Med rätt byggnadsställning går arbetet snabbt

Med en byggnadsställning kan man förenkla och påskynda arbetet samtidigt som man säkrar arbetsplatsen och motverkar olyckor. Men hur kan man välja man den bästa byggnadsställningen?

Byggnadsställningar finns i alla möjliga storlekar och utföranden och det är viktigt att man väljer den som passar bäst för det specifika projektet. Det finns byggställningar för renoveringsarbeten, nyproduktion, målning, takomläggning, fasadarbete m.m. Materialet i en byggnadsställning är antingen stål eller aluminium. Vilket man väljer beror på tyngd och belastning. De bästa byggnadsställningarna anpassas även efter omgivande miljö, som markens olika nivåskillnader och växtlighet etc. Det finns fast monterade byggnadsställningar men även mindre flyttbara som passar bra vid enklare måleriarbeten.

Viktig del av säkerheten

Både som privatperson och företag kan man hyra eller köpa byggnadsställningar. En av de stora fördelarna med att hyra är att man slipper montera upp eller ner den själv. Eller fundera på var man ska förvara den när den inte används. Men viktigast är alltid att man får en byggnadsställning helt anpassad efter sina behov. Förutom att den är ändamålsenlig så är den också säkrare och motverkar olyckor. På vissa ställningar kan man också montera speciella väderskydd som skyddar mot såväl regn, snö och vind som gassande sol. Också detta förbättrar arbetsmiljön som blir trevligare och man arbetar mer effektivt. Det finns flera företag som både hyr ut och säljer byggnadsställningar. Men det kan vara klokt att välja ett med ett lite större utbud så att man verkligen får den bästa byggnadsställningen till projektet.

2 Feb 2021