Låt en inredningsarkitekt hjälpa dig med din köksrenovering

En väl planerad och genomförd köksrenovering är en så kallad standardhöjande åtgärd, som garanterat höjer värdet på ditt hus. Ett välrenoverat kök ser nytt och snyggt ut länge, upp emot tio år, och det håller minst dubbelt så lång tid. Sett till den rena kostnaden är en köksrenovering ganska dyr, men ofta blir faktiskt värdehöjningen minst lika stor som kostnaden. I Stockholm med sin just nu snåriga och trögflytande bostadsmarknad kan en köksrenovering göra att ditt hus blir betydligt attraktivare för spekulanterna.

En bra inredningsarkitekt

Är du kräsen vad gäller inredning och vill att ditt kök ska ha det där lilla extra bör du anlita en inredningsarkitekt och låta denne rita ditt nya kök. En inredningsarkitekt är utbildad i konsten att få ett kök att verkligen smälta in i bostaden. Detta innebär att man inte, som många gör som vill renovera köket, stirrar sig blind på vad som är trendigt utan att man känner av stämningen i bostaden, samt vilka ni är som bor i huset och vad ni har för behov och utifrån detta leverera en inredningslösning för köket.

Köksrenovering i Stockholm

En köksrenovering i Stockholm ställer stora krav på utföraren, både den som planerar och ritar och den som genomför själva renoveringen, det vill säga renoveringsfirman. Detta vet inredningsarkitekter och renoveringsfirmor i Stockholm och de håller generellt mycket god kvalitet. Den viktigaste egenskapen hos en inredningsarkitekt är förmågan att anpassa sig till beställaren.

Vilka är ni som ska leva med köket och använda det till vardags, och vad har ni för behov? Att ställa dessa frågor och utifrån svaren skapa ett funktionellt kök som både är snyggt och blir ett positivt tillskott till huset eller lägenheten är inredarens största utmaning. Du vet att du har hittat rätt inredare om denne visar intresse och ställer frågor kring hur familjen använder köket, vad ni har för intressen, vad ni tycker är snyggt och så vidare.

Hitta rätt renoveringsfirma

Ett kök ritat av en inredningsarkitekt blir inte mycket värt om det sedan inte byggs av professionella hantverkare. Du ska därför alltid välja en välrenommerad renoveringsfirma för din köksrenovering i Stockholm. En heltäckande renovering kräver såväl snickare som målare, plattsättare, elektriker och VVS-montör, så se till att firman har all den kompetens som behövs och inte behöver anlita underleverantörer. Så kallad totalentreprenad innebär att du som beställare bara skriver ett kontrakt till ett fastställt pris och därefter tar entreprenören hand om synkroniseringen och utförandet av arbetet. Denna lösning ger en billigare och snabbare renovering.

En inredningsarkitekt i kombination med en bra renoveringsfirma i Stockholm garanterar att du får ett nytt kök som är både snyggt, säkert och funktionellt. Som sådant blir det en tillgång till bostaden och en tillgång både estetiskt och ekonomiskt.

14 Mar 2019