Målerifirma i Stockholm

Börjar färgen flagna och fasaden se sliten ut? Färgen på en fasad är viktig och har också vårdande egenskaper. Genom att ta hjälp av en målerifirma i Stockholm får man en fasad som håller tätt.

Färgen på fasaden hjälper till att hålla fukten ute och att motverka mögel och röta. Men givetvis är kulören och färgen också viktiga för själva utseendet och hur vi uppfattar ett hus. Hur ofta man behöver måla om fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med, men också hur pass utsatt huset är för väder och vind. Inte sällan kan man behöva måla om husets södersida tidigare än övriga då solen sliter en hel del på färgen. Inför ommålningen är grundarbetet viktigt och fasaden måste först skrapas och lagas. Det är ett gediget och viktigt arbete som kräver en skicklig målerifirma.

Ta hjälp av en målerifirma för att hitta rätt kulör

Ofta målar man fasaden med samma färgtyp och kulör som tidigare, men det går ibland att byta. Vill man byta kulör kan det vara bra att titta på andra liknande hus i området för att få inspiration. En professionell målerifirma kan också komma med bra tips och råd. När det gäller byte av färgtyp går det att exempelvis måla över en slamfärg med en täckfärg, men inte tvärtom. Därför ska man tänka sig för mer än en gång innan man byter färgtyp. Innan man byter färg eller kulör på fasaden kan man behöva ansöka om tillstånd från kommunen. Läs mer om målning på denna hemsida: målerifirmastockholm.nu/

8 Sep 2021