Målare i Södermanland

Börjar det bli dags att måla om fasaden? Att måla om husets fasad är ett större arbete som kräver lång planering. Det kan därför vara bra att tidigt kontakta en målare i Södermanland.

Husets fasad måste vara intakt för att fukt inte ska kunna tränga sig in och orsaka fukt- och mögelskador. Väder och vind sliter hårt på fasaden och förr eller senare måste alla hus målas. Hur ofta man måste renovera fasaden beror på vilket slags färg huset är målat med, och hur pass skyddat huset ligger. Ett kustnära hus som utsätts för salta vindar och sol måste målas om betydligt oftare än ett hus som ligger mer skyddat. För att en fasad ska hålla så länge som möjligt måste man också vara noga med underarbetet när man målar om. Även färgens kvalitet har stor betydelse för hur länge fasaden håller.

En målare kan enkelt se vilken färgtyp huset tidigare målats med

Bästa tiden att måla om huset är under de sommarmånader då luftfuktigheten är som lägst. Vädret får gärna vara vackert men det är inte bra om det är gassande sol. Då torkar nämligen färgen för snabbt och hinner inte tränga in i träet som den ska. Det är också viktigt att man målar fasaden med rätt slags färg. Ofta väljer man samma färgtyp som man tidigare använt, men det är inte alltid man vet vilket slags färg huset är målat med. Men anlitar man en målare i Södermanland får man hjälp med att välja rätt färg, och även att färgsätta huset om man vill.

22 Nov 2021