När du vill renovera om hemma

Hur ska vi inreda hemma? Hur ser trenden ut? Ett är klart, har nog gjort upp med de senaste årens skandinaviska och strama stil i vitt, vitt och vitt. I stället vågar vi fler färger. Men till skillnad från förra årets färgexplosioner har vi fortfarande samma färger i samma färgskalor, men mer dämpade nyanser. Fortfarande ser vi både inredningsfärger i grönt (Salviagrönt), blått (Urban deco), men i år har beiget och grått seglat upp som populära färger och blandningen av färgerna i "Greige". Även rosa fortsätter att vara populärt i inredning. I år är alla färgerna mer dämpade och det gäller även den rosa färgen som numera går i puderrosa och stilla nyanser.

5 måsten i inredning

I år ser vi några måsten i inredningen.

  1. Keramik är hett. Vi använder keramiska krukor som vaser oh som hållare till allt möjligt, eller bara för att de är fina som de är. De får ha både släta och grova ytor.
  2. Inred med dämpade och harmoniska färger. Vi vill koppla av och koppla ur när vi kommer hem.
  3. Mycket grönt gör det snyggt. Man kan blanda gröna växter med torkade blommor. I år är pampasgräs mycket populärt.
  4. Möblerna ska ha runda former. Det mesta ska vara runt; runda bord, runda saker, rundade hörn på sofforna och fåtöljerna. Och sittpuffar – det ska vara sittpuffar i år.
  5. Allt ska vara hemtrevligt och ombonat. Det får man med mattor av olika slag, med både kort som lång lugg, med filtar, kuddar och många prydnadssaker framme.

När du har tröttnat på gammal färg

När du önskar göra om hemma, kan det vara en god idé att riva ut det som går att riva ut. På så sätt får du syn på sådant som du inte vill ha, och kan göra dig av med det. När du väl har börjat slänga, sälja eller ge bort det du inser att du inte vill ha kvar eller inte använder, kommer du att ge plats åt det nya. Då är det sedan lättare för hantverkarna som ska renovera hemma hos dig att  arbeta ordentligt. Behöver du få tag i duktiga målare på Kungsholmen som renoverar bostaden efter de färger som du önskar dig? Googla "målare Kungsholmen" så att du får tag i någon som arbetar just med målerier på Kungsholmen och sedan när du har fått några bra kontaktuppgifter till hantverkare så frågar du dem om offert och kontaktuppgifter.

26 Apr 2019