Markiser är ett bättre alternativ

Bor man i villa så har man större valfrihet än vad man har i en bostadsrätt. Här kan man nämligen i många fall ändra även sin fasad utan att det är något problem. Naturligtvis inom rimlighetens gränser. Ett exempel på en sådan fasadförändring ska vi titta lite närmare på här; detta i form av solskydd. För många så är solskydd synonymt med persienner; ett solskydd som förvisso är väldigt effektivt sett till att blockera sol, ge svalka och hålla värme inomhus.

Men – det är även ett solksydd som lämnar mer att önska inom andra områden. Här kan vi nämna insyn kontra utsikt. Har du dina persienner nedfällda så kommer ingen att kunna se in – men du kommer heller inte att se ut; ett faktum som skapar instängdhet. Lägger man därtill att persienner ofta ger en skum, luguber känsla så har man ytterligare ett problem som man måste korrigera med hjälp av noggrant placerad belysning.

Nummer två på problemlistan med persienner är att de ofta går sönder och att de är svåra att laga då de väl gör det. Kort sagt – du kan inte se ut, dina persienner är fula och de går ofta sönder: frågan är varför du väljer sådana då alternativen som finns är så mycket trevligare? Ser man till exempelvis markiser så har sådana betydligt fler uppsidor. Vi kan säga att du bor i ett hus i Stockholm och väljer att montera två olika typer av markiser och att du på köpet får detta:

  • Fönstermarkiser. Genom att installera markiser ovanför dina fönster så blockerar du dels solen på ett bra sätt. Dels så får du också ett hus som blir avsevärt mycket vackrare. Det är ingen slump att man ser markiser på exempelvis olika slott. Här kan du välja mellan fallarmsmarkiser eller korgmarkiser. Och: de finns i alla tänkbara färger; något som gör de lätta att anpassa mot ditt hus i Stockholm.
  • Terassmarkis. Ovanför din uteplast så kan vi rekommendera att du monterar en terassmarkis. En sådan har en klar fördel gentemot ett tak; detta i form av att du själv kan bestämma hur mycket- eller hur lite solsken du vill ha. Du kan dra in markisen då du vill sola och om du vill slappna av med en bok i skuggan så är det bara att trycka på en knapp och se duken vecklas ut. Just det – dessa marksier är automatiska. Regn då? En tidigare brist gällande markiser har varit regn och snö; dessa typer av nederbörd gjorde ofta att markisen fick en kort livslängd. Numera dock så har man anpassat materialet även efter det nordiska klimatet och inte enbart efter hur vädret är i exempelvis södra Spanien. Du kan således vara på det trygga med att en regnig dag i Stockholm inte kommer att påverka din terassmarkis nämnvärt. Läs mer här!
22 Oct 2017