byta från ett tegeltak till ett plåttak, om du vill. Vill du göra tvärtom och ha tegelpannor i stället för plåt, måste du be takläggaren att kolla så att takkonstruktionen tål den ökade vikten.

28 May 2021