Nya golv, nya utmaningar

Att kunna ta hand om ett golv så att det håller och tål slitage är viktigt, vare sig det handlar om golv i fastigheter eller industrier, eller golvet hemma. Med rätt underhåll håller det bra.

Det är otroligt hur viktigt det är för en fastighet att ha hållbara och tåliga golv. Att de både tål slitage och har ett vackert ytskikt är viktigt för att bostaden ska behålla sin skönhet i många år. Efter en lagning eller golvslipning kommer golvet ändå att behöva visst underhåll. Man kan anlita externa företag för detta, men man kan även lära sig att sköta viss del av underhållet själv. Handlar det om golv i en privatbostad kommer underhållet förmodligen att utföras av ägaren.

Typer av behandlingar för golv

Det finns gott om lösningar för att ge golv ny lyster och hållbarhet. Typen av behandling eller underhåll varierar också mycket efter den sorts golv du har. Betonggolv kan tåla mycket tuff trafik om det gjuts, sammanfogas och slipas på rätt sätt. Men golv i trä eller klinker är en helt annan värld.

Du kan få råd om underhåll från företaget som har lagt ditt golv. Men ett tips är att ta reda på om du kan använda någon typ av vax eller olja för att bona ditt golv, om det är av trä. Det ger en sliten och gammal yta nytt liv och glans. Använd helst inte för starka städmaterial för att rengöra dina golv. Marmor tål exempelvis inte ättika eller liknande. Välj mjukare varianter för att undvika missfärgningar. Läs mer om golvslipningar på denna webbsida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu/

30 Dec 2020