Måla ditt hem modernt och skönt

Renovera hemmet snabbt och enkelt med hjälp av lite målarfärg och ett par penslar. Vilka färger väljer du och vilken känsla vill du skapa? Sök på nätet eller rådfråga en skicklig målare.

De senaste åren har trenden inom inredning svängt mot naturligt och ursprungligt. Många färgskalor utgår från naturen och textilier med mer får gärna behålla sin naturliga färg. Dessa trender har givetvis även synts i färgernas värld. Om du anlitar en målare för att måla ditt hem i vitt så finns det inte bara en färg att välja, det finns hundratals.

Ett typiskt skandinaviskt hem är ofta målat med ljusa väggar, men nu ska de inte vara kritvita som förr. För att skapa en mjukare och mer hemtrevlig ton ska den vita gärna brytas i någon varmare nyans och hellre mot beige än grått. Även de grå färgerna bryts numera till greige, som är en blandning av grå och beige.

Ton i ton och jordiga färger

Låt väggarna ta en mjukt vit nyans som till exempel NCS S-0502 Y. Därefter väljer du kanske fondväggar eller lister som går i en mörkare nyans. Din målare har troligen en färgfjäder och kan hjälpa dig att se vilka nyanser som går ton i ton. Till detta matchar du med textilier i naturfärgat linne.

När färgerna går ton i ton kommer du uppleva ett helt annat lugn i ditt hem. Du kommer känna skillnaden så fort en målare gjort klart grundmålningen och drar de första penseldragen med din valda färg. Se det växa fram och njut. Läs mer om målare på denna sida: https://www.målareöstermalm.se

18 Jan 2021