Några inredningstrender i badrum

Som med allt annat kommer trender – och går. I år kommer en del nyheter, som att ha handfat, och badkar i runda former, eller säg, ovala former. Många vill ha två handfat i badrummet. Är man många som bor i bostaden och det kan vara stressigt på morgnarna när alla (helst) vill göra sig i ordning samtidigt, är två handfat smidigast.

Färggrannt

Nu kommer färgerna starkt i år. Vi ser även det i badrum. Färgerna går i rött, grönt, svart och med många mönster. Medaljongerna kommer tillbaka på vår väggar – så även i våra badrum.

Hållbart

Vi vill numera ha mer hållbara – och lite dyrare – inredningar. Det är ute med ”slit-och släng”. Hellre än badrumsrenoveringar som görs vart femte år, vill vi har hållbara saker.

Elegant

Det rustika har försvunnit mer eller mindre helt och hållet. Vi ser samma trender i köksrenoveringarna. De gamla rustika köken har försvunnit till förmån för det eleganta, och till med det lyxiga. Vi tar in stora speglar med gulram, eller hänger kristallkronor i köket eller badrummet.

Sociala badrum

Vi vistas alltmer i badrummet. Det är inte som förut när vi använde det till det mest nödvändiga. Det syns i inredningarna. Varför inte placera en skön stol i badrummet? Borta är också spegelborden, som förut för flera generationer sedan stod i sovrummet. Där sminkade och kammade man sig redo för dagen som kom. Allt det gör vi numera i badrummet. Därför behöver vi mer hyllor, skåp och förvaringar i badrummet.

Bänkar i badrummet

I takt med att vi gör fler saker i badrummen, behöver vi också avställningsytor. Då är bänkar parktiskt. Det får gärna se ut som på hotellen, där man installerar bänkar vid handfaten.

Marmor

Vi ser många stenmaterial i badrummen. Där är marmor ett av de mest populära materialen och det ger just den där eleganta stilen som är så populär just nu. Även andra stenmaterial är populära. Granit är ett annat mycket hållbart stenmaterial som vi även tar in i badrummen.

Så hittar du din hantverkare

Känner du inte till någon bra och pålitlig hantverkare som kan utföra badrumsrenoveringen? Du kan alltid fråga vänner och bekanta om någon som de har erfarenhet av. Annars kan du rådfråga nätet. Googla badrumsrenovering och till exempel Lidingö, om du bor i stockholmstrakten. Då skriver du in badrumsrenovering Lidingö i sökfältet. Annars badrumsrenovering och så ortsnamnen så får du flera förslag av Google på hantverkare som arbetar nära dig. Efter det kan du be om offerter.

Då kan du jämföra de olika hantverkarna. Många betonar olika styrkor de har som företag och hur de arbetar. Efter att du fått offerter kan du även be om referenser. Sedan är det bara att skrida till verket. Glöm inte heller ROT-avdraget. Många hantverkare gör hela arbetet med avdragen så slipper du hantera ansökningsblanketter.

20 Feb 2018